-
IT café
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShiTmano
aktív tag
válasz concret_hp #71201 üzenetére
Habár nem tőlem kérdezted. Bike discounton vásárolt Cube vázamhoz nem adtak nyeregcső bilincset, (meg kormánycsapágyat sem.)
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
szebe
addikt
[link]
Nem tűnik rossznak se kinézetre, se tudásra, csak az az ár..."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
K Norbi
addikt
válasz Mikulásbá #71203 üzenetére
Ez elég jó Kellys reflex vagyis amiket olvastam eddig róla.
3.0.8 Milyen kilóméter órát ajánlotok?
Kilométeróránál nem az árat, inkább a gyártót kell nézni. Amik a legtöbb árkategóriában ajánlhatók, azok a Sigma, VDO és Cateye termékei. Vezetékesből érdemes azt venni, ami tudja azokat a funkciókat, amikre szükségünk van, a márkán kívül másra nem is nagyon kell figyelni. Vezeték nélküli óráknál azonban érdemes minőségibb példányokat venni, amiknek a jeladói digitális kódolással továbbítják a jelet a fejegységhez, ezeket kevésbé zavarják meg a magasfeszültségű vezetékek.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #71210 üzenetére
VDO M3 és M5 között vacillálok,az áruk majdnem ugyanaz,a M3 formája jobban tetszik,de a M5 tudása több majdnem ennyiért-ki tudja meddig fejlődök...
-
-
Csokicsibesz
tag
válasz Hasaggymeg #71210 üzenetére
Vezetékes Sigma 1200-am van és tudja.
Szerintem átlagos felhasználás mellett nincs értelme olyat venni amin túl sok mód van, mert a felét nem is használja az ember.
A hőmérő pedig néha köszönő viszonyban sincs a valósággal (volt olyan h 30 fokban 44-et mutatott). -
nagyúr
válasz Csokicsibesz #71215 üzenetére
Pedig a hőmérő nekem fontos lenne.A Lidl-féle gagyi óra aránylag pontos.
-
Byk01
őstag
Ez elvileg jelez, ha lopnák a biciklit (250 m-en belül), és egy telefonos appal navigál is (nyilakkal jelzi, merre kell menned), szóval az agydinamós világítás csak egy funkciót fed le a háromból.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
nagyúr
-
Laox
aktív tag
válasz maximilian4 #71218 üzenetére
Egyáltalán nem gagyi, sok funkciója van és pontosan működik. Az egyedüli rossz dolog a gyenge kijelzője, nem igazán kontrasztos.
-
rétisün
veterán
válasz concret_hp #71201 üzenetére
inkább a vázé, de ha nem írja, hogy jár mellé, akkor alighanem majd neked kell megvenned. mondjuk azzal lesz szerintem a legkevesebb gondod, millió fajta van, csak az átmérőre kell figyelni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
SpaceKombajn
aktív tag
Tegnap megint voltam kerékpárt nézni/próbálni, most már csak lapierre-t, mert valószínű, hogy ilyen lesz.
Ugye sensiumot néztem, közben két hete mentem egy tesztkerékpár specialized roubaix sl4 sporttal, 54-es, és amikor lent fogtam a kormányt akkor nem volt annyira kényelmes, ezért ránéztem egyenes kormányos biciklire is, így képbe került a lapierre shaper 500 ennek a geometriája hasonló a sensium 500-hoz.
Viszont shaper 500 nem volt semmilyen méretben, 300-as volt, de az aluvázas, és eléggé más a geometriája a karbonvázashoz képest (ebből az L-esnek akkora a nyeregcső hossza, mint a karbonvázasból az M-esnek, a többi méretéről már nem is beszélve). Erre ráültem (a nyereg teljesen le volt engedve), lábam leér a földre, a lábujjhegyem kb 4 cm hosszan, nem csak a cipő eleje éppen, pedálon alsó holtponton enyhén behajlítva, ha átlépek a váz felett és úgy állok a földön, akkor nem akadok fent, nem ütöm be a testrészeimet. Múltkor a boltban azt mondták, hogy az M-es a jó (sensium), most más volt és szerinte az S-es a jó lapierreből (minden boltan egy kicsit mást mondanak, pl. ki mondta, hogy 54-es kell nekem stb.), szóval a méretválasztásban kellene egy kis segítség, mert mindkét méretben nem lehet megendelni, pedig úgy lenne az igazi, és akkor a próba során kiderülne. Érdekesség, hogy megnéztem a roubaix nyeregcsőhosszát, ez az 54-esnek, 495 mm és nem volt teljesen leengedve amikor mentem vele. Lapierre-nél pedig az S-esnek van 49 cm nyeregcsőhossza. Vázméret választásnál a váznak melyik része az amit a legjobban figyelembe kell venni (persze az egész számít, és mindenkinek más a testmérete, láb, kéz törzs)? Köszönöm.[ Szerkesztve ]
spacetime
-
rétisün
veterán
válasz SpaceKombajn #71225 üzenetére
nekem két méret számít, ezeket fogom a legközelebbi (ha lesz) váz/bringavásárlásnál nézni: a vízszintes felsőcső-hosszt és a fejcső-hosszt. a nyeregcsövet nézni azért se érdemes, mert attól függően, mennyire slopingos a geometria, annyi méret lehet ugyanakkora vázaknál a különböző gyártók esetében.
vízszintes felsőcső-hossz: milyen messze van a kormány a nyeregtől, stucnicserével valamennyire korrigálható.
fejcső-hossz: milyen magasra lehet tenni a kormányt, mennyire lesz "görnyedős" a bringa, általában 3-4 centit lehet emelni a kormányon hézagolókkal, utána meg lehet fordítani a stucnit, de ha így is alacsony a kormány, akkor az nem neked való geometriájú váz..
mondjuk nekem már könnyű dolgom van, volt pár vázam, nagyjából kialakult, mi az a méret ami kényelmes.
a lapierre-hez: fitness bringák általában hosszabbak ugyanakkora vázméretnél, mivel ott egyenes kormány van, nem fogsz előbbre fogni a 'kormánynál', egy outinál a kormány egyenekompenzálható
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
veterán
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Kedvesemnek keresek új bringát, neki a Meridák tetszenek a legjobban (cross-trekkingeket nézünk), szerintetek érdemes ezt a márkát választani? Mik a tapasztalatok a Meridákkal?
Köszi
-
pc360
addikt
válasz NeoExDeath #71228 üzenetére
Nem lehet így általánosítani, és ez így nagyon kevés egy ajánláshoz. Nem igazán márkafüggő, hogy mit érdemes választani. Mindegyiknél megvan a ranglétra, és soknál van vállalhatatlan szint is. A felszereltség számít, a vázon vagy vázszetten kívül legtöbbször az adott márka semmit nem gyárt a gépen.
Kéne tudni, hogy milyen gyakran és milyen környezetben használná, milyen kategória áll hozzá a legközelebb, eddig milyen gépe volt, mennyit költenétek rá, fontos-e az első csillapítás (ez sokat dobhat az áron, ha normális minőségű), szóba jöhet-e használt is stb.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
joysefke
veterán
válasz -=RelakS=- #71197 üzenetére
Vajon én kezdek tunyulni, vagy egy közel simára kopott gumi tényleg brutál visszafogja a bringát? Maxxix Ignitor vagy Dy-no-mite, hirtelen nem jut eszembe, melyik.
Az eleve egy traktorgumi...
Ha simát akarsz akkor vágd le a bütyköket tapétavágóval 'oszt jónapot.Az hogy aszfalton mennyire fogja vissza a bringát az egyrészt a keréknyomástól (minél magasabb annál kevésbé) másrészt a köpeny+belső vastagságától/rugalmasságától függ. Vékonyabb köpeny/belső kevésbé fogja vissza.
MTB gumik 4.5bar-t szoktak kibírni. Ha aszfalton használod, nem látom okát miért kéne 4.5 alá pumpálni. Magasabb nyomáson érezhetően kényelmetlenebb lesz, de jobban is fog aszfalton menni...
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, egy olyan problémám lenne, hogy van egy olcsóbb (tescós, nem saját) bringa, melynek a mechanikus hátsó tárcsafékből kiesett már régebben az állítócsavar. Sajnos több üzletben is jártam, ahol nemvolt nekik ilyen csavar, viszont így sajnos nem állítható be a fékrendesen illetve felhajtható a fékbetét a tárcsáról. Van lehetőség valahol ilyen csavart venni, komplett fék csere nélkül? vagy esetleg házilag megcsinálni, csak h jobban fogjon a fék egy picit. Előre is köszi a segítséget
-
szjoci
őstag
válasz FirstTripla #71231 üzenetére
Szia!
Nem valószínű hogy egy ilyen bringán speciális csavar lenne. Szerintem szedd ki a másik fékből referenciának, és mutasd meg egy csavarboltban. Esetleg ide is tolhatsz fel képet róla.
Üdv,
Joci -
FirstTripla
tag
válasz szjoci #71232 üzenetére
Köszi a gyors választ, majd akkor ha lesz egy kis időm, akkor kiszerelem a csavart, hátha sikerül szerezni bele egyet,amúgy ebből kettő csavar van egy féktesten, azért nem esett le még a hátsó fék, de majd akkor kiszedem a párját, illetve az első legalább tökéletesen üzemel, azért nem babrálnám azt.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Tavaly vásároltam egy alpina c10-es kerékpárt, de sajnos nagyon sok hiba jött elő ez alatt az 1 év alatt, most is úgy néz ki vázcsere lesz garanciába, pedig tényleg keveset használtam, és mivel mostanában egyre többet fogok tekerni, úgy döntöttem lecserélem. Tanácsot kérnék tőletek (100ezer + - ) kategória, nem ragaszkodok cross-hoz, sőt lehet, hogy MTB-al jobban járnék. A decathlonba ma néztem az 520-ast, érdemes ezt tovább nézegetni, vagy ennél többet is kaphatok a pénzemért? Köszönöm a tanácsokat
-
imyourfriend
őstag
[link] Beszereztem egy ilyen kantáros nadrágot, a btwines csodák kinyúltak eléggé hamar s csak szivacsosak voltak. Ez pedig zselés, kipróbáltam és meglepetésre egészen kényelmes, igaz az ára nem túl barátságos de a kényelmemen fogok javítani mostantól, a tekerés már egész jól megy.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz joysefke #71230 üzenetére
Gyáva disznó vagyok, 4 bar fölé nem merem pumpálni
Sniccerrel megstuccolni már nem nagyon lehet, annyira megkopott, de annyira még látszanak a bütykök, hogy ha terhelés nélkül tolom ki a pincéből, akkor még zörög a kerék.Mind1, úgy érzem amúgy is, hogy jobb, ha visszaszokok a majdnem sík aszfaltról a környéken talált hegyes-völgyes erdőre. Egyrészt ennek a bringának az lenne a természetes közege, másrészt nem érzem, hogy fejlődnék, viszont egy emelkedő nem kér elnézést, ha nem tekerek erőből, megállok
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
concret_hp
addikt
egy nem sérült csak festékhibás vázat mi pénzért fest le jó minőségben egy szaki bp-n?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
válasz imyourfriend #71239 üzenetére
Nincs az ajánlott márkák között,de mégis ajánlották-ezért kérdeztem,hogy vállalható-e.Ár-értékben egész jó.
-
törölt tag
1 hete cseréltem a belsőmet az országútimban a hátsó kerekemen. Azóta olyan 100-120 km között tekerhettem. Ma is voltam, a guminak az égvilágon semmi baja nem történt.
DE:
Kb. 2 és fél órával a hazaérkezésemet követően (most, este 10 körül) egyszerűen FELROBBANT a belső a szobában. Nem, nem fűtünk itthon. A tűző napon tekertem, terheltem, nem robbant, de 2 és fél órával a hazaérkezésem után akkorát robbant, hogy tönkretette a külsőt is.Értem én, hogy olcsó vacak decathlonos belső, de ilyen hogy a búbánatba fordulhat elő?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz concret_hp #71238 üzenetére
Mennyire festekhibas? Auto fenyezeshez valo javito stifttel is megoldhatod, ha olyan.
Everybody lies.
-
veterán
válasz #56474624 #71242 üzenetére
Felniszalag a helyen volt? Nekem akkor volt ilyen, ismerosnek akkor, mikor a kulso kiszakadt egy kis helyen es hazaerkezes utan 1-2 oraval felrobbant. Szerinte kivagtak, de nem mondanam biztosra azert
(#71246) Ba cy lus
Ha van rajta serules, az oldalfalon, akkor teljesen lehetseges, ahogy irtam.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
törölt tag
válasz hegyimorc #71243 üzenetére
Mit tudott tenni a külső álló helyzetben, terheletlenül, amit 74 kg+4kg súlyterhelés, és 20-30 km/h-s sebesség mellett nem? Ráadásul tekerés közben jóval nagyobb hőmérsékletnek is volt kitéve. Nem áll össze.
(#71245) Crytec210:
Felniszalag csak nem mozdult el ennyi idő alatt. Sérülést én nem láttam a külsőn, újat legalábbis nem. Nyilván már volt rajta néhány sérülés, hiszen nem szivacson tekertem vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
A Shimano XT 6 csavaros tárcsához adnak a csavarok alá kis lemezkéket.
Ha azok nélkül kerül fel a tárcsa akkor az probléma?
Anélkül nem tudom használni?
Köszi-Galaxy S20 - The best-
-
veterán
válasz #56474624 #71247 üzenetére
Ha felhelyezeskor becsipodott, etc barmi miatt lehetett, vagy csak siman selejtes volt a belso, ezt mar sose derited ki. Nekem is robbant fel, de ahogy irtam, az serules miatt volt, nekem is es ismerosomnek is. Neki az oldalfalon volt egy kis hasadas, nekem becsipodott a kulso es a felni koze.
Everybody lies.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest