Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz trialboj #64671 üzenetére

    Nekem volt jó pár elég durva sérülésem, így úgymond tapasztalatból tudok beszélni. :) A bemelegítés nagyon fontos. A krémek segíthetnek, ezek vérbőséget csinálnak, de nem tudja pótolni teljesen a bemelegítést. Ugyan is a bemelegítésnek az a lényege, hogy az ízületben lévő folyadék végig keni az ízület terhelt részeit. Ezt úgy képzeld el, mint amikor beindítasz egy hideg motort és az gyakorlatilag kenés nélkül mozog. Ha ilyenkor lepadlózod akkor hatalmas terhelésnek teszed ki, viszont ha hagyod alapjáraton ketyegni, akkor a motorolaj megkeni az egész motort és utána már a nagyobb terhelés sem jelent gondot. Az ízület is hasonlóan működik.
    Kerékpározásnál ezt úgy lehet megoldani, hogy alacsony terhelésnél megpörgeted a pedált. Illetve a terhelés előtt lehet gimnasztikát is csinálni. A túlterhelés többféle tényezős, egyúttal a szíved, keringési rendszered, másrészről az ízületeid. Egy egészséges szívvel, keringési rendszerrel rendelkező ember simán túl tudja terhelni a térdét. Fordítva is igaz. Az inak, porcok is meg tudnak erősödni, de ennek a folyamata hosszabb mint az izmoké. Te lehet, hogy bírod comb izomból és a szíved is bírja, de a térdedben lévő porcok, ínak nem bírják. Időt kell hagyni neki.

    A térdszorítónak akkor van értelme ha valami nagy terheléssel járó, de rövid ideig tartó tevékenységgel akarod terhelni valamelyik ízületed. Pláne ha sérült volt. Gondolok itt arra ha síelni mész, küzdő sportolsz, vagy egy focimeccs stb. A kerékpározás egy kisebb terhelést jelent. Rehabilitációs jellegű mozgás a térdnek. Ilyen esetben nem szabad térdszorítót alkalmazni, mert csak gyengít. Térdszorító, a műtétek után kellhet, de a lehető leghamarabb meg kell tőle válni, hogy visszaálljon a természetes biomechanika.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák