Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz ---Lasali--- #55365 üzenetére

    Jaj de szeretem az ilyen embereket én is. :) Szerintem az alapvető probléma ott van, hogy magyarországon (most szándékosan kisbetűvel) a kerékpárnak még mindig nincs igazi kultúrája, bár már sokan kerekeznek, és egyre többen látják be, hogy a kerékpározni is úgy van értelme ha nem a "kínai piacos" fostaligát vesszük meg, de még mindig ott van a fejekben a tesco, auschan és társai, a 20-30 ezres csodákkal (már inkább ott is 40-50), de még mindig az a standard, hogy egy kerékpár az 19.990 vagy 29.990 az obiban vagy a madaras teszkóban, ami ettől drágább az már versenyzésre kell, neki meg arra nincs szüksége, szóval ne akard hülyének nézni. :) A tévedés ott van, hogy az obis, tescos stb vacak az nem kerékpár hanem egy utánzat.
    A másik probléma az, hogy nincs viszonyítási alapjuk, telefonban tudják mi a különbség, autóban is, de kerékpárban nem. Azt hiszik mind egyforma mert tekerni kell a pedált és nem motor hajt, csak a abban van különbség hogy a drágább erősebb, tovább bírja, de arra nekik nincs szükségük mert nem versenyzők.
    Én mindig a 90-es évek elejét szoktam felhozni példának, de lehet régebbre is visszamenni, amikor 1 havi fizutól indultak a bringák, akkor az természetes volt, de manapság az említett áruházak miatt már nem az.
    Egyébként én úgy kerülöm ki az ilyen helyzeteket, hogy szimplán nem vállalom el szervizre, se beállításra az ilyen hulladékokat. És most nem a régi, de minőségi bringákra gondolok, hanem az ilyen általad is említett nagyáruházi fröccsöntött szarokra. Annyi segítséget tudok nyújtani az ilyen tulajdonosoknak, hogy elvállalom ha nagyon ragaszkodik hozzá, de felelősséget a legcsekélyebb mértékben sem tudok érte vállalni és ha nem sikerül beállítani jól, a szerviz árát akkor is ki kell fizetni és reklamációt nem fogadok el. Meg szokták érteni. De ha nem akkor menjen Isten hírével, nem fog hiányozni.

Új hozzászólás Aktív témák