- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- SkyShowtime
- A tüntetések ellenére is bővítheti német gyárát a Tesla
- Aliexpress tapasztalatok
- Tomato firmware
- Call center-forradalom: AI alakítja át az ideges telefonálók hangját
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Milyen routert?
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Toobee #46004 üzenetére
Szerintem PID nélkül is van értelme.Én például csak most kezdtem el játszan ia PID-del, előtte fix hőfokon teszteltem a gyári, és IMS szűrőimet, és egész más ízt adtak. A gyáriakat jól el is csomagoltam., mert az IMS-sel sokkal krémesebb, lágyabb ízű, kevésbé savas kávék jöttek. A VST-k re is kíváncsi lennék, azokat is dícsérik.
-
mutyi
őstag
válasz Toobee #46010 üzenetére
Nyilván semmiből,csak úgy volt olvasható amit írtál,mint aki azt gondolja,hogy nincs pid-em. Ha visszaolvasod,látni fogod.
Szóval a lényeg,hogy van PID és ezért akarok még a szűrőkkel játszogatni, hogy megnézzem, ott mennyi különbséget lehet elérni azok változtatásával. Főleg ez a 16g, 18g,20g-os kosárkák közötti érdembeli különbség érdekel a legjobban.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Toobee #46010 üzenetére
Ez is igaz... De azért egy 3-4 ezer ft-os szűrő könnyebben megvehető, mint egy PID, és ez is segít. Nekem hatalmas volt a különbség emiatt. Nem is akartam először elhinni, ezért is csináltam még 3 teszt-kört a szűrőkkel. Nem tudnám megmondani, hogy melyiknek volt nagyobb a hatása a kávéra, mert ízvilágra a hőfoknak, de a kávé kioldására meg a szűrőnek.
Ennél jobban csak a daráló volt hatással nálam, a kéziről váltásnál.
Úgyhogy kell a jó daráló is.. meg egy jó gép....meg a PID. Nem olcsó hobbi ez -
Alvarez81
csendes tag
válasz Toobee #46028 üzenetére
Na várjunk csak... Tehát, elkezdek kiengedni jó sok vizet, amivel a hőcserélő belsejében elkezdem hűteni az ott levő vizet. De ezt a kazánban, körben 3L forró víz melegíti közben. Ezek szerint, érdemben lehet hűteni a fejet, illetve a hőcserélő vizét is, ha kiengedek mondjuk 1 decit?
Mert eddig, úgy gondoltam, hogy ahhoz túl sokat kellene kiengednem ,hogy mérhető legyen. No ezt kipróbálom majd, megnézem a hőkamerával . Viszont szerintem most inkább túl alacsony a hőmérséklet.
A kazán meg olyan 1.1-1.25 bar között mocorog. Ezen nem tudom meddig szabad emelni.Meg ráadásul a gép szinte folyamatosan dolgozik, egyre többen kávéznak, és egyre többször.
Kinyírnak, ha elkezdek a hőfokkal is játszani. Majd jönnek panszkodni, hogy nem olyan a penny-s kávé, mint tegnap... -
Toobee
veterán
válasz Toobee #46301 üzenetére
Most nézem nem is jó linket raktam be. Hátha érdekel valakit, hogy milyen szépen dolgozik Simi
https://barbieripnk.hu/
-
ZüD
tag
-
Surda-
őstag
válasz Toobee #46728 üzenetére
Jól néz ki!
Én nemrég kipróbáltam ezt az Ikeás kávét,hát nekem nagyon nem jött be.
nincs döglött szaga,szeptemberi pörkölés,de nem tudtam belőle ihatót csiholni.sz.zs. A video tökéletesen bemutatja mi lenne a cél, és miért nem sikerül tampersegéd nélkül
Gyakorlatilag az ötödik másodperctől már szőke a kávé és az egész lefolyás kb 15mp.
A lényeg az lenne,hogy a szűrő közepében tömörítsük a kávét.
Ez tampersegéd nélkül nehéz, nagyon ritkán jön össze.
Ami viszont nekem már összejött,az az,hogy teletöltöm a szűrőt, így a közepe is tele lesz és egészen jól be lehet tömöríteni.
Viszont egyrészt ez sem jön össze mindig, másrészt kell hozzá kb 12g kv[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
adp
őstag
válasz Toobee #48620 üzenetére
hogy érted, hogy elírás? ez nem csak az én pontozásom ez a végeredmény a teszt összpontszáma. 10 volt a max pont az egyes mintáknál, és 6an voltunk így max 60 pontot kaphatott egy egy minta
Az látszik, hogy eléggé hasonló a tesztelők ízlése mert a szórás 2 pont volt.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Toobee #50608 üzenetére
Igen ezzel egyetértek és pont azért kérdezem, hogy mennyi az annyi mert azon filózok, hogy a wdt / szitálás kiváltására mennyire opció a keresztpapper féle "ocd"+ a lali féle maroktamper páros. (bár a szitálásos változatot még nem próbáltam a gyakorlatban de a wdt nekem nagy nyűglődés, a jelmondatom: mindent a kényelemért)
Persze ha valamit nem lehet megúszni akkor azt bevállalom...
-
Sinisi
senior tag
válasz Toobee #50621 üzenetére
Igen, ez már valami! Mivel ilyen teljes részletekig menő képkockákkal ajándékoztál meg minket, az a minimum, hogy szolidaritásból igen későn fekszek(fekszünk) majd le aludni!
Nagyon passzentos az a szita abba a szűrőbe! Vitted magaddal a tecsóba belepróbálni a szitákat?
Engem meggyőztél! 100%-os technika ha az ember hadat üzen a rögöknek!
Én is próbálkoztam egyszemélyes szűvel úgy, hogy a kis kalap karimájára is rálógott az őrlemény de nekem nem jött össze a mutatvány (általában félrement, spriccelt)!
A közösség nevében is köszönet a késő esti áldozathozatalért!
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Toobee #50939 üzenetére
Micsoda ellenfelek...
Ha a filter orloket ismerned tudnad hogy az encore egy nem rossz kis otthoni orlo, talan a vario van utana, kommentekben arrol is irtak. Utana kb az EK van amire erdemes kolteni.Na de honnan is indultunk ki?
Egy FP + hario kombotol ami ott van a tesztben.
Most jobb ez elore daralt EK filter orlemenye vagy mint egy 10 ezres tekerose vagy nem?
Nem ertem mit kell ezen haborognotok....
Az mar az en otletem volt hogy be kell menni egy kvzoba es ledaraltatni, nyaralas elott es nem gagyi tekerossel inni a jo draga filter kvtBazsee: igen en is ezt mondtam hogy 4 nap utan lesz olyan mint egy friss amit kis filter orlovel oroltek amit meg realis hogy megveszel otthonra, nem is volt masrol szo.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs