-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz sublett #67198 üzenetére
Őszintén szólva én a presszózás legelején tartottam hűtőben (nem mélyhűtőben), minden kiöntés után kinyomkodva a levegőt és alaposan lezárva, de sokminden változott és már nem foglalkozom vele :-)
Biztosan veszít az aromájából; nálam egy hónap fél kiló, azalatt tuti töredékére esik az élvezhetősége, de nekem még úgy is jó. Valaki, aki jobban benne van, megválaszolja, én csak hülyéskedtem az előbb, csak nem akartam szmájlit használni :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz sublett #67201 üzenetére
Most, hogy felhívtad a figyelmet a túlmagyarázásra, kénytelen leszek túlmagyarázni :-D
Szóval onnan jött ez a nem-hűtés dolog, hogy a zöldséget, gyümölcsöt sem ajánlják hűtőben tartani (a fagyasztás más, az konzerválja az állapotot, de legalábbis lelassítja a kórokozók szaporodását) és végül is ez is egy gyümölcs. A gabonát-gyümölcsöt szárazon kell tartani, a nedvesség segíti elő az élelmiszer pusztulását. Pl. a közértből hazahozott gyümi abban a helyes kis vékony falú zacsiban pár nap után penészedni kezd, szabadon tartva akár két-három hétig sem lesz baja.
Mondjuk te a fagyasztást kérdezted, ott ugye pára sem képződik, vagyis az is megfagy, szóval ha drága kávém lenne (nincs), akkor biztosan betenném a fagyóba.
Így sokkal jobb :-))[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kk831228
addikt
válasz sublett #67256 üzenetére
Ha neked tea is kihívás akkor a kv elég sok bosszúságot fog okozni, nem lehet egylapon említeni, a kellékek árai is többszöröse, meg az elkészítése se egyszerű...
Egyedül a az alapanyag ára olcsóbb, a kávénál... Ha jól emlékszem a tea 20-30000 /kg , a kávé 10-15000/kg, ami már jó minőség...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
soldier2
őstag
válasz sublett #67256 üzenetére
Legelső alkalommal lazán elmegy akár 200g is. Szimpla szűrővel az elején főleg macerás inkább ne erőltesd. Ha már beállt az őrlő egy kávéra a váltás már gyorsabban megvan (3. próbára már ha nem is tökéletes, de bőven vállalható szokott lenni).
A darálót írtad már. A gép milyen?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz sublett #67277 üzenetére
Várjuk meg amíg megjön a tamper is. Addig is nézz utána a wdt-nek, szerezz be valami friss kávét, és kiderül, hogy jó a daráló vagy nem (nagy valószínűséggel nem jó presszóhoz)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz sublett #67282 üzenetére
Igen, az egyenetlenség a kérdés. De friss alapanyaggal vsz lesz crema ezzel is. Rampernek a lapos a jó (most legalábbis ezt gondoljuk.
Brikka/szilikonzsír: próbáltam, nem jött be. A szivárgást megszünteti, de picit leragad tőle a szelep, és egyrészt lassabban jön le, másrészt később nyit, a nagyobb nyomáshoz nagyobb hőmérséklet társul. Van amelyik kávénak jól áll, de nem mindegyiknek. A pár csepp áteresztés nem gond, hidegvízzel felrakva, közepes lángon nem ég oda a kicsepegett pár ml sem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Keresztapper
senior tag
válasz sublett #68740 üzenetére
Ezt nem próbáltam, de ha konstans módon lehet így tölteni, akkor biztos jó, bár egy kicsit kételkedem a kivitelezhetőségében.
Lehet, hogy sokan megköveznek érte, de én a térfogat alapú töltésben hiszek és azt gondolom, hogy a tömeg mérése e cél elérésének eszköze. A kosár túltöltése az én tapasztalataim szerint sokkal rosszabb, mint ha alultöltjük, de ez utóbbiban sem hiszek, mint ahogy egyel feljebb írtam is.
http://palscoffeetech.com/
-
Gravity1234
tag
válasz sublett #68750 üzenetére
Lelit Fred-et sem hagynam ki. Nekem ez van, szuper jol funkcional, hasonlo arkategoria.
A legtobben a CM702-hoz tartjak hasonlonak. En ezekhez nem ertek.
Nem reg volt a nagy orlos teszt, ahol volt felhozatal boven, bar igazan valaszt szerintem a legfontosabbra pont nem kaptunk hogy a 200 ezres job e mint a 30 ezres. kostolgattunk, kostolgattunk de engem nem gyozott meg hog valaha is vegyek 200-ert orlot mert kozel sem ereztem a 30 <> 200 kozotti kulonbseget izben, vagy barmi masban.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
manio
újonc
-
Rush77
aktív tag
válasz sublett #69112 üzenetére
Szerintem ez pont az ajánlott (2011-es).
Bár ahogy olvasom:
Recently the coffee has been coming out slower than normal and coffee a little weak which I expect this to mean the pressure is low and the pump needs replacing ( this is why it is being sold as spare/ not working) and easy fix for someone I am sure.Ha pumpa cserés az nem nagy gond mert nem drága. Annak hallható hangja van (ezt már tudom )
Aztán az is lehet, hogy más baja van, annyira nem értek hozzáThe base plate has also come loose but this does not detract from the operation.
Itt nem tudom mire gondol pontosan de ezek szerint van vele munka. (mondjuk ezt jelzi is, hogy alkatrészként árulja)
Már látom. Ezzel lenne munka bőven szerintem.Viszont a legproblémásabb rész az egészben az ez:
UK bidders only and only if you have more than 20 feedbacks in your page.
Kérdés, hogy az ebay-en lehet e egyáltalán ilyen feltételeket szabni és így szelektálni a licitálók között.[ Szerkesztve ]
-
2007ath
aktív tag
válasz sublett #69112 üzenetére
"Romániában gyártják, ... akkor ez felejtős kategória, vagy sem?"
Nincs ezzel semmi probléma, még a régi bevált technikát tartalmazza. Úgy tudom, hogy kb. 2010-től a Gaggia Classic-okat Romániában gyártják. A gond a 2015-ös évjárattól kezdődik, amikor is lecserélték a teljes belsőt.
Csak érdekességként: Érdemes a 2015. év eleji angol gaggia fórumokba beleolvasni. Amikor megjelent az új típus, drágább volt, mint az "eredeti". Aztán a júzerek elég gyorsan kapcsoltak, hogy átverésről van szó. Ezt követően mindenki a még kapható régiekre vadászott, sorra linkelték be azokat az üzleteket, ahol még meg lehetett vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
válasz sublett #69190 üzenetére
Nem tudom, szerintem mindenkinél más, de engem mondjuk zavar, ha az ujjam nem fér be a fogókába. Baromi rossz úgy tartani, hogy közben arra figyelsz, nehogy kicsússzon a kezedből. A vastagabb falú csészéket preferálom, s általában azt, amin nincs felirat. De tök jók az átlátszók is (mint a Nespresso View), ahol látod a crema nagyságát, vastagságát.
Ez jónak tűnik, főleg ennyiért.
-
mutyi
őstag
válasz sublett #69863 üzenetére
Én a következőket teszem a Gaggia Baby-vel.
Minden nap vakszűrővel átmosom, továbbá úgy is, hogy a vakszűrős portafiltert nem teszem fel csak picit, így a tömítés körüli kávézacc is szépen kijön belőle. (A Gaggia gyárilag nem ajánlja a vakszűrőzést tudtommal)
Heti 1 alkalommal a vakszűrőbe teszek pici kis Tersonet port,de nem sokat,nehogy eltömődjön,majd szépen tiszta vízzel átfolyatom.
Havi 1 alkalommal leveszem a felsőszűrőt beleteszem Tersonetes forró vízbe, továbbá ebbe a vízbe a kosarakat és a kétállású kifolyót is.
2-3 havonta citromsavval nyomatom át a gépet, majd tiszta vízzel, továbbá leveszem a vízterítőt is és azt is beleteszem Tersonetes vízbe,
-
-
adp
őstag
válasz sublett #72823 üzenetére
nespressos szerintem oké, ha időben leállítod akkor latte art képes is(mármint hogy ő magától túl keményet csinál, ezért kell kicsit elöbb levenni) mivel párom nem hajlandó kezelni a gaggiát így van nespressos szettünk is, mióta megvan nem tökölék én sem a gaggia gőzöléssel
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz sublett #82904 üzenetére
Egy hosszabb csavart betekersz középre és szépen leemeli. A 2015-18-as Classicnál vsz nem jó. Ott a fejszelepben kárt tehetsz.
Baoah: szerencsére nem aktuális a probléma nálam, csak nem tudtam, hogy ki lehet gyógyulni belőle. Én csak éjszakai légzésfigyelős/légzés segítős géprkő tudtam. A kávét többnyire az ízéért iszom, de néha jól jön az élénkítő hatása is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!