- Windows 11
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
- Aliexpress tapasztalatok
- Ubuntu Linux
- Mozilla Firefox
- A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
- Facebook és Messenger
- Lopják az LG akkutitkait
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sublett
tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom a fórumot (privben már érdeztem is), de most bedobok egy kérdést a közösbe és előre is köszi a segítségeteket!Erről mi a véleményete, átszámítva a 35 ezer Forint itthon bestbuy, vagy azért itt is ki lehet fogni? https://www.gumtree.com/p/coffee-machines/gaggia-classic-espresso-machine-/1281097096
Illetve itt azt írja az eladó, hogy a (már a 2015 előtti és nem Coffee) GC is két különböző tipusban jött ki (mat és polírozott): https://www.gumtree.com/e/gaggia-classic-2-cup-espresso-machine-made-in-italy-vgc/v1%7C122886616111%7C0 erről tudtok valamit?
Előre is köszi az infókat!
sublett
-
sublett
tag
válasz Koczó93 #66544 üzenetére
nem is láttam, ezek szerint tényleg gyorsan elvitték, mert frissítem kb 20 percenként
GC szakik: ez melyik típus lehet (ilyen karakterkészlettel még nem láttam a feliratot): https://www.gumtree.com/p/coffee-machines/gaggia-classic-espresso-coffee-machine-w-rancilio-upgrade/1281575833
-
sublett
tag
Sziasztok!
úgy tűnik én is szereztem egy belépő szintű kávégépet (GC Coffee+PID), van egy kézi Zassenhaus Espressom, remélem a nevéhez hűen teljesítené az eszpressó szemcseméretet.
Ha mégsem tudok finomra őrölni vele, akkor a gyártónál maradva erről van véleményetek? http://www.zassenhaus-brandshop.com/Zassenhaus-electric-coffee-mill-KingstonÍrtátok korábban, hogy a használt őrlő más tészta mint a használt gép, mivel a csapágyakat elég nehéz cserélni, ezért ha 30 ezer környékén keresnél új örlőt mit ajánlanátok?
-
sublett
tag
sziasztok!
erről hallott már valaki? https://m.ipon.hu/termek/melitta_molino_1019_01_kavedaralo/1588257
angol oldalakon ezt hozzák az 50 font alatti örlők között a legjobbnak.
Amazon reviewkat nézegettem, de nagyon szaki hozzászólás nem volt köztük. -
sublett
tag
Sziasztok! Mi a protokoll arra az esetre, ha nem tudom azonnal a mélyhűtőbe tenni a későbbre szánt, de már felbontott kávét? Kb egy hétig kellene alternatív megoldás.
-
sublett
tag
lehet buta kérdés, de létezik túl finomra őrölt kávé?
Azért kérdem, mert vagy a szemcseméret, vagy a túlzott tömörítés miatt belefolytottam a GC-be aszótkávét.Soroljátok lsz miket csináltam rosszul
köszönöm!
-
sublett
tag
válasz Koczó93 #67252 üzenetére
reggel sikerült magam úgy felcsesznem a szemcseméreten (Zassenhaus Santiago), hogy elkezdtem keresgetni én is darálókat
azóta lehiggadtam kitakarítottam és bejelöltem az finomság állító csarat, hogy lássam darálás közben elmozdul-e, illetve, hogy finomhangolni tudjam.A nagy tapasztalatúaktól kérdem: jó gép és jó daráló birtokában hány dkg kávé ment a kukába/lefolyóba míg a második (!) tökéletes csésze meg nem született?
-
sublett
tag
válasz kk831228 #67259 üzenetére
Teában sok minden az érzékszervekre van bízva a gépek helyett, itt egy példa az egyik fajtához írt elkészítésről:
"Egy bátor csipetnyi teát helyezzen egy előzőleg forró vízzel átöblített kannába, fedje le, várjon egy pillanatig. Most emelje fel a fedőt és szagolja meg a felmelegedett teát. Ugye milyen fantasztikus? Most finoman, lassan öntse fel 90-95 Co-os vízzel. Nem fogjuk felébreszteni, elmosni, nem dobunk ki belőle semmit. Várjon 25 másodpercet, de igazából minden attól függ, hogy öntötte fel és az is számít, milyen sebesen önti le. Mostmár öntse le, de óvatosan. Ott az eredmény, gratulálunk. "
Ára kicsit markánsabbb, inkább 50-60 THUF/kg.A Ti segítségetekkel sztem menni fog a kávékészítés is, már eddig is nagyon sokat tanultam itt, pedig nagyrészt csak a korábbi hsz-eket olvastam.
-
sublett
tag
válasz soldier2 #67268 üzenetére
egy pidelt GC (2015 előtti), új boilerrel. A szűrők az eredetiek még benne.
Egyébként a tampert még várom, szóval még nem teljes a felszerelés és egy Vergnano Gran Aromával próbálgatom.
A legjobb amit elértem az az elvárt idő (kb 30 mp) alatt az elvárt mennyiség (30-40ml), de crema nincs még rajta. Van a GC-khez egy egy opcionális alkatrész, a "Perfect Crema Filter Kit", ez a köreitekben szitokszó?
(expolygon-on mitha láttam volna) -
sublett
tag
válasz soldier2 #67280 üzenetére
hogy a daráló jó/nem ez alatt leginkább azt érted, hogy egyenlegese szemcseméretet produkál-e? Ezt egyébként "mérni" lehet?
Az, hogy elég finomra tud-e őrülni az sztem nem kérdés.Mindenesetre nézegetek wdt tutorialokat.
Az, hogy a tamper lapos, vagy konvex az mindegy? (laposat rendeltem) -
sublett
tag
sziasztok, erről mi a véleményetek?
-
sublett
tag
Sziasztok!
Simi által felújított GC-m eladó: link
-
sublett
tag
bl4ze, koffeinmentes kávéból mi az amit ajánlani tudsz és Budapesten beszerezhető?
Ha többeket is érdekel a téma lehet ez is bemehetne az összefoglalóba (igaz jelenleg az összes HSZ 0,5%-a tartalmazza a decaf, vagy koffeimnetes szavakat, de azért mégis egy része ez is a kávékultúrának)
-
sublett
tag
válasz Keresztapper #68737 üzenetére
igaz semmi tapasztalatom nincs, de az nem megoldás, ha egy adagolókanat (mindenféle méretben lehet kapni) veszel 50 Forintért amivel a kívánt mennyiséget kanalazza ki a zacsiból és szórja a darálóba?
-
sublett
tag
30 ezer körüli érdemes használt darálót nézegetni, vagy full laikusként inkább ne és vegyek egy új CM702-t, amit aztán vagy alátétezek vagy nem, ha jól darál a legalacsonyabb fokozaton?
-
sublett
tag
válasz Gravity1234 #68763 üzenetére
ez esetleg meggondolandó?
-
sublett
tag
a helyzet az, hogy korábban volt Fragolának egy fél mondata amiből én azt vontam le, hogy a használt daráló azért veszélyesebb terep, mint egy haszbált kávégép, mert ha gallyra van vágva a csapágy, akkor többe kerül a leves mint a hús.
Nem vagyok én még home barista sem, sőt én nem is kávézom (helyette tea, oda nem kell nagy gép, de egy normál jixing kanna is simán 40+ rongy, a teáról nem is beszélve, tényleg PID-elt már valaki vízforralót? ) feleségem viszont szereti a jó presszót, ezért van egy PID-elt GC, ehhez nem jó a jelenlegi kézi Zassenhaus Espresso örlő, mert macerás, hosszadalmas és szemmel láthatóan mozog a tengelye használat közben).
Nagyon nagy a valószínűsége, hogy veszek egy Graef CM702-est, de mielőtt meglépném gondoltam teszek egy informálódó kört a használtak felé. (jól tudom, hogy a graf karba örlős, az, de nem adagolós?) -
sublett
tag
sziasztok, ha ez egy 2006-os GC, akkor miét nem látom a mágnesszelep kivezető csövét?
-
sublett
tag
Sziasztok!
Ezt Romániában gyártják, de ott a mágnesszelep kifolyócsöve és a karakterkészlet sem a 2015-ös, akkor ez felejtős kategória, vagy sem?
-
sublett
tag
válasz 2007ath #69116 üzenetére
ezt nem tudtam. remélem nem úgy hangzott mintha leminősíteném amit ott gyártanak, nem ez volt a célom.
Más: a Café Intención Ecológico fair trade kávét próbáltátok már? Ha német pörkölés és idén szeptemberben jár le az már közel döglött, vagy a bio kávéknál nem 2 évre állítják be a szavatossági időt?
-
sublett
tag
bio kávé kapcsán tudtok vmi okosat az előző kérdésemre?
-
sublett
tag
Erről mi a véleményetek?
Általánosságban csészékről mit érdemes tudni, mik a minimum (KO) kritériumok? -
sublett
tag
na most borulok le a szakik előtt!
Gondoltam rákeresek erre a daráló kifúvó eszközre, legutóbb John 3:16 tett fel egy képet, akkor még azt hittem ezt külön a darálóhoz gyártják és nem is foglalkoztam vele, mert nekem Graefom van szal ehhez valszeg nincs/drága, meg egyáltalán.
Szóval emlékeztem a "körte" szóra, ezért rákerestem a HSZ-ek között, akkor már gyanakodtam, hogy mi is ez valójában, rákerestem a körtefecskendő szóra a neten és hát lent maradt az állam, ez konkrétan beöntésre szolgáló pumpa!
Bárki is találta ki a másodlagos funkcióját a szememben kimaxolta a szakizást!Bocs az offért, de ezen tényleg borultam egy jót
-
sublett
tag
sziasztok!
Az mitől van, hogy bármilyen finomra is őrlök egy elvileg 2-3 hónapos pörkölést mégsem tudom úgy tamperolni, hogy a kosár oldalán ne legyen repedés és emiatt ne ömöljön át rajta a víz?
(feltételezzük azt, hogy a kávé nem döglött, hnem én vagyok a béna) -
sublett
tag
Sziasztok!
GC alap karbantartására mit javasoltok? Hetente leszedem a felső szűrőt és átosom, de már kb két hónapja használom (előtte teljes átvizsgálás és bojler csere is volt). Szűrt vizzel használom napi átlag 2 kávéra.
Nem szívesen esek neki csavarhúzóval, de ha ez kell hozzá, akkor megteszem.Vakszűrőm is van, ha azzal kellene ügyeskedni.Előre is köszi!
sublett -
sublett
tag
köszi!
ilyesmit akkor érdemes havonta csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=5rX6BvkUM0Y ? -
sublett
tag
OK köszi!
Más 1: ez a nyomásfokozó pöcök bármely szűrővel használható? (tudom, hogy ez nem profi megoldás, de gondoltam tesztelném)
Más 2: (még kevésbé profi) van egyes és kettes POD szűrő a GC-hez, ezek szerint létezik egyes és kettes POD is, vagy ugyanannyi anyag van bennük, csak kettes kifolyóval ketté lesz dobva a kávé? -
sublett
tag
GC-hez duplafalu (nyomásfokozós) szűrőt hol lehet kapni? expolygonon nem láttam..
-
sublett
tag
sziasztok,
szűrőt (normál és nyomásfokozós egyaránt) Tersocleannel hogyan lehet tisztítani? Használati utasítása szerint az alkatrészeket 20 percig áztatni kell az oldatban (2 teáskanál/l). Ez ki fogja hozni a szűrőből is a szennyeződést, vagy van vmi más tippetek?
[ Szerkesztve ]
-
sublett
tag
Sziasztok, 20 THUF-ig keresek tejhabosítót, ami alternatív tejeket is tud habosítani és tud hideg és meleg habot is csinálni. Milyen irányba induljak el?
Előre is köszi a segítséget.
sublett[ Szerkesztve ]
-
sublett
tag
Sziasztok,
Gaggia Classicomat szerettem volna kitisztítani, de sajnos a "filter holder plate" alkatrészt (link) nem tudom leszedni, a csavarok kijönnek, de az alkatrész meg sem mozdul.
Próbáltam már vakszűrős tisztítás után; lapos fogóval a két csavar helyén tekerve, stb. de meg sem mozdul.Vannak ötletetek?
előre is köszi!
sublett