Új hozzászólás Aktív témák

  • coxymaxi

    csendes tag

    Sziasztok!
    Tegnap érkezett meg a Flair egy Kinu Traveler társaságában.
    Ma volt időm játszadozni velük. Először azonban a Fiorenzato F4e nanoval adtam alá a Flairnek az őrleményt.
    A Silvia 58-as kosarához képest nagyon sokat kellett durvítani az őrleményen. Persze érthető, sokkal másabb paraméterekkel rendelkezik a Flair "kosara".
    Az első két shot besült, nem tudtam átpréselni a kávéágyon semennyi vizet sem.
    3. 4. próbálkozásra már egészen jót húztam, de itt meg az előmelegítést, a ceremóniát (amit meg kell majd még szokni) rontottam el. Ergo, kevés volt a hő.
    Na de aztán... Kávé Kálmán Colombiáján préseltem át a vizet és az eredmény leültetett.

    Nem, nem akarom megint a Flair lemezt feltenni, csak szimplán a véleményem írom le, hátha van aki még hezitál rajta, ahogy én is tettem! Ennyi. Ne tegye :)

    Aztán eljutottam odáig, hogy megtekergessen a Kinu nyakát. Próbáltam innen és sok helyről infót meríteni, hogy mégis milyen örlő állással feküdjek neki.
    Elsőre 2.3.2-őt lőttem be, bőven sok volt, már látszot a púder szerű eredményen is, aztán pedig az élet igazolta. Ez is "besült" :O
    Gondoltam jó egy egész fordulat kelleni fog ennek, hogy nagyjából jó legyen.
    És igen, majdnem meg is lett. 3.2.0 kicsit sok volt. Itt jegyezném meg, hogy kb annyi erőkifejtés volt 16gr-ot ilyen állás mellett letekerni mint egy Skerton Pro-val 3gr-ot :DD
    Mivel több kávét nem akartam már inni, a jelentkezők is elfogytak, így az igazi wáááóó holnap jön, amikor sikerült a Kinu-t is belőni a "masinához".
    Végeredmény képpen így is olyan volt az utolsó espresso (16gr --» 25 gr) Umami El Salvadorjából, hogy szerintem a Silviával nem lőttem még ilyet.

    Azóta sem értem, csak vigyorgok ezen. Örülök neki na.
    Szóval semmi hittérítés, csak szimplán infó. ;)
    Szép estét!

Új hozzászólás Aktív témák