Új hozzászólás Aktív témák

  • jana86

    csendes tag

    válasz Parci #89627 üzenetére

    Én Lelit Victoriával kezdtem meg egy 50 mm-es síktárcsás darálóval. Ezekkel sose tudtam azt a szintet. A Bianca a Victoriához képest határozottan érezhető szintlépés volt ugyanazzal a darálóval is, de az említett kávézók szintjéhez közeli kávét csak akkor éreztem, amikor utána Kinu M47 illetve Mazzer Royal őrlőm lett. Egy darabig még megvolt a Victoria, a barátnőmnél azt használtuk. Ugyanazzal a darálóval (Kinu) használva továbbra is határozottan érezhető különbség maradt a két gép között.
    Ez a szint a Monolith-tel javult még tovább.
    SoundOn-nal tartottunk nálam őrlő összehasonlítást. Az ő érzése szerint a Bianca meg az ő full tuning + ezüst GC-je kb. ugyanazt tudja. Annyi megjegyzéssel, hogy a Bianca átfolyásszabályozója finomabban használható, mint a GC-jének a pumpa dimmere. Azóta aztán, ahogy írta, dimmer helyett szeleppel is kísérletezik.
    Ha már az őrlő összehasonlítást is említettem: a Monolithban 75 mm-es, a gyártó kérése alapján kicsit módosított Mythos kés van titánium-nitrid bevonnattal. SoundOn EK-ja a gyári késsel volt - 98 mm-es síktárcsás. Beszabályozott őrlőről van szó. Gondolatnyi különbség volt a két őrlő között, nagyon kicsit SoundOn EK-ja javára. Egyfajta CM kenyai kávéval "teszteltük" csak sajnos elég röviden és nem tudományosan, csak néhány ital kóstolásával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák