Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Deadzone41 #72555 üzenetére

    én úgy tekintek a pörkölési folyamatra, mint ami folyamatosan változtatja a kávé ízét (a kávéból kinyerhető ízeket). sokáig alulpörkölt, ha nyerek is némi speciális ízeket ebben a tartományban, annyira agyonnyomja majd a savanyúság és zöldesség, hogy nem éri meg. ugyanígy, ha sokáig húzom, hiába nyerek ilyen-olyan ízeket, a keserűség elviszi a kávét. a kettő közötti tartomány egy részében viszont - szerintem - ízlés kérdése is, hogy mi az optimális, még talán akkor is, ha a cél a kíméletesség és a kávé bemutatása. a pörkölőket kéne megkérdezni, akik rengeteget profiloztak már, hogy mindig egy adott "ízkészlet" van-e egy kávénál és azon csak rontani lehet, avagy mondjuk a citrusos gyümölcsök háttérbe húzódásával elő lehet-e csalni piros bogyós gyümölcsöket -- ha ez utóbbi, akkor véleményes, hogy mi az optimális, nem?

    én személy szerint a piros bogyósokat szeretem a legjobban a kávéban, illetve se a keserű, se a savanyú ízeket nem tolerálom (ami elég alap dolog feltehetően, egy kávé legyen saját ízéből édes).

    viszont a piros bogyósokhoz eléggé passzol a csokoládé, és bevallom töredelmesen, hogy nem egy olyan kávét ittam már, ami abszolút gyümölcshangsúlyos volt, mondjuk cseresznye, édes cseresznye... és némi feketecsoki. még azt is bevallom, hogy ezt - számomra - nagyon nehéz überelni.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák