Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvarez81

    csendes tag

    Sziasztok!

    Rallypix volt olyan kedves, és elhozta ma nekem a megvásárolt Gaggia Baby-t.
    Mivel az egész családom elkapta egy óvodai kór, nem mertem beinvitálni, így a ház előtt gyorsan átadta a gépet, pár szóban elmondta, hogyan érdemes nekiállni. És nekiálltam egyedül.

    Hát kérem, aki Saeco Poemia - Mini Mill párosról váltana feljebb, az kösse fel a nadrágját :).
    Tényleg kell egy rendes daráló! Egyelőre csak a kézi Hario van meg. Kiöntöttem kb 6 kávét, megittam 4-et, mire sikerült olyat készítenem, hogy az már tényleg a Saeco szintje felett volt.
    Játszottam a hőfokkal is, egész más volt a 88 fok, mint a 98. Semmi tudomány, kicsit hebehurgyán egyszerre próbáltam rajta mindent állítani, a hőfoktól, szűrőkön, mennyiségen, tamperoláson át a daráló állítgatásáig.

    A lényeg, hogy hittem nektek (Köszi!!) és már pénteken berendeltem egy akciós cm702-est. Ma egyértelmű lett, hogy egész egyszerűen nincs érelme ide-oda tekergetni a kézi Hario 60 fokot ugró állítóját, főleg a múltkori mikroszkópos mérés eredményét látva.

    A hozzá adott nyomásfokozós szűrőket nem használtam, de nem is azért vettem, hogy az legyen rajta.
    Szóval ha megjön a daráló, és sikerül kitapasztalnom a gépet és a kávét is, akkor majd jelentkezem egy fotóval.

    Mellékesen valahol a 3. kávé után ittam egy "La Tazza d'Oro" koffeinmenteset is, na az viszont elsőre, mindenféle próbálgatás nélkül nagyon finom lett - persze ezt már a saeconál is tudtam, hogy azt teljesen máshogy kell darálnom is. ÉS egyébként a Saeco-n majdnem ihatatlan volt a doboznyitás után elsőre. A kb 2 hetes szellőzés segített rajta, de most, a Gaggián lett először jó.

    Ja, és mégegy: a Hario V60 ICeCoffeeMaker-re lecsapott egy vevő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák