- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen switch-et vegyek?
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- A Microsoft feltalálta az olcsó AI-t
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Alvarez81 #44945 üzenetére
A lényeg, hogy van "rendes" alapanyag. Olaszos bárkeverékhez vsz bőven jó lesz a Gaggia, leginkább az újhullámos világos pörkölésű kávékkal gyűlik meg a baja. A Graef 702 nem azanos belsejű az Iberitallal, de teljesen jó kezdő daráló (a Mini millnél sokkal jobb). Ha nem tévedek épp hirdet valaki egyet (vagy Iberitalt, már nem tudom) nézd meg a kávékorzó hirdetéseinél. Szintén érdemes lehet nézelődni az AVX apróhirdetések között, néha fel-felbukkan egy.
Pacuha: majd kipróbálom ha lesz még, egyelőre van itthon kávé, és Kalmárnál már majdnem egy hónapja postázásra vár egy Cremina tömítés, és mivel egyre jobban csöpög a dugattyúszár mellett, így a következő rendelés onnan lesz.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #44951 üzenetére
mármint a casmós szelepes kávés zacsit? és hogy veszel ki belőle egy adagot, csak simán kibontod, kitöltöd, aztán vissza a fagyóba?
fura nekem ez a fagyott kávéval munkálkodás, azonnal kicsapódik rá a pára, azt gondolnám, hogy hamar hazavágja. ugyanakkor elhiszem neked és a többieknek, hogy működik. majd kiprószálom egyszer.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #44952 üzenetére
Deadzone41 hirdette. Kezdő gépnek bátran ajánlom. Aztán majd beszippantja az öntvényesek világa.
Nyugtassatok meg, hogy ezeket az extrém ízeket nem pár hónap kávézás után kezdtétek el felfedezni az italokban, különben teljesen elkeseredek.
-
fragola.6035
aktív tag
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Bazsee71 #44954 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek! (soldier 2, Bazsee71)
Először is legyen nálam a főző. Aztán biztosan eltöltök pár napot a próbálgatással.
Mivel kb 2 éve használom a kézi darálót (igaz csak hétvégén), szerintem kibírom még pár napig, és azt is meg kell néznem, hogy hova férne el, és hogy a konyha úrnője mennyi helyet engedélyez, az amúvgy is kevésből... Tudom, hogy a mini mill azért nem olyan egyenletes szemcseméretű, de mindent egyszerre nem lehet .Olaszos, inkább csokis keverékeket szeretek, úgy vettem észre, hogy a mini mill is jobban boldogul ezekkel.
-
Bazsee71
őstag
válasz Alvarez81 #44957 üzenetére
A saját tapasztalás a legjobb, de egy ilyen gép nem olyan megbocsájtó, mint a nyomásfokozós kar. Hamar kimutatja majd a foga fehérjét, és kiszámítható darálót fog követelni.
Szerk.: arra van valakinek tippje, hogy a Majoron a joker álláshoz képest mennyit tekerjek, hogy nagyjából a filter tartományba kerüljek? Lassan kipróbálnám Kalitával.
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz Agostino #44960 üzenetére
Igen, kicsit nehezen indult. Bevallom úgy álltam neki, hogy tuti minden kávés lesz, mivel nincs 41es tamperem és így nehéz jól tömöríteni szimplaba. De kipróbáltam, 12 grammal, eléggé megtomve a szűrőt, nagyképűen egy kis presszó csészével... és a vártnál sokkal jobban sikerült
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Surda- #44959 üzenetére
Hú, ránézésre épp olyan, mint ahogy mi főzzük a Cuadrán. A creama színe, foltjai dettó. Mi is kicsit jobban tampereljük, és a 25-35 sec. alatt inkább risztrettós, de így tökéletes (nekem).
Amúgy igazatok lesz az őrlővel, elfelejtettem, hogy a nyomásfokozó miatt eddig megbocsátóbb volt a gép az örlemény minőségét tekintve.
Amúgy is terveztem, hogy megnézem mikroszkóp alatt a kézi, vs iberital örleményt, azt hiszem eljött a remek pillanat. Ha lesz képem róla, feltöltöm. -
Deadzone41
őstag
válasz fragola.6035 #44955 üzenetére
Az őrlemény minőségében (pl statikus feltöltődés), és ízekben vettél észre különbséget a nem fagyasztotthoz képest? Ugye jól értem, hogy fagyottan is darálod?
-
Bazsee71
őstag
Ma reggel, életemben először, megpróbálkoztam a tejmíveléssel french press által. A hab nagyon szép egységesnek, krémesnek tűnt, azonban mikor elkezdtem a pohárba tölteni, egyből a fehér hab ült meg az ital tetején, semmit nem láttam a cremából. Túl keményre "vertem" volna?
-
soldier2
őstag
válasz Kalandor #44967 üzenetére
Hogy egyeseknek mennyi szabadideje van. Ha én elmegyek valamit megnézni, akkor azt meg is veszem, ha nem valami átverés az egész. Kedvencem, mikor megegyetünk az árban, utazik érte egy órát (ugyanannyi vissza) és elkezd alkudozni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
válasz Kalandor #44967 üzenetére
Hova mentsem ezt le, oriasi!!!:-) /marmint nem az hogy nem adtad el, hanem az iromany, nagyon tetszett, szinte megelevenedett elottem a vasarlo...Hollo szinhaz csinalhatna ebbol egy szosszenetet, szinte latom a Laar Andras fejet, mint vevo /igen kérem….szóval ŐŐŐŐŐ lenne az….pillanat, hadd fogadjam be vizuálisan…./, a Galla meg lehetne az elado /elején még: parancsoljon, természetes, esetleg egy kávét?/, vagy forditva, mindket esetet fergetegesnek vizionalom! /
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Kalandor #44967 üzenetére
a ph-s piac szerintem telített, a többi kofisban is inkább fix tagokat látok. mindig jönnek időként új emberek, őket kell elcsípni. sajnos ez ilyen dolog. mi itt szeretjük a kávé témát kipörgetni, de a lakosság maradék 99,9999%-a egy automatás instant kávét is a barista világ koronaékének tekint. kicsi a piac de szerintem akad rá vevő. ha van rá módod ebay. arcpirító árakon mennek a gépek.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
kaligula
tag
Az én "vevőim" 99 százaléka arra kíváncsi, hogy hány bár, és mikori évjárat. Ha ezt a két kérdést olvasom, már tudom, hogy itt nem lesz üzlet...
rovidkv.reblog.hu
-
mgy
senior tag
válasz Kalandor #44967 üzenetére
Pedig engem tökre érdekelne, csak ez a burkolat nem tudom.
Hogyan néz ki, nem lehetne rá egy pillantást vetni, de ha már, akkor inkább működés közben? Én az újhullámos kávékat fogyasztom, olyannal próbálnám, ugye lesz nálad friss? Darálód milyen van amúgy? Nehogy azon múljon, érted. -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #44955 üzenetére
ja, úgy oké, adagonként csomagolva nyilván nincs gond. azt, hogy a fagyasztás működik, tudom, bár mostanában lusta vagyok használni. illetve én anno mindig egyben fagyasztottam a 250 grammot, na, az félig jött csak be, mert ugyan felengedés után friss volt egy-két napig, de aztán összecsuklott (legalábbis ez volt a tapasztalatom, turbó módban öregedett aztán).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nagyúr
A Madalban vett Paramount Espresso most fogyott el (ugye kozben jart szervizben a kavedaralom). Nagyon halas kave, lenyegeben nem lehet elrontani -- nem is tul komplex, nagyon csokis. Kifejezetten jol mukodik olyan usereknel, akik nem ismerik az ujhullamos kavekat, mert nem akkora ugras az olasz stilusrol; 86 fokon jott be nekem a legjobban.
Ja, es jol birja a tarolast. Hutoben tartottam, szetontve kisebb adagokra (asszem 3 adag volt kulon, ~70 g / adag).[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Wolfy999
tag
válasz Kalandor #44967 üzenetére
Amikor E61 HX-et árultam, akkor jöttek hozzám is kávézgatni. Mindenkinek úgy mutattam meg, hogy elmagyaráztam mindent, hűtőcsapolást demóztam, mutogattam, hogy mikor hány fokot esik. Szép állapotban volt, mindenki mondta, hogy milyen szép, még jobban néz ki mint képeken. 170 volt az ára. Volt aki egy ilyen 30-40 perces show után közölte, hogy nagyon tetszik neki, de csak 120 ezer forintja van. Pislogtunk egymásra, szerintem azt várta, hogy jótékony kedvemben odaadom ingyen is. Szintén egy ilyen bemutató után volt aki azért nem vette meg, mert ez nyomógombbal indítja a pumpát és nem a kis karral. Ez a képen is látszott. Ő is azt mondta, hogy nagyon szép állapotban van (illetve a szakértője mondta, mert azt is hozott magával).
Végül aki megvette az megnézte, aludt rá egyet aztán másnap annyit kért, hogy pörköljek neki egy adag kávét mellé, mert nagyon ízlett amit nálam kóstolt.
Én eddig 3 kávéfőzőt 3 darálót és egy pörkölőgépet vettem. Ezeknek a felét ki se próbáltam élőben, de amit kipróbáltam azt is elhoztam rögtön. Olyan nem volt, amit megnéztem de nem vettem meg végül. Persze ha valami nem olyan mint a hirdetésben azt hagyja ott, de ha valaki nem akarja megvenni, akkor ne menjen el megnézni.
Mondjuk azt nem gondoltam, hogy egy Gaggia Baby is ilyen zarándok célpontá tud válni. -
Alvarez81
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap ígértem mikroszkópos összehasonlítást a kézi Mini Mill, és az Iberital Challenge darálmánya között.
A kávé ugyanaz, de már a színük sem volt egyforma darálás után.az IC sokkal sárgásabb, csillogósabb végeredményt adott.A mellékelt képen is látszik, hogy az IC sokkal egyenletesebb , kevesebb port eredményezett, míg a MiniMill szemcséi méretben hatalmas szórást mutatnak. Igyekeztem keresgélni olyan szemeket, ahol ez jól látszik.
Csak az összehasonlítás végett, az ábrán levő TQ144 tokos IC lábai 0,5mm-re vannak egymástól.
(nem tudom melyik lesz jobb a link, vagy a kép..)
Az eredmény engem is meglepett, nem számítottam ilyen nagy differenciára.
-
bluesfan
tag
válasz Alvarez81 #44985 üzenetére
Korábban én is vettem egy Mini Millt a Brikka mellé, de mióta beállítottam egy Obel Juniort a helyére, már csak utazónak használom a Hariot. Nem hittem volna, hogy egy kotyesznél is ekkora ízbeli különbséget hoz egy jobb őrlő.
Presszónál viszont hasonló a kontraszt az Obel vs. F4ENano viszonylatban. -
mester6
tag
válasz fragola.6035 #44979 üzenetére
Sajnos olyanom nincs. A Lady-t hozzám édesgettem OPV-vel , Sestos-al , Auber Pt100-al,
nem hiszem, hogy megbocsájtaná nekem ha le csupaszítanám.
De azért köszönöm a megkeresést .
Zsolnagy dolgozik egy Brasilia gépen, vele már felvetted a kapcsolatot?[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz fragola.6035 #44988 üzenetére
Köszi, köszi . Mondjuk még most nem aktuális.
-
Leica m 28
csendes tag
Otthonra szeretnék 'B' kávét amit akkor fogyasztok ha már minden speciális kifogyott de épp vasárnap van.
Olcsót keresek ami ipari fajta káve mint például a Dallmayer Prodomo vagy Lavazza Espresso Crema e Gusto stb.Ajánlanátok ilyesmit?
-
Daneeka
senior tag
válasz soldier2 #44778 üzenetére
802 megvéve, ki is próbáltam.
Presszó gép még nem aktuális még, elfilterezgetek ezzel egy darabig.Graef kérdés: A fém alátéttel állítható daraboknál gyárilag bent van az összes alátét és csak elvenni lehet belőlük (nő a szemcseméret) vagy kellett volna lennie valahol a dobozban?
Illetve ezeket szabad üresen járatni miután elfogyott a bab? (amíg várom, hogy kihulljon minden darabka egy idő után nyilván átfordul "üresjáratba")
Vagy mindig több babnak kéne lennie a tölcsérben mint amennyit akarok azt mérlegre daráljak?Hogy valami értelmes info-t is tegyek a topikba a legelső darálásnál benyelt majdnem 3g örleményt, utána már fél grammokat csak.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Leica m 28 #44990 üzenetére
ez hogy jött ki? a faema family-hez (régi, nagy bojleres) például roppantul hasonlít a belső felépítése, nem hiszem, hogy kikóstolható különbség lenne a két gép között. a gaggia más konstrukció.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #44995 üzenetére
szeretném majd egy kicsit úgy használni, mint hifis a strietmannt, azaz pid-del. ha úgy felfedezem a nirvánát (szkeptikus vagyok egyelőre), akkor marad. ha nem és semmire sem használom, akkor határeset, mert bár a pavoni is ilyen, de múzeumot nem akarnék nyitni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Daneeka #44992 üzenetére
802-es nem alátétekkel állítható, így alátétet ne keress.
Pár másodperc üresjárattól nem lesz semmi baja, pár ráindítás, pofozgatás kell ezeknek az őrlőknek, ha adagonként darálsz. A 3g kezdeti veszteség kb átlagos, kis pofozással kiadja még egy részét, de vsz rendszeresen nem fogod csinálni, így inkább hagyd. Persze tarthatsz a tölcsérben több kávét, de akkor a kések között több mint 3g fog pangani, meg a tartályban nagyon gyorsan bedöglik a kávé.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Csak azért bátorkodtam ilyet írni, mert a Majorral most kimerült a költségvetés idei előirányzata, de tudom, hogy egyszer egy Caravel lesz még itt a pulton, vonz az egyszerűsége.
Na de akad nálam kérdés is, úgy mindenkihez...
1. coffeehit.co.uk oldallal, illetve külföldi rendeléssel tudnátok kicsit segíteni? Ha itthonra rendelek, akkor incl. vagy excl. VAT?
2. Jól tudom, hogy a LM Strada szűrő passzol a Gaggia karba? Ezen a hármon gondolkodom: 7g 14g 17g
3. Egy ismerősöm készül elmerülni a koffeinbe tuning GC-kal. Őrlőre 70-80 körül szánna: karbaőrlős, időzítős kivitelt célozta meg. Még javaslok neki olcsóbb kezdő gépet, mert nekem csak a CG8030 jut eszembe, de nem tudom, hogy az okosságokon kívül többet ad-e egy CM802-esnél. Lenne esetleg más tippetek?
2-es pontra visszakanyarodva: szuper a Reneka szűrő, de vendéglátásban nem tudom elképzelni. A gyári szűrőt egy másodperc kiöblíteni és áttörölni, ezt pedig kefével kell suvickolni, és még úgyis marad néha 1-1 szem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- POLICE EPIC férfi analóg karóra!
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)