Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz emvy #43565 üzenetére

    Nem olyan, ha olvastad a fórumot akár csak az utóbbi hetekben, akkor tudod, hogy nincs espresso daráló nélkül. Sokan (szinte mindenki) megpróbálta amit te, senkinek nem jött be. Az espressora darálás azért nem működik a boltban, mert az, hogy egy adott kávét milyenre kell darálni, függ a használt géptől, szűrőtől, kávétól, és még ha belőtted is idővel változtatni kell, mert öregszik a kávé akár napok alatt. És még akkor nem beszéltünk arról mennyi kávét teszel a szűrőbe, mert itt már fél gramm is számít.
    Tehát bár a gyors lefolyás oka a nagy szemcseméret, a finomabbra daráltatás nem megoldás, kell az otthoni daráló, ezért írtam, hogy ez a hiba. Hifis hasonlatot most nem tudok, nem vagyok otthon a hifi világban.
    A kávé öregedése miatt még az sem járható út, hogy Paljoc akinek ugyanilyen gépe van a saját beállításán ledarálja neked. Amíg megjön a drálód, egy tizedgrammos mérleget is beszerezhetsz (pár ezer ft) és akkor semmi sem áll majd a boldogulásod útjába. Tömörítő (tamper) van rendes, vagy a gyári műanyag vacak?

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák