-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Illesvik #41096 üzenetére
Hogy minimum ajánlott kávéfőzőt szerrtnél erről az oldalról? (értem én, csak még mindig nem írtad le pontosan). Mindenkinek más a minimum, az új Quick milleket nem ajánlják már a belépő kategoriában, így marad az új Sylvia (hogy egy szépen felújított pides Gaggia Classic sokkal jobb eredményt ad, attól tekintsünk el. A sylviára is kell pid, hogy jó legyen, de azzal ugrik a garancia.
Időközben rájöttem az értetlenkedés okára. Mikor először rákattintottam a linkre, akkor vegyesen hozott darálót, kávéfőzőt minden márkából. Miután megnéztem a Quick milles linket, az első link már a Quick millhez vitt, majd miután az "Espresso főzőkre" kattintottam oda. Szóval innen a Gaggia Baby2014 alatt én nem vennék (a Classic 2015 -öt semmiképpen). De erre is kell a pid utólag.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
válasz Illesvik #41092 üzenetére
Az új Quick Millek thermoblokkja fele, harmada a régi 0650 thermoblokknak. Ez kávékészítéshez már nem hiszem, hogy elég hőstabil lenne. Gőzöléshez elég, ha két adagot gőzölsz. Ez tapasztalat, ilyen thermoblokk van a Silvanomban is, de ott kizárólag gőzöléshez. A kávéhoz egy ~3,5 dl-es rézbojler van itt.
Tehát én ez alapján kizárólag ezt az oldalt nézve ezt találom minimumnak: [link]
A Silvanos tapasztalatból úgy gondolom, hogy ez belülről kb. ua, mint egy Faema Family, Brasilia Lady.
A Silvano valószínűleg a külön thermoblokkos gőz rendszerével több, no meg a beépített pid szabályzóval.Ennyi pénzből viszont valószínűleg nem ezt venném, hanem egy új Rancilio Silviát kb. ugyanennyiért, mert egyrészt jobban tetszik, másrészt azzal pozitív tapasztalatok vannak többektől.
Ha sokat gőzölsz, akkor viszont sokat ér a Silvano külön gőzegysége. Persze én azt sem venném meg újonnan.
Az enyémet se vettem volna meg, ha nem adta volna Parci féláron. -
fragola.6035
aktív tag
válasz zolnagy #41102 üzenetére
Ez tapasztalat, ilyen thermoblokk van a Silvanomban is, de ott kizárólag gőzöléshez
Ez azért nem egészen így van! Az újabb QM gépeknél a kerek termoblokk alatt van még a fej rész, ami közel megduplázza a termoblokk tömegét. Teljesen vállalhatóak ezek az új QM gépek is, bár valamelyest tényleg elmaradnak a régebbiektől. Az új árát szerintem nem érik meg, de azért az ajánlható kategóriába tenném.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #41106 üzenetére
Mi a baj a babyvel?
-
fragola.6035
aktív tag
Nincs opv, a műanyag túlnyomásszelep nehezen és nem pontosan állítható
kicsi, korrodáló csepptálca,
rossz minőségű és a bilincseknél sokszor szivárgó nyomócsövek,
rosszul szerelhető,
az inox borítás silány, könnyen megmarják a tisztítószerek,
a burkolat szerelő csavarhelyek műanyag menetei néhány szétszedés után megszakadnak,
de legfőképpen a műanyag ház. Pl. a fejtartó alaplap előbb-utóbb biztosan törik, először csak a pumpa felfogatásnál, majd belül a szerelvények felfogatása, majd az egész. Idén már vagy négyet cseréltem és 10e. Ft.Ezzel szemben a Classic örök élet, tiszta fém, mély csepptálca. Könnyen, gyorsan szerelhető. A néhány műanyag alkatrész (csepptálca, fedél, beöntő) olcsó, 1-2e. Ft-ért pótolható.
Ugyanolyan állapotú használt Baby és Classic esetén én egy Classic-ért 10-15ezerrel többet adnék.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #41108 üzenetére
Nekem régebbi, műanyag Baby van és teljesen jó. Semmi baj vele.
.:. bl4ze .:.
-
Wolfy999
tag
válasz fragola.6035 #41108 üzenetére
Nekem csak a kocka Baby volt, de szerintem nem öregedett olyan vészesen. Egyedül a gőzgomb adta meg magát. A műanyag háznak semmi baja nem volt, pedig legalább 12-15 év körül lehetett a gép. Abban még rendes OPV volt tudtommal. Persze ettől még teljesen igazad van abban, hogy kevesebbet ér, mint egy ugyanolyan állapotú Classic. Viszont ha valaki el tudja fogadni, hogy műanyag gépe van, akkor a belépő gépén spórolhat egy kicsit, így szerintem a Baby továbbra is ajánlható kezdő gép. Egy PIDes beállított Baby semmivel sem fog rosszabb kávét csinálni, mint egy ugyanilyen Classic. Azonos áron persze én is a Classicot venném.
-
adriankoooo
senior tag
OFF:
"Minden reggel ágyba viszem a feleségemnek a kávét!
...
Neki már csak meg kell darálnia" -
adp
őstag
válasz fragola.6035 #41108 üzenetére
A muanyag opv-t beallitva mi vele a gond? Multkor azt mondtad jo ez igy most ahogy van.
A muanyag reszt megertem. De ha nem szedegetem szet miert torik el?
Csepptalca tenyleg fos. De ha minden fozes utan kiontod a vizet es beleteszed a tanyer csepegtetobe vagy eltorlod sztem nem rohad el. Persze aki lusta az igy jart[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Persze nincs gond a műanyag opv-vel, csak ha pl neked 0.5 barral alcsonyabb nyomás jobban bejön, akkor azt egy Classicnál rögtön átállitod, a babynél be kell érni a beállított értékkel plussz egy kis mászkálással.
A lényeg, hogy egy Classic műszaki tartalma jóval magasabb színvonalú.https://caffe35.webnode.hu/
-
vikla007
aktív tag
válasz adriankoooo #41113 üzenetére
Ez jóóó...
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #41115 üzenetére
"Ugyanolyan állapotú használt Baby és Classic esetén én egy Classic-ért 10-15ezerrel többet adnék." - ez korrekt, sőt inkább 15k mint 10. A sokkal silányabb neked, mint szerelőnek vsz igaz, de a mindennapi felhasználó szempontjából annyira nem rossz azért. A pohárban nincs különbség (ha beállítottad az Opv-t, vagy tettél bele) és 10 évet lazán elmegy gond nélkül (az enyém legalábbis már nyolc volt mikor eladtam, és még 9 évesen is tettél fel képet róla.
Azok a fekete Classicoc viszont nagyon jók. Ha ki tudnám használni, vennék is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #41104 üzenetére
Na ez új info, én csak a thermoblokk méretéből indultam ki.
Nem volt még ilyen új QM gépem (most is egy piros 0650 tart hazafelé, valahogy sosem tudom ezeket otthagyni, ha meglátok egy jó állapotút)
Neked volt most a közelmúltban ilyen, ha jól emlékszem. Milyen anyagból van itt a fej?(a réginél ugye egybe volt öntve a thermoblokkal). Itt is O-gyűrűvel tömít a szűrőben, tehát ehhez is az egyenes falú szűrők használhatók, mint a réginél? -
fragola.6035
aktív tag
Eladó egy E61 SB PID kávégép. [link]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Wolfy999
tag
válasz fragola.6035 #41128 üzenetére
Hú ez elég menő gép és gyakorlatilag egy Rancilio Silvia árában van.
-
looser
addikt
Ez a ROK még mindig baromira bejövős... Kicsit túl van árazva, de egy ilyen ősi Protoss relikviáért... :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #41128 üzenetére
fú, de megvenném, ha nem értem volna még célt a témában!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #41128 üzenetére
Nem kicsi a 0.8l kazán ekkora vasnak?
Egyébként szokásosan gyönyörű munka! 😉[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Csak nemrég kezdtem a kávékészítést itthon amiben egy Ggaggia Classic és egy SM 92/A segítségét veszem igénybe.
Eddig amiket kipróbáltam 100% arabica szemes kávé (LA GENOVESE BLUE GOLD; és a LA GENOVESE ORIGINE családból a: BRAZIL, COLOMBIA , EL SALVADOR, THIOPIA SIDAMO, GUATEMALA ANTIGUA, KENYA) illetve az Tchibo Espresso Sicilia Style...
A crema nem jött le ezekből szépen. Olvastam, hogy nem árt ha keveréket használok (Arabica/Robusta), kezdő lévén szeretnék ajánlásokat kérni ebbe az irányba, illetve mivel vidéki vagyok gyanítom, hogy csak online rendelés jöhet szóba, tehát webáruház is jól jönne ha kapcsolódna a kvhoz.
A crema szempontjából eddig a Veronesi Ciok Cream ajánlották (még nem próbáltam) de többet is szívesen kipróbálnék.
Van egy olyan szempont is persze ez másodlagos (és ha nem összeegyeztethető a presszó lényegével akkor természetesen erről lemondok), hogy ha lehet minél kevésbé legyen savas vonala. -
Surda-
őstag
válasz Sinisi #41136 üzenetére
Kezdőként abszolute ajánlom a Pacificaffet.
Viszonylag olcsón, 5000 feletti rendelés esetén ingyen postával rendelhetsz kávét.
Ha beütöd az itteni keresőbe a nevüket, olvashatsz egy csomót a kávéikról.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
gubabela
senior tag
válasz Sinisi #41136 üzenetére
Szia!
A crema képződése nagyban függ a pörkölés frissességétől (is), gondolom ezért is lehetett, hogy nem voltál megelégedve.Frissen pörkölt kávét tőlük érdemes rendelni (biztosan van még, de őket merem ajánlani):
Pallyotz
Pacificafe
Kapucziner
CasMo
Avx
Monterosa[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Huh! Köszönöm! ezekkel elleszek egy darabig!!! Azt nem tudom, hogy a pörköléssel volt-e valami gigszer de a csomagolás nem volt rendben mert mindegyiknél beeresztette a levegőt... mármint nem volt jó a vákuumzár, megszívtam (szó szerint) a zárnál és kijött a benne lévő levegő majd pár perc elteltével ismét megtelt a csomag...
-
adp
őstag
válasz Sinisi #41141 üzenetére
Elsore sztem valami robusztas blenddel probalkozz
Most pl a pacificaffeban akcios a pin up espresso. Sztem kezdesnek jo lehet. Hozza dobsz meg valamit es mar 5e felett is vagy es nincs posta dij.
Kapucziner kavek: velencei gondolasok kedvence, jubileumi blend, palermo aranya mind jo lehet mert nem olyan erzekeny a hore. Mas mas hon mas mas izt ad be.En semmikepp nem single origin kaveval kezdenek a helyedben. Meg most se mindig talalom el azokat pedig mar egy ideje uzom a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz Sinisi #41136 üzenetére
A listából azt veszem le pécsi vagy, akkor meg ott a Danetti, lehet onnan is veszed ?
Ha crema érdekel ezeket ajánlom a szortimentjükből :
Caffé Veronesi Brasilia
Caffé Veronesi Oro Cream
il Moretto Superbar
LA GENOVESE COLONIALE
LA GENOVESE MEZZOCHILO AVORIO
LA GENOVESE MEZZOCHILO BLUE
LA GENOVESE ORIENTALEEzekben nem fogsz csalódni, van mindig friss és jó crema bajnokok
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
miért lenne kicsi? a hx gépeknél a 2 literes bojler a gőz miatt akkora. meg persze azért, hogy amikor a hidegvizet keresztülhúzod a hőcserélőjén, akkor legyen, ami felmelegíti azt. ha már itt tartunk, 8 dl eleve jó hőfokra melegített víz még csőkígyó nélkül is valószínűleg hatékonyabb, mint a 2 literes gőzbojleren áthúzott hidegvíz.
sőt, másképp fogalmazva: a rancilio silvia bojlere 3,5 decis, a fej 1,5 kiló és elég jó gép. itt ugye a fej 4,5 kiló, tehát ugyanazzal a 3,5 deci vízzel is még hőstabilabb lenne a csapolás, a 8 decivel pláne, a csőkígyó szerintem már csak hobbi, hogy rákerült
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
verti1
tag
Kezdő GC tulajként lenne egy balga kérdésem... Az én gépembe nincsen PID. A "legtöbb" helyen azt olvasom, hogy olyan 93-98 fok körül csapolják a kávékat és onnan változtatnak rajta. Azt értem, hogy pár fok is teljesen más ízeket hoz elő és azt is, hogy egy PID beépítése a leg célra vezetőbb, de az motoszkál a fejemben, hogy miért van gyárilag 107 fokos termosztát a GC-ben? Létezik 100 fokos,95 fokos is. Nagy általánosságban nem lenne jobb egy alacsonyabb hőmérsékletre kalibrált termosztát? Egyenlőre klasszikus olaszos-csokis-robusztás blendekkel próbálkozok, de nem túl magas azoknak is ez a hőfok? Kinek mi a tapasztalata hőfokokat illetően illetve műszakilag lehet, hogy indokolt a 107-es, mert pontatlanabbul szabályoz mondjuk, a kis kazán miatt nagyobb a hőesése stb...
Köszi
-
HÁZIGAZDA
paljoc choco madness: régen ittam, akkor nem volt vele jó tapasztalatom, most újra kértem. hát, elég fekete. régen nem is volt ennyire sötétre pörkölt kávéja a mesternek , semmi jóra nem számítottam. keserű is lett. viszont némileg hangolva (gyorsítva a csöpögős lefolyásból, csökkentve a hőfokot) eltűnik és tök jó a cucc. sajnálom, hogy a köz nyomására ennyire sötét lett, mert azzal együtt, hogy finom és hamar el fog fogyni, egysíkúbb lett a kávé így, a savakból nem sok maradt.
de végülis az első ránézés utáni sokkhoz képest zseniális.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
levytee
csendes tag
Ha pacciffitől rendelsz a ház kvja,és a panama sz egészen kezdőbarát, az east timor nem az. Kapucinertől én zolnagy jóvoltából kostóltam a Brasil hunda Novat az mindet verte.de rz annyira egyéni dolog
levytee
-
soldier2
őstag
Gyümölcsösebb blendnek jó a Spicy Italy, a Choco meg legyen csokis nem.
Kezdő kávénak Sinsi, az India Monsooned Malabarnál nem kell jobb. Avx-nel ma nem láttam, de Kapuczinernel és Kávékalmárnál is van. A Pacificcafe Malabart nem kóstoltam. Nagyon finom, krémes állagú, csokis kávé, rengeteg cremával, és ha van pid, akkor szinte elronthatatlan.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó