- Sorra osztja a dollármilliárdokat az USA a chipgyártóknak
- Kanada big tech-adót zúdít az amerikai cégek nyakába
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- ASUS routerek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- Nem bírják kiszolgálni az AI energiaigényét
- Windows 11
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Tudom itt sokan ellene vannak a kapszulanak ( en is)de most a mediaban van 34-ert egy nespresso ajandek tejhabosito geppel.
Sztem egy nyaraloba, munkahelyre ahol nincs ido daralgatni, meregetni, rovid a szunet jo valasztas.[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
A portafilter pan-t azt mire használják?
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
looser
addikt
Napi két duplát iszok (2x16g), ez napi 6 kapszula lenne...inkább egy főzőlap + Brikka + előredara Lavazza, Sega, Bellaroom, vagy a saját szemesed kotyira darálva. Persze nem olyan szexi, mint pl. ez (esküszöm, belezúgtam :-) de kicsit olcsóbb és nem rosszabb, mint a kapszula.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adp
őstag
válasz looser #41754 üzenetére
Egy kulturalt irodaban vagy egy 'lyukban' ezek nem megengedheto dolgok! Ezert irtam... Latszik a lenyegen siklottal at es megalltal, ott hogy a nespresso szar.
Mondjuk segat v bellaromot nem innek semmilyen formaban sem az fix
De szerintem ne probalj meg egynap meginni 6 kapszulat mert lehet kicsit odab@sz a szervezetednek hosszutavon foleg.[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Nem mondtam hogy szar. Miután csak nemrég óta van presszóképes szettem otthon és azóta is megiszok mindenfélét, amivel megkínálnak szóval nekem nem szar egyik sem. De, ha lehet olcsóbban jobb, akkor miért ne :-)
Nyaralót is írtál, oda se mehet a főzőlapos Brikka? :-)
A Sega vagy Bellarom egyébként mennyivel gázabb a kapszuláknál? Azokba mit töltenek, Jamaican blue mountain-t? :-) No offense, tényleg, egyszerűen olcsóbb és jobb, de kétségkívül "fapadosabb", amolyan Fallout-érzés a Nespresso Star Trek high-tech-jével szemben. Írtam régebben, nekem a ROK is nagy szerelem (sosem próbáltam, csak láttam), szóval tetszenek ezek a hétköznapi megoldásokA tampered egyébként tökély, nakedbe is tudok fröcsimenteset* tömöríteni :-)
*=ez nem folytatása a reggeli tevékenységek topicszegmensnek :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adp
őstag
Ez a pellini: http://www.cady-trade.hu/webaruhaz/images/products/P023634.JPG
Meger 3k-t (1kg) mediaban talaltam juniusi csomagolasut szoval meg belefer az eppen frissbeValaki probaltam mar? Mondjuk ez relativ friss
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz looser #41758 üzenetére
Nekem a Kávélaborban készítettek egyszer Rok kávét. Azért ott is meg kell küzdeni az eredményért, ha elfogadhatót akarsz. A vasat először "át kell mosni" forró vízzel, hogy átmelegedjen. Majd jöhet az éles használat. Az eredmény jobb lett, mint vártam. Persze elmaradt az igazi eszpresszótól, de hasonló. Direkt ugyanabból a kávéból kértem, mint amiből előtte espressot ittam. Jól hozta azokat az ízeket, csak kicsit hígabb, gyengébb volt. Azért aki pides gépet használ, felmerül benne, hogy itt hogy tudod szabályozni a hőmérsékletet.
Sztem ezt úgy lehet ennél megoldani, hogy ha már megvan ugyanaz a rutin minden készítésnél, akkor egyszerűen a vizet kell különböző hőmérsékletre melegíteni és utána mindent ugyanígy csinálni mindig. Más lehetőség sztem nincs.
Szóval, ha jót akarsz inni abból, akkor az is pepecselős. Akkor már tényleg a brikka a legegyszerűbb, ha a podot, kapszulát nem nézzük. Vagy egy automata. De ez már nagyon sokszor és időnként újra előjön. A vége meg az, hogy kinek a pap, kinek a papné -
bacskait
tag
Megkérdezem itt is, nem mindenki jár az indexes fórumra is.
Lecserélném az Iberital Challenge-t.
Mit ajánlanátok helyette? Mazzer SJ? La San Marco SM90? Esetleg más?
Valakinek (pl.fragola) van esetleg rendbe tett eladó gépe? -
Toobee
veterán
válasz soldier2 #41776 üzenetére
Picit féltem tőle, miután elhoztam, mert számomra fura ez az állítási megoldás. Nemrég adtam el a Wega darálómat, ami szintén egy Compak K6, de az egy 1997-es példány volt, ott még fokozatos az állítás. Az egy jobban megépített gép benyomását keltette, de produktumban nem marad el tőle az új K6 sem. Ami pozitívum, hogy fokozatmentesen állítható, viszont a dózere sokkal több kávét hagy bent. Én ugyan egyáltalán nem használom, egyből egy tripla szűrőbe őröl, szóval csak az előző darálás maradékát szoktam a dózerbe kiseperni. De aztán lehet megy ez is a háztól, még mindig ez a hülye Pharos piszkálja a csőrömet PY Kilimanjaro például már ezzel készült, de még bőven bejáratósak a kések (korábban berakott képek, bár nem sikerült túl szépre a kioldódás).
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz lagoon79 #41780 üzenetére
Még nem volt rá idő, hogy kipróbáljam. Tegnap csak hazahoztam Simi-től, aztán mentem is tovább dolgozni. Az előbb voltam Paljoc-nál, vettem GetUp-ot, aztán majd ma este játszok vele kicsit. Ja, dobok fel majd képet is otthonról, bár úgy nézzétek majd, hogy a legrondább gépet tartottam meg a QM csomagból. Vettem hozzá festéket, ha lesz kedvem, akkor lefújom pirosra.
(#41779) looser: hát, ha el bír valaki csípni, akkor simán, bár nem tudom, hogy este 9 körül kinek van még kedve kávézni
https://barbieripnk.hu/
-
jolti
senior tag
válasz vendingo #41788 üzenetére
Én is nagy reményeket táplálok feléjük.
Most neked a fehér pides faemád van még meg? Vagy vettél már valamit? Mert tervezted, ha jól emlékszem.
A reggeli Toobee képéről, meg erről jut eszembe, hogy lehet kéne már egy aktuális kávés-sarok' fotókat felrakni az aktívabb és a kevesbé aktívabb fórum tagoknak.
Jó lenne látni.Blaze. Szerintem is maximálisan az volt.
Oksa, majd leírom.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, ez a "világos" choco madness elég egyszerű ügy: így a jobb. először is, messze van az abszolút skálán világos pörköléstől, jó sötétbarnák a szemek... csak éppen nem feketék, ennek megfelelően 85 fok helyett 88 fokon húzva sem keserű, míg a "normál" cm picit mindig az.
a kofi így semmilyen paraméterében nem rosszabb a sötétebb testvérénél, viszont jópár paraméterében jobb. tömény rumos csokoládé, hosszan is húzható (a dupla teljesen megtölti a csészét, a legtöbb kávét hamarabb le kell állítani), semmi kesernye, finom.
ha paljoc stikában így pörizné mostantól mindig, senki sem panaszkodna, erre mérget veszek!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Faema van, meg a mythos, de a Gb is lent csücsül a pincében.
Továbbra is az a gondom, hogy nem tudom milyen gépet szeretnék. A legjobb az lenne, ha a pulton lehetne 3-4 fajta, de se hely, se ennyi pénzem nincsen, ezért mindig játszik a cserebere, hátha ráakadok az ultimate gépre. Bezzeg darálóból tudnék válogatni, de az meg már nem kell.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
Na majd legközelebb megkóstolom!
Úgyis azt veszegetem észre, hogy ezzel a kávéfőzővel jobban kijönnek a gyümölcsös ízek. Ami eddig bántó citromos' az megszelidült. Ma reggel pl. az asszony készítette magának a kávéját és azt mondta, hogy finom volt, pedig azt hittem, hogy letol, hogy ba... meg a gyümis kávémat megint, mert ő csupacsoki fun. Tegnap sem nyafizott, pedig most gyümisebb kávék vannak itthon, mint csokisak. Én is reggel határozottan éreztem meggyes, gyümis ízt a kávémban.Vendingo
Én is ugyanígy vagyok vele! Azt szeretném, ha lenne egy gyors qiuck mill, mondjuk ez az Ecm feltúrbózva, meg egy karos skanderbég. 😁[ Szerkesztve ]