Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Smith Ügynök #2106 üzenetére

    Mivel összehasonlítási alapom nincs, pontosabban nem kategórián belül, ezért úgy kell értékelni.
    A korábban kóstolt kotyogós/szarvasi/stb. kávékhoz képest más kategória. Azoknak is volt egyféle romantikus hangulata, de nyilván csak addig, míg jobbat nem kóstoltam.
    Miután megtanultam a tejhabosító használatát (40-50 próba után), így már azt mondom, hogy jó kávéból egy átlag kávézó számára kitűnő cappuccinot tudok vele csinálni. A kávé is értékelhető, de rengeteg tényező befolyásolja, és az olcsósága, kis hőstabilitása, más működési elve miatt nem veszi fel a versenyt egy 100-500k-s géppel készült kávéval. Ugyanakkor kísérletezéssel el lehet érni azt a szintet, ami miatt az ember továbblép. Már érzem a különbséget a frissen őrölt, a frissen bontott előre őrölt, a régen bontott őrölt, a podos, a kapszulás, a szarvasis és a kotyogós kávé között.
    A gép maga meghálálja a törődést. Ki kell ismerni, mikor mit csinál, de ha jól bánnak vele, akkor szerintem tökéletesen kielégíti ezeket a kezdő igényeket. Én szöszölök vele. Temp-surfing, előáztatás, meg effélék, amit a nagyok tudnak, de attól még nyomásfokozós karral, kis teljesítményű géppel dolgozom. Ha nem várok el tőle többet, mint amit tud, akkor képes még meglepni is. És 100-150 főzés után lehet játszani a kávéval, és minden paraméterrel.

    A tejhabosítót szokni kell, a vízkőmentesítés szükség esetén nagyon fontos, de ha ezek OK, akkor szerintem egy hálás kis gép. Rajta nem múlik egy jó (nem kiváló, de jó) kávé. Friss őrlés, megfelelő méret, megfelelő mennyiség, (megfelelő tampering a nyomásfokozótól függetlenül), megfelelő víz, megfelelő idők, és szerintem megéri a pénzt.

    Solac-ot én hanyagolnám, nem az a márka, amihez minimális szinten kötnék kávézást, inkább csak 'ócsó'.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák