- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Adobe Lightroom topic
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Crypto Trade
- Megrendszabályozza a Pornhubot az EU
- A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
- Programozás topic
- Ubuntu Linux
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
nekem gaggiám van, jól elvagyok vele. abban egyetértek lalival, hogy használtan szinte verhetetlen ár-értékben.
újonnan 100at vagy 110et sosem adnék egy classicért. de 160at sem egy silviaért, egyáltalán, minek új gép? -
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #10799 üzenetére
Skandallum má' tényleg ami itt folyik!
Az ilyenektől még az is kitelik, hogy előre ledarálják a kávét!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
zolnagy
őstag
Eladom a PIDelt Gaggia Classicom. Részletek a korzón: [GC-korzó]
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10809 üzenetére
Hát ez kár, de amúgy elvagyok jól a magam kreálta duplaszűrővel
A gyári szimpla igazság szerint nem is tetszik, mert elég vékony cremát ad.A tamperra viszont vevő vagyok továbbra is. Jó az alap 58,35 mmes. Plusz ha esetleg meglenne a vízterítő csavar arra is (igaz ezzel az új réz anyával már jól fel tudom fogatni a felsőszűrőt)
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10811 üzenetére
Igazából nekem nem sürgős. Ha majd később meglenne a csavar, akkor is jó, ha együtt feladod. Majd írd meg, ha megvan, hogy hova utaljak. Amúgy itt a képen az a világos színű tetszik, az megy a qmhez is
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10813 üzenetére
Per pillanat semmi, a qmel jól elvagyunk (a határain belül), aztán majd később persze lehet, hogy beesik egy jó ajánlat, de most nem tervezek semmit.
-
t-bali3
senior tag
válasz fragola.6035 #10811 üzenetére
Írtam egy privát üzenetet tamperral kapcsolatosan.
-
gregg71
csendes tag
A családban – a megkérdezésem nélkül – vettek egy Krups XP52 típusú gépet. Elfogadható eszpresszót készít? A POD-ot tudja normálisan? Vakszűrőzni kell/lehet? Szűrőkosarakat kell/lehet cserélni a jobb eredmény érdekében? Bármilyen tanácsot/tapasztalatot szívesen fogadok.
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #10820 üzenetére
Nem és nem, addig nem veszem meg, amíg el nem adom a GCt
De komolyan jó gép, UP neki.
-
HÁZIGAZDA
-
And06
aktív tag
Parci! megint elkezdett kijelentkeztetni az összes gépemről a PH!, pedig be van pipálva, hogy maradjak bejelentkezve. Bár az is lehet, hogy a chrome ilyen hulladék, nemtudom
[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
Firefox alatt is meg szokott történni.
[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
Sziasztok! Ma teszteltem Brikkában a Dallmayr Prodomo kávét és eléggé megzavart az íze. Kicsit savanykás, inkább gyümölcsös teához hasonló íze volt, a szűrőben maradt kávé is is inkább teás illatot eregetett magából. Ennek ez a normális íze, vagy nem ilyen főzésre való?
(Szemes, 2015-ig elvileg fogyasztható és a csomagolása sem sérült.) -
adpeter
tag
Lesz! Pénteken meg kellett volna érkeznie, sajna nem így lett. Remélem ma megjön!
Rendelgess addig nyugodtan!
Ha megjött a szidámó úgyis közzéteszem. Neked kiszállítom ingyé, cserébe amiért ilyen türelmes vagy!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
t-bali3
senior tag
Lenne pár alapkérdésem:
Honnan látom, hogy mikor jó a lefolyás? - Most szerintem nem teljesen jó, kicsit buborékos és nem egyenletesen jön.
Honnan látom, hogy mikortól szőkül már és felesleges tovább erőltetni?
Illetve ti sima presszó kávét hány grammból szoktatok csinálni? - Én most 9-10 g között ingázom. -
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #10836 üzenetére
Mikor szépem sűrűn folyik le kb 30mp alatt,az a jó.
Kb így:Erre kell törekedni,de lesznek kávék amik csúnyán folynak le mégis finomak
Olyan is lesz,hogy valamelyik kávénál azt érzed van valami kellemetlen íz benne ,ami egy gyorsabb lefolyásnál pl nem lesz érezhető,nem oldódik ki.
Szóval lehet kísérletezgetni bőven
A jó crema egyenletes, nincs benne buborék.
Amivel az evo-nál találkozni fogsz az a megégés,mert valahol 107fok környékére melegít,ami sok,még az arabikáknak is,pedig azok jobban szeretik a hőt,mint a robusztás kávék.
Mikor megég,akkor nem egyenletes a crema,vékony,van rajta egy repedés szerű...
Sima eszpresszó elvileg 7g,de gaggiáknál azt mondják egyes szűrőből nem lehet jót húzni, a duplát érdemes használni és azt is jól megtömni.
A szőkülést egyszerű észrevenni, szőke lesz a kv
Mondjuk itt kb 20mp-nél már megállíthattam volna.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #10837 üzenetére
Köszi, lehet maradhattunk volna privátban is
Neked nincsen PID-elve a géped, ugye?
Mennyi ideig szoktad a gépet melegíteni főzés előtt?Sajnos nem így nézett ki a lefolyás, bár ízre nem volt rossz. Ha a dupla szűrőt megtömöm, akkor az lesz vagy 16 gramm. Annyi nem pazarlás egy sima presszókávéra? Bár még így is bőven a Nespresso árak alatt maradunk
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #10838 üzenetére
Van amelyikbe 20is belemegy szerintem
Ez van,de ahogy írtad még így sem vészes,pláne,ha napi 1-et iszol...
Nekem sem pid-es.
Elvileg kell legalább fél óra,hogy hőstabil legyen a gép.
A pid jó lenne,szerintem csak azzal lehet reprodukálni,ha valami jól sikerül.
Elvileg azt kéne nézni,hogy mikor kapcsol ki a fűtést jelző lámpa és mikor kapcsol újra be.
Aztán sakkozgatni a hőmérsékletekkel aszerint,hogy milyen kávét főzöl
Ahogy írtam az arabikák nem hőigényesek,hamar megégnek.
Nekem nincs ennyi türelmem,plusz összevissza kapcsol az EVO-m,szóval én arabikáknál csapolás előtt hűtőcsapolok egy rövidet,csak aztán teszem fel a kart.
Nem a legjobb megoldás,de jobb ötletem nem volt.
Ha tejjel iszod a kávét,az sokat elfed a hibákból.
Tejjel szoktad inni?Alias: Júzer error
-
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #10839 üzenetére
Hát fél órát nem szoktam járatni főzés előtt, max 15 percet. De majd kipróbálom úgy is. Reggel sajnos a meló és a lustaságom miatt sem igazán megy. De most otthon leszek 2 hétig majd próbálkozom.
Most feketén iszom pici cukorral, de szerintem áttérek majd a cappuccinora cukor nélkül, mert mostanában valahogy az jobban esik. Függetlenül a fentiektől azért mindig megkóstolom lefolyás után feketén, csak az íze miatt.
Az enyém is össze vissza kapcsol így kizárt, hogy fél órán át megjegyezzem mennyit kapcsol ki-be a lámpa.
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #10837 üzenetére
Miért ne lehetne Gaggiával jó szimplát húzni? Az igaz, hogy overdose-t kell alkalmazni (10-13 g), de az még nem dupla. A 7-8-9 g-os szimplák nagybojleres kávéházi gépeknél működnek. Már egy HX is megelékszik 9 g-mal. A Gaggiák valamiért igénylik a többet. Ez valszeg konstrukciós jellegzetesség.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #10842 üzenetére
Esetleg próbáld meg az expolygonos 500 ft-os 12 g-os vendéglátós-spórolós duplával a szimplát.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz t-bali3 #10843 üzenetére
A Gaggia karba ugyanazok a szűrőkosarak passzolnak, mint az E61-es fejekhez. Az 58-as lapos tamper mindegyik kávénál és mennyiségnél működik (talán csak egy 7 g-os vendéglátós szimplánál szorul meg).
Egy 58 mm-nél nagyobb korong idönként megszorulhat, és az nem túl jó...
Érdekes módon a konvex 58,3 mm-esnél is kitüremkedik a zacc shot közben (kipróbáltam)."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #10844 üzenetére
Én ezért is raktam el a szimpla szűrőimet. Már az elején tiszta lett,hogy jól meg kell pakolni a Gaggiát.
Azt a pár grammot inkább még rálapátolom és duplázom. Persze,tudom elvileg a duplát nem bírja végig szusszal,de engem nem zavar. Igénytelen vagyok.Események a webáruházban-keresés:" nes " marha vicces! Melyikőtök volt,ki vele!
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
landi
csendes tag
Ezzel sem jó a szimpla?
[link] -
edk-
őstag
válasz -HajTömeg- #10842 üzenetére
Van mélyebb és kevésbé mély szimplaszűrő. Neked melyik van?
Én a kevésbé méllyel próbálkoztam, kevés sikerrel. Alig jött a kávé, mintha túl finomra lenne darálva. Megpróbálom majd a mélyebbel.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megérkezett a Razer új csúcsegere, a Viper V3 Pro
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Stellar Blade
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- POLICE EPIC férfi analóg karóra!
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Merida összteleszkópos kerékpár