Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz viktorhu #2515 üzenetére

    Én most néztem be ide és nem vagyok szakértő, ezért is kértem elnézést előre, meg utólag :))
    Ha a karos gépen világossal vacakolok és véletlenül sikerül (nem lesz savanya), akkor ott hosszú (akár 15-20sec) előáztatás van nulla Bar mellett. Mikor épp elkezd csöpögni, lassan feltekerem 6-7 Bar közé a nyomást és kb még 20-25 sec alatt folyik ki ~40g ital. Minél hosszabb az előázás, annál finomabb őrlés kell, hogy ne nyomja át gyorsan. Ha Nálad állítható az átfolyás, azt is fékezni kell lehetőség szerint. Ha mérhető, akkor üresen 50-60ml/10sec. Hőfok kávé függő, de világos cucc többnyire magasabb hőfokot hálál meg, míg egy klasszik presszó kifejezetten alacsonyabbat.
    Mindezt pedig fenntartásokkal kell kezelni, mert nem vagyok barista :)

    Szóval az automatába én klasszik, "olaszos" presszókat vennék, azokkal nem lesz baj. Persze nem bolti szarokat, hanem tisztességes magyar kisüzemi, friss pörkölésű, minőségi cuccot. Azt pedig adagonként használnám fel (többit a fagyasztóba, lehetőleg vákuum alatt) és semmiképp sem tölteném megdögleni a gép tartójába.
    Ez nyilván nem lesz 2400Ft, mint az Aldis kilóára (ami amúgy ár/értékben nagyon jó, csak abszolútban vacak :DDD ), de 4-5 rugós kilóáron már igenis lehet gazdálkodni. A kávé élvezeti cikk, ez van.

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák