Új hozzászólás Aktív témák

  • Közben kirúgták az egyik kollégámat teljesítménye miatt, ráadásul egy olyan időpontban, amikor egyébként is egy fővel meg voltunk lőve, mert lelépett egy másik, és helyette az újonc még legalább fél évig nem lesz produktív.
    Ez így már mínusz két fő, a csapatvezető után én vagyok a második ember, úgymond a helyettese, de ő "apai szülési szabadság" miatt már egy ideje csökkentett munkaórában van, ezért gyakorlatilag szinte egyedül viszem a hátamon az egész csapatot ügyfélprojektek tekintetében úgy, hogy általános esetben ez 4 emberen oszlik meg.
    Senki nem hiszi el de nekem még ez sem fárasztó, mert valahogy mindig sikerül kevés idő alatt, ritka kevés erőbefektetéssel megoldani a dolgokat.

    De a lényeg ami lényeg, mégiscsak több ember munkáját csinálom egyszerre, és ez az egész nem működne nélkülem és nem is nagyon tudnának a helyemre hozni senkit, aki igazán alkalmas, mert vidéki kisváros, nincs nagy népesség, a szakterület pedig elég speciális.

    Ahogy említettem, viszonylag karcsú a fizetés, ezért a munkáért nagyobb cégek, nagyobb városokban egy jó 20%-kal simán többet adnak, és még az sem a top. De nem panaszkodom, mert itt meg kifejezetten olcsó a lakhatás, 325 eurót fizetek (rezsi nélkül, ami mondjuk elég sok). Ettől függetlenül már eddig is jogos lett volna többet adni, most pedig a rendkívül nehezen pótolható mivoltom miatt úgy érzem, bármennyit kérhetnék, de nagyon megharagudnának rám emiatt, hogy ha ezzel megpróbálnék visszaélni, mert egyébként nagyon családias, kedves, támogató közegben vagyok, és sokmindenért hálás vagyok, mert sokat segítettek beilleszkedni, amikor új külföldi voltam. Ezért most egy kicsit fontolgatom, hogy milyen formában hozzam majd szóba a fizetésemelést, amit akkor is felhoztam volna, ha máshogy alakulnak a körülmények.

    De lehet kivárok egy kicsit, mert lehet maguktól fognak emelni, ha azzal a céllal is küldték el a gyengén teljesítő kollégát, hogy hasznosabb helyekre tudják fordítani a büdzsét, pl az én fizetésem emelésre. Ugyanis az egyik fő probléma az volt, hogy nem teljesített annyit, amennyi fizetést kapott, és nem volt joguk csökkenteni a béren.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák