- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AliExpress tapasztalatok
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoin topic
- ASUS routerek
- Tovább ég a bitcoin-láz
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ArchiCAD és Artlantis topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Az idősebbek még emlékezhetnek a CompuServe-re. Egyfajta alternatív, hierarchikusan tematizált internet volt. Az idő gyorsan túllépett rajta, de a maga idejében használható volt, és volt egy nagy előnye: előfizetésre visszavezethető felhasználói jelenlét volt rajta, így nem voltak trollok. Kifejezetten tartalmas fórumélet folyt rajta -- persze azok még más idők voltak. (A 90-es évek volt a nagy időszaka...)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Személyszerint alapból is nagy baromságnak tartom a facebookot. Életem legjobb döntése volt amikor töröltem a profilomat és egyedül csak a messenger részét használom, azt is csak azért mert vannak régi ismerőseim akikkel csak ott tudok beszélni.
Másik oldalt ez a postoljuk ki az életünket ,hogy milyen fa.szák vagyunk. Meg a like gyűjtés mert bizonyos emberek csak annak függvényében boldogok, hogy kapjanak pozitív vissszacsatolást másoktól. Értelmetlen.... -
Höhö
Facebook megindul a lejtőn. Mondjuk amit csináltak belőle, azért egyre kevésbé kár. (2010-ben még egy tök használható valami volt.)@dodi8484 : "ez a postoljuk ki az életünket ,hogy milyen fa.szák vagyunk. Meg a like gyűjtés m"
Ezek tünetek, nem okok. Én pl. ismeretterjesztő dolgokat osztok meg, meg javításokat dokumantálok népnevelés gyanánt (Nem is nézi a kutya se ) Meg persze emberekkel dumálok.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
wolfman
veterán
'Az ígéret szerint a Meta Verified előfizetős fiók a hitelesítő funkció mellett fokozottabb proaktív védelmet kap, kiemelt támogatást a cég részéről, hatékonyabb marketingeszközöket, illetve egyéb, a közleményben nem részletezett extra funkciókat is ajánlanak.'
Hitelesítő funkció mit is takar? Hogy mások látják, hogy én valós személy vagyok, vagy adminoknak lesz ez inkább? És aki valós személy, de ezt nem fizeti elő, azzal lehet szarakodni meg bannolni? Gondolom ezt is jelentheti a 'proaktív védelem'. A hatékonyabb marketing szközök alatt meg remélem a kikapcsolható reklámokat értik, csak hogy legyen valami értelme is az előfizunak.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Fritz Teufel
addikt
Teljesen egyetértek. Csak azt kell belátni, hogy akkoriban csak bizonyos értelmi színvonal fölött fértünk hozzá az internethez. Otthon kevesen, munkában valamivel többen. Válogatott társaság volt világszerte.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
félisten
válasz Fritz Teufel #5 üzenetére
Így van! Akkoriban még a kalsszikus net is sokkal jobb vidék volt, pontosan az Általad leírt elit társaság miatt.
MaCS
-
nubreed
veterán
Ingyen se kéne a facebook (nincs is), nem hogy még fizetősen. Úgy látom nagyon kezd elgurulni a gyógyszer ezeknél a nagy platformoknál és ehhez elég volt Elon Musk Twitter körüli trollkodása. Ha egyszer egy üzlet beindul ugye...
#5 Fritz Teufel: Ez bizony így van. Ki emlékszik még az IRC -re? Sokkal igényesebb volt a társaság, nem úgy volt ám mint ma, hogy minden hülyének (tisztelet a kivételnek) ott van a net a kezében a mobilja által.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
félisten
Egyetértek.
A Facebook is pont olyan (mivel alényegében az), mint egy számítógép: azt csinálja, amire használjuk.
Én jelenleg ugyan nem használom, de tanulásra a közösségi értékei miatt kimondhatatlanul hasznos volt, de sok munkahelyen is ezzel oldják meg a számukra amúgy megoldhatatlan szervezési problémákat. És ez csak kép példa, a lényeg nyilván a közösségszervezési lehetőség.
Ha lenne egy működő hitelességi modell, lehet, hogy újra aktívan használatba venném, és havi 1-2 dollárt nekem megérne, hogy hitelesíthessem magam.
(Én mondjuk eleve azok közé az őskövületek közé tartozom, akik lényegében nyilvános személyazonossággal fóromoznak, de a nyilvánosság szintje és megvalósítása nyilván kényes kérdés.)
MaCS
-
Kasya
nagyúr
előfizetős fiók a hitelesítő funkció mellett fokozottabb proaktív védelmet kap
Mindenki más fiókja esetén pedig nem tesznek meg mindent annak biztonsága érdekében? Akkor ennyit a bizalomrol. -
kilua
senior tag
"tesztfázis során PC-platformon 12 amerikai dollárért, iOS-en és Androidon 15 dollárért lehet megszerezni az egyhavi előfizetést. "
Akkor ki az aki mobilról fizet, csak mert pillanatnyilag kényelmesebb neki? Bár a lustaság nagy úr..
(Szerintem android böngészőből is 12 euró lesz az, csak appból 15 a play royality miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz arnyekxxx #12 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-
fatpingvin
addikt
ki emlékszik az "ingyenes és az is marad" szlogenre?
a legkisebb mértékben sem vagyok meglepve hogy ezzel (is) hazudtak.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Fritz Teufel
addikt
Sajnos ez így igaz.
A 90-es évek végén nekünk is eszünkbe jutott, hogy lehetne egy olyan oldalt csinálni, ahol mondjuk megtalálhatnánk a volt kollégákat vagy iskolatársakat stb. Mondjuk arra nem gondoltunk, hogy legyen Üzenőfal és hogy abból mi mindent ki lehet hozni. És eszünkbe nem jutottak olyan dolgok mint amire végül is használják.
Nyilván, ha valaki bárányok között szocializálóik, nem a vadászat és a szétmarcangolás megfelelő módszere fog elsőre eszébe jutni egy kellemes, zöld fűvel borított mező láttán.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
válasz fatpingvin #19 üzenetére
Ld. még Google. "Don't be evil." Már kikerült
-
bollokcs80
Korrektor
Még csodálom hogy nincs tele minden felület a "Jajúristen, fizetős lesz a Feszbuk!" típusú cikkekkel, kommentekkel, posztokkal. Persze én már kb. 5 éve nem vagyok fent, így nem tudom, milyen hírek ömlenek rajta.
B.Cs.
-
Kansas
addikt
Nem hazudtak, a pénzért extra szolgáltatást adnak, nem az alapfunkciókat, nem is kényszerítik rá arra aki nem akar fizetni.
Tudom, csúnya gonosz Meta, de ne legyünk mi se álszentek, amit nem ígértek azt nem ígérték.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
wolfman
veterán
Pont ezt mondom én is. Ok, akkor aki fizet, annak vigyáznak a profiljára. Aki nem (nem azért mert áll profil, hanem mert nem akar fizetni a fb-nak, vagy nem tud), az meghát bocs, fizetté'vó'na kecseg, most nem kerültek volna ki az adataid.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Fritz Teufel
addikt
Az európai GDPR a fizetéstől függetlenül vonatkozik rájuk, szóval ha kikerülnek azok az adatok, akkor zsebbe nyúlós a dolog. Az adatok biztonságos kezelése NEM fizetés függő.
Egyébként, ha valaki fizet érte, annak nyilván járjon valamiféle előnnyel a dolog.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Sanchez638
addikt
Reklámok nem hoznak már főnciknek megfelelő bevételt? Kell egy új pénzszerzési mód..
Számom az adatlapomon.
-
válasz bollokcs80 #23 üzenetére
Nem hagysz ki semmit
@Kansas : Ugyanaz lesz, mint a hirdetéssel. Nem fizettél, nincs elérés. Nincs olyan, hogy csináltál egy page-t kis cégként, és azzal jól vonzod az ügyfeleket Fizess, és akkor lesz elérés.
-
nuke7
veterán
“- figyelj már Zuck! Musk mennyire elbénázta a fizetős twitter-t, nem..?!
- fogd meg a söröm…”[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
dabadab
titán
Az teljesen más téma, itt tulajdonképpen az "elérést" (vagyis hogy a posztjaidat hány olyan ember lássa, aki látni akarja (mert bekövetted az oldalad) vagy a facebook algoritmusa szerint látni akarja) veszed, nem mást, szóval ez a lépés is a hirdetési piacot célozza.
Ettől még a facebook alapvetően marad ugyanolyan szellemi fertő, mint amilyen, ahol ha az ember kimerészkedik a zárt csoportjaiból (márpedig a facebook minden megtesz, hogy ez így legyen, folyamatosann tolja elém azt, ami szerinte érdekel engem, ahelyett, amit én kézzel bejelöltem, hogy érdekel), akkor a felére esik az IQ-ja.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
-
Az előfizetők a magasabb szintű szolgáltatás részeként vajon normális keresőt és relevens találatokat is kapnak?
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
totron
addikt
A trollok és a milliárdos netfelhasználás korszakában nem okos dolog a személyazonossággal/kiterjesztett-kimaxolt szemályazonossággal való fennlét. Régen más volt, most is más van, más módszerek az üdvözítők szerintem. Nem azt mondom, hogy légy te is troll, hogy ne trollkodhassanak meg, de nem kell csöcsöt-bögyöt kipakolni presszionáljon bármire is a vonulat.
(#35) adlersson, a felhasználói bázis egy jó része nem szocializálódott igazi keresőn, illetve nem érti miért is enne fontos egy normálisan működő, meg aztán ott a gugli, az tud mindent is. A user nem lát mögé, nem súlyoz, nem gondol, csak használ. Tehát pont azt teszi, amire a rendszer predesztinálja/amire meg lett alkotva a rendszer. Elképeszetően fos működésekre is képes kimondani a népnyelv, hogy az jó. Annak valóságától teljesen elkülönülve. Ezen mindig képes vagyok elborzadni.
-
félisten
De ez nem igaz. A facebook buborékba zár mert az algoritmus csak olyan ajánlásokat tesz ami szerinte neked tetszik. Simán befolyásol egy választást, stb. Nagyon nem rajtunk múlik. vagy is annyiban igen, hogy használjuk e ezt a trágyát vagy sem.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Phejj Valamiért kerültem mint a tüzet...
@Plazmacucci : "De ez nem igaz. A facebook buborékba zár mert az algoritmus csak olyan ajánlásokat tesz ami szerinte neked tetszik."
Ha hagyod. Meg ha tud.
Nekem tolta a politikai hirdetéseket, pont nem érdekelt. (Azt úgysem tudja eltalálni, hogy mi tetszene )
Ismerősök tolják a fullkretén dolgokat-> már nem ismerősök, vagy unfollow.
Nem azért, mert véleménybuborék, hanem mert az ember igyekszik kitakarítani a hülyéket az életéből.@adlersson : Hogy mit?
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
nem az a kérdés hogy mit mutat, úgy istenigazából. sokkal inkább az hogy mit NEM.
én töbek között ezért is hanyagolom a google-t. egyrészt a ToS számomra vállalhatatlan, a szolgáltatásaik működése használhatatlan, arról meg nem beszélve hogy mondjuk a keresővel lehet hogy ha hagyom magam leprofilozni akkor releváns találatokat kapnék, de új dolgokat ebből nem nagyon tanulok. erre a DDG sokkal jobb, találok olyan kontentet is ami adott esetben nem tetszik de hasznos input racionálisabban végiggondolvaA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
nuke7
veterán
-
fatpingvin
addikt
melóban DDG illetve ChatGPT, magánban DDG.
a search.google.com az konkrétan a tűzfalamon tiltólistán is van, elég sok más google domainnel együtt, account, googleanalytics, fonts, satöbbi. asszem csak a captcha-jukhoz kellő domainek vannak szabadon hagyva.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #39 üzenetére
Nekem pont a DDG bénább, az a default, de sajnos nagyon sokszor a gúgli elsőre jobbat ad, mint a kacsa A Google -al elsőzör át kell ugrani a "vedd meg" találatokat, de azon kívül azért jól keres. Kijelentkezve vagyok böngészőkből gépről, tracking letiltva, a többivel nem sokra megy. Telefonon be van kapcsolva a helyzet mentése, mert nekem hasznos. És telefonról nem keresek. Látványosan erőlködik amúgy, ahol látszanak a hirdetések, hogy olyat dobjon, amire talán végre kattintok
"nem az a kérdés hogy mit mutat, úgy istenigazából. sokkal inkább az hogy mit NEM."
Azt meg kikeresem, nem a fb. algoritmusa tudja, hogy mit akarok megnézniMutogatni való hater díszpinty
-
classic B
senior tag
Volt ilyen szlogen, csak kénytelenek voltak levenni a kezdőoldalról, amikor hivatalosan is kiderült, hogy a személyes adatainkkal "fizetünk" a szolgáltatás használatáért.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
a kikényszerítő körülmények* = Zukcerhegy nettó idióta moneydrain víziója, a meta, amibe napi szinten dollármilliós veszteségeket süllyeszt, által kikényszerített körülmények
*fixed
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
félisten
válasz Plazmacucci #37 üzenetére
Hogyan zárna már buborékba a Facebook, ha csak kapcsolattartásra használom?
Márpedig én erről írtam, nem arról, hogy hírforrásként szolgálna.
MaCS
-
-
-
bambano
titán
görénység lvl 99. 15 dolcsit kérni azért, hogy teljesüljenek a törvény által elvártak, azért az elég veretes ganéság.
szerk:
Bódult emberi nem, hát szabad létedre
Mért vertél zárbékót tulajdon kezedre?
Tiéd volt ez a főld, tiéd volt egészen,
Melyből most a kevély s fösvény dézmát vészen.Te vagy még egyedűl, óh arany holdvilág,
Melyet árendába nem ád még a világ.
Te vagy még, éltető levegő! amelyen
Indzsenéri duktus nem járt semmi helyen.Csokonai: Az estve
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Noctua NH-D15S Chrimax Black + LGA 1700 mounting kit
- Szuper áron új Huawei Matebook 14 /Ryzen5-5500U 16GB 512 SSD 2160x1440 IPS Garancia!
- EXCLUSIVE AJÁNLAT! MSI Summit E13 flip Evo! 2in1/Touch/i7/12.Gen/16GB Ram/1 TB SSD/FHD+/iPS/120Hz/
- OPTIMUS GAMING PC // Core i5 6400 // 16GB DDR4 // SSD + HDD // SAPPHIRE Radeon RX570 NiTRO+
- PORTAL ITX GAMING PC // Core i5 2400 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // GIGABYTE GTX650 2GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest