Új hozzászólás Aktív témák

  • togvau

    senior tag

    Vannak így létrehozott adatbázis táblák, JPA entitykből:
    CREATE TABLE Applications (ID INTEGER NOT NULL, AMOUNT FLOAT, APPROVED TINYINT(1) default 0, APPLICANT_USERNAME VARCHAR(255), PRIMARY KEY (ID))
    CREATE TABLE Events (DATE DATETIME NOT NULL, EVENT VARCHAR(255), SUCCESS TINYINT(1) default 0, USER_USERNAME VARCHAR(255), PRIMARY KEY (DATE))
    CREATE TABLE XUSER (USERNAME VARCHAR(255) NOT NULL, NAME VARCHAR(255), PASSWORD VARCHAR(255), TYPE INTEGER, PRIMARY KEY (USERNAME))
    ALTER TABLE Applications ADD CONSTRAINT FK_Applications_APPLICANT_USERNAME FOREIGN KEY (APPLICANT_USERNAME) REFERENCES XUSER (USERNAME)
    ALTER TABLE Events ADD CONSTRAINT FK_Events_USER_USERNAME FOREIGN KEY (USER_USERNAME) REFERENCES XUSER (USERNAME)
    CREATE TABLE SEQUENCE (SEQ_NAME VARCHAR(50) NOT NULL, SEQ_COUNT DECIMAL(38), PRIMARY KEY (SEQ_NAME))
    INSERT INTO SEQUENCE(SEQ_NAME, SEQ_COUNT) values ('SEQ_GEN', 0)

    Xuser létrehozása megy, de eventet már nem lehet, mert: com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: Unknown column 'user' in 'field list'

    Akkor is ezt dobja, ha az eventben lévő user példányt létrehozom, és az megy az event entity-be, de akkor is ugyan az, ha konkrétan a JPA-s lekérdezésből jött user példány van az eventbe irányítva.

    Ez mitől van? Hogy lehet a wildfly hibernate-jének a végső SQL parancsait kiirattatni mondjuk a konzolra? Az lehet segítene a hiba keresésben.

    hitler, sztálin, micro usb

Új hozzászólás Aktív témák