- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- 65 milliárd dollárt költ AI-ra idén a Meta; készül Trump AI-akcióterve
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- Trump tárgyal, 30 napon belül dönthet a TikTokról
- Külsős játékokat hoz a saját áruházába az Epic
- Linux kezdőknek
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- OpenWRT topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz hiperFizikus #11 üzenetére
Szervusz!
Szerintem igen, van akadálya. Mondom úgy, hogy én is csak tanulom még, tehát lehet, mellé lövök.
Magyarázatom (nem teljesen pontos, de remélem a lényeget eltalálom):A PHP a server oldalán fut, és a feladata, hogy amit előállít, az egy HTML + JS oldal legyen. Majdnem azt lehet mondani, hogy a segítségével a böngésző statikusnak érzékeli az oldalt HTML szinten. Mivel adatbázisok kezelése is feladat lehet, ezt is ez az oldal végzi. Vagyis minden olyan feladat a PHP része, melyet a server oldalán kell (vagy célszerű) megoldani.
A JS a felhasználói oldalon fut (a böngészö dinamikus része), így képes kezelni a képernyőt, billentyűzetet, helyi gép tárhelyét, így a helyi file-ok kezelését is.
Vagyis a két rész egy egészet próbál alkotni. Egy PHP adatbázisban való keresést nem is tudom hogyan lehetne JS-el megoldani, de az tuti, az egésznek "utaznia" kellene a neten. Sem adatbiztonság, sem sebesség tekintetében nem vállalható. A fordítottja meg, mikor a billentyűzetről vár adatot a program, azt JS röhögve, míg a PHP elképzelni sem tudom, hogyan oldaná meg.
Vagyis egy meglévő nyelv szimulálását tanulás céljából meg lehet próbálni, de újként nincs értelme. Míg a meglévőt nem ismered, utasításai 90%-át legalább nem használod, addig sem előnyeit, sem buktatóit nem tudod felmérni. Így viszont annak alternatíváját sem tudod elkészíteni.
U.i.: Az egész világon rengetegen használják, szinte minden erre épül fel. Amennyiben egy egyszerűbb új rendszert sikerül összehozni, az már érdekes lehet. Vagy akár egy BASIC, PASCAL nyelvet ismerő számára készülő rutinkészlet is jó lehet. Ami ugyebár a meglévőt használja, de logikája a régi nyelvekre hasonlít. Nekem ugyanis gondot okoz, hogy a meglévőkben irgalmatlanul sok rutin és azok paraméterezése létezik. Számomra a kevesebb több. (tudom, nem kell mindent kihasználni, de a mindenből kell kiválogatni, ami időnként számomra hajtépést okoz.)
Sok sikert!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Most videón mutogatják körbe az új iPhone SE-t
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kuponkunyeráló
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Vízhűtés kiárusítás (fittingek, toldók, hőmérséklet szenzorok, áramlásjelzők, stb. stb. stb.)
- Apple MacBook Air 13" Retina A2179 2020 Space Grey (EMC 3302) i3 - 8GB - 256GB - 314 Ciklus
- Xbox 360 Játékok
- Alienware AW3420DW
- ASUS ROG Strix G531GT Gamer/GPU Hibás/ FHD, 16GB, GTX1650, i7-9750H, világítós RGB billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest