Új hozzászólás Aktív témák

  • 8

    senior tag

    válasz szacsee #65240 üzenetére

    Szvsz ha tartod a rövidített olajcsere periódust gyári szűrővel, akkor az A5/B5 teljesítésén túl bármilyen választás 100%-ban vallási és/vagy nyugodt alvási kérdés. Viszkozitást is beleértve. De ez csak személyes meglátás.
    Egyébként a non-FL autóknak nyúlik a gyári lánca, csörög, rengetegen cserélték még gariban is, meg utána is. Szerintem innen eredhet az "ez nem jó az nem jó CSAK EZ JÓ" olajhit.

    Mobil 1™ ESP LV 0W-30
    Ennek van A5/B5 és C2 minősítése is, ráadásul új olaj (két éve van a piacon). Ha nyugodtabban alszol a megkérdezett szervíz tanácsát betartva, akkor vegyél ilyet.

    Ha nem számít mennyiért cserélsz akkor vegyél gyári honda olajat, azzal rosszat nem tehetsz. https://zsemito.hu/webshop/ Pl innen tudsz rendelni.

    Dízelszűrőt rendszeresen cseréld, sokkal gyakrabban mint a gépkönyv írja (csak gyári), pl minden második olajcserénél.
    Ha más folyadékot is cserélsz, akkor cseréld a hűtőfolyadékot és a kormányszervó folyadékot is (mindkettőből csak gyári honda, váltóolajból is csak gyári!), meg érdemes cserélni a hosszbordásszíjat is a görgőkkel együtt. A generátorra is rámérnék egyet, mert szeret elpukkanni ha régi.
    Ha sz.rakodna a légkondi - rendszeresen kikapcsol, vagy nem kapcsol be csak sokadik próbálkozásra - akkor ne rohanj rögtön a klímaszervízbe hanem cseréld a relét a biztosítékdobozban, filléres alkatrész, aliról/ebayről is jó.
    Központi zár motorok is el fognak romlani körben a négy ajtóban ha még nem volt cserélve, szintén jó az alis, nem kell gyári.
    ABS kocka is bekakilhat a non-FL autókban, bontott jó bele de csak a frissített cikkszámúból.
    Ha a kormányszervó cső még gyári, akkor tényszerűen folyni fog, hidraulikásnál, pl héfal kft-nél csináltathatsz újat 16.000Ft (a gyári 100k), a tömítőgyűrűjét is cseréld (1000Ft)

    [ Szerkesztve ]

    50.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. Raiffeisen 55-60.000Ft, Curve €5 ajánlókód elérhető. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Privát üzenetben küldöm

Új hozzászólás Aktív témák