-
IT café
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
addikt
válasz bigdady #38202 üzenetére
Szerintem rengeteg. Bármi, ami több mint 0 az sok. Kezelik, lekötés nélkül használ(hat)ják a pénzem. Azt már meg sem említem, hogy ilyen mobil appok mellett különösen az.
N26 számlám évek óta teljesen ingyenes. 1000€ / hét kp felvétellel, utalással, bankkártyával…Nem a bankok a legszegényebb vállalkozások, ez férjen bele szerintem.
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
tototos
őstag
válasz bigdady #38024 üzenetére
Igen a Bankmonitoros promóció keretében MC Gold jár mellé 5 évig ingyen. A probléma, hogy a tabletes rendszerükben ez nincs implementálva így szerződéskötéskör nem tudják kiválasztani. Ezért vagy papíron kötöd a szerződést és akkor egyszerűen bepipálják vagy tableten igényelsz visát amit utána lemondasz egyből és igényelsz egy MC Goldot.
-
addikt
válasz bigdady #37906 üzenetére
Nem a legjobb, szó se róla, de használható. A körbe utalások miatt szoktam használni havonta, mert nem a fő számlám. Mióta a hol működik hol nem állapot megszűnt náluk, azóta oké.
Ez sem gyors, mint egyik általam használt mobilbank sem.
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #37810 üzenetére
Persze , hogy nem, írtam is erről itt pár napja, hogy 2025. január 01-től már nem fogadhatják el AVDH hitelesítéssel - 2025. január 01. napja után - készült dokumentumot, mert nem tekinthető a Pp. rendelkezése alapján teljes bizonyító erejű magánokiratnak.
-
Protonmail
csendes tag
válasz bigdady #37474 üzenetére
Időarányosan visszajár, de arra a 30 napra nem jár vissza (amikor egyébként a bankkártyát már nem lehet használni). Csak én gondolom azt, hogy nem korrekt olyan időszakra pénzt szedni, amikor már nincs szolgáltatás?
Ha K&H Bank vagy CIB Bank ajánlókódot szeretnél, írj üzenetet!
-
Peetey91
senior tag
válasz bigdady #36745 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe, vagy nem tudom manapság ilyen VOIP klónozás (?) működik-e. Tekintve, hogy már tudnak úgy hívást indítani, hogy pl. az én számomat jelzi ki a hívott félnek.
A telómon sem hiszem, hogy lenne bármi, iPhone 12, gyakorlatilag gyári alkalmazásokkal és egy-két mindenki által is használt programmal, semmi mod meg hülye játékok.
Persze valahol kell legyen egy hiba a láncban, mert valahogy összejött nekik.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
-
sifarr
senior tag
válasz bigdady #36641 üzenetére
Kizárt. Évi max 6 vagy 800 ft lehet törvényileg asszem ...
Nem kizárt. A Rafi is szed díjat a kártyás vásárlások után csak nem minden díjcsomag esetében. De a Mindennapok 2.0 és a Bázis 2.0 esetében igen.Ott tévedsz, hogy a tr. illeték a bankot terhelő adó. Kártya esetében valóban csak évi 800. Viszont a bankok a tr. illeték bármilyen néven átterhelhetik - akár tr. illeték néven is. Ez a felszámított díj jogilag nem a tr. illeték.
És épp emiatt az utalásoknál a trl illetéktől mentes összeghatárra sem köteles a bank díjmentességet adni.[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
válasz bigdady #36637 üzenetére
Nekem netbankba lépéskor jön a belépési kód sms-ben. Ez nem kerül pénzbe?
Utaláskor szintén jön az sms.A csomagokban az sms-ek darabja 39 Ft amit ir.
Másra nem tudok gondolni, hogy hozok össze ennyi plusz díjat hó végére. Volt amikor 6500-at sikerült...
Számlakivonaton nincs konkrétan feltüntetve mi micsoda, csak ilyen ilyen olyan díjak. Pl. netbank, netbank netbank, egymás alatt felsorolva 20x és mind más összeg ilyen 0-100 Ft közöttiek.
-
addikt
válasz bigdady #36464 üzenetére
Cégben én vagyok a rendszergazda (otthon)
Megoldotta az újratelepítés.
Nem értek a beillesztés tiltással egyet, szerintem felesleges nehezítés, semmilyen releváns plusz védelmet nem ad. Ellenben elég sok plusz munkát feleslegesen (32+ karakteres jelszó). Ráadásul, ha valaki ehhez alkalmazkodik rövidebb/egyszerűbb jelszóval, akkor kontraproduktív.
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #36406 üzenetére
Persze, hogy nincs, de ezt már tegnap is leírtam fentebb.
Illetve van BF. csak még nem a bankoknál. -
RR-13
őstag
válasz bigdady #36403 üzenetére
Az összegben több volt a Szelfis Nyitásban+BF 30+20 ezer volt 2023-ban.
Az alap szelfis jóváírás most pl. "csak" 40.000.
Tavaly meg csak 30.000 volt, de ezt te tudtad már tavaly is.
Másik Hsz. -
RR-13
őstag
válasz bigdady #36333 üzenetére
Ja így világos.
Amúgy az exBB lakossági rendszer még megy, és oda tesznek is új ügyfeleket, csak nem tudom meddig, és minek, ha annyit sem tud mint az exMKB rendszere, ahol ezek szerint a Push is működik az appban mindenre is kb.
Szerintem ezt az egészet már ők maguk sem tudják követni, főleg nem az ügyintézők... -
kopeter1982
csendes tag
válasz bigdady #36294 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett:
Az MBH honlapja ezt írja:
"Info (korábban MKB Mobilbankár)
Ha eddig az MKB Mobilbankár szolgáltatást használta, vagy 2022. április 1. után lett lakossági Prémium vagy Private Banking, illetve mikro-, kis- vagy középvállalati ügyfelünk.
Igényeljen SMS értesítést tranzakcióiról az MBH Netbankon (korábban MKB), telefonos vagy Videobank (korábban MKB) ügyfélszolgálatunkon, vagy bármely bankfiókunkban!"Valamint:
"Info (korábban MKB SMS)
Ha eddig az MKB SMS (BB Mobilbank) szolgáltatást használta, vagy 2022. április 1. után lett lakossági ügyfelünk (kivéve Prémium és Private Banking).
Igényeljen SMS értesítést tranzakcióiról telefonos ügyfélszolgálatunkon vagy bármely bankfiókunkban!"Tehát megigényled az értesítő szolgáltatást (nem az app-ban), és az igényléskor tudod megadni, hogy miről kérsz értesítést. Tehát az app-ban ezt tényleg nem lehet beállítani, ha erre vonatkozna a kérdésed. De az eredeti kérdésed csak az volt, hogy az MBH-nál van-e egyáltalán PUSH értesítés. Régi MKB ügyfeleknek biztosan van.
-
kopeter1982
csendes tag
válasz bigdady #36273 üzenetére
Továbbra is csak exMKB-ról tudok nyilatkozni. Ott be lehet állítani elég sok mindent, hogy miről érkezzen értesítés (elsőként azt, hogy PUSH vagy sms), például:
- kártya/számla terhelések/jóváírások,
- ezeknek minimum összeg limitje (pl.100 forint alatti terhelésről ne jöjjön üzenet),
- a kapott üzenet tartalmazza-e a tranzakció utáni szamlaegyenleget vagy ne -
kopeter1982
csendes tag
válasz bigdady #36268 üzenetére
Régi MKB ügyfeleknek biztosan van PUSH:
https://www.mbhbank.hu/lakossagi/napi-penzugyek/elektronikus-banki-szolgaltatasok/mbh-info-korabban-mkb-mobilbankarA díjakat inkább mindenki mazsolázza ki magának, annyiféle díjcsomag van már ott (volt MKB, volt Takarék, volt Budapest Bank), ebben inkább nem foglalnék állást.
-
nagyúr
válasz bigdady #36222 üzenetére
nagyvállalatoknak egyedi kedvezményeket adnak a bankok, a hirdetményi díjak csak a kiindulási alapja az alkunak. ezt nem nézve ezek nem túl kedvező árú csomagok, nem véletlenül.
nekik az árszinten kívül egyéb, de legalább ennyire, vagy még jobban fontos szempontjaik vannak, ami alapján döntenek, hová viszik a pénzüket.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
pictigjis
senior tag
válasz bigdady #36123 üzenetére
megint nem valami aktuális az infód. de nézd meg a kh saját weboldalán, hogy mi történik, ha a keresőben kiválasztod a "digitális kártya elfogadást". az alap 42 ezer tételből valóban "csak" 19 ezer lesz, de ez ugye nem 5 százalékos, hanem durván tízszer akkora elfogadási arány
itt, ahol lakunk, például az összes elfogadóhelynél meg van jelölve a digitális kártya is. a kommunikáció is az volt, hogy a digitális kártyát elfogadó kereskedők száma folyamatosan nő majd, ahol most tartunk, az nekem már pont elég
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bigdady #36107 üzenetére
Hogy az eredeti kérdést válaszoljam, az aktiválástól számított 3. teljes naptári hónap utolsó napja szokott lenni a vizsgálat időpontja.
Most itt a hirdetményben az ÉnPostám kártyám kondícióját néztem alapul, de ugyanez a szöveg a többi MBH-s hitelkártyánál is, csak néhánynál a fogalmazásban van kisebb eltérés.
-
-
addikt
válasz bigdady #36064 üzenetére
Ha az az október az idei évre vonatkozik, akkor mindenképpen 0 Ft a kártya éves díja, viszont 600 Ft-os havi számlavezetési díj vonatkozik rá.
Az viszont nem épp a legpozitívabb dolog, hogy hitelkártyád van, de a kapcsolatos hirdetménybe még csak futólagosan se tekintettél bele.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz bigdady #36060 üzenetére
A mostani Cetelem sem ad? Amúgy az itt elhangzott tapasztalatok miatt írtam, de majd nemsokára kipróbálom saját újjal is.
Amúgy @pietrrr még annyi a lehajolni 10k-ért megjegyzésre, hogy nem adnak elsőre 1M-es kereret, nekem azt mondták max 500k, 6 hónap után lehet felfele váltani, de más írta,hogy nagyon nyögvenyelősen ment a felfele váltás, szóval nem számolnék instant 10k visszatérítéssel.
-
totesz09
csendes tag
válasz bigdady #35996 üzenetére
Kaptam tőlük telefonhívást, más ügyben, beszélnem kellett a videóbankon keresztül az ügyintézővel.
A mai napon még nem lehetséges a felmondás, mert még nem teljesültek a feltételek, de holnap már igen, ami viszont pozitív: nem kell személyesen becsattogni, hogy fel tudjam mondani.[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz bigdady #35947 üzenetére
Ennyire részletesen nem akartam belemenni, de akkor már legyen még teljesebb a kép. Egy olyan faluban lakik, ahol (megtörtént eset), napközben valaki rosszul lesz és beviszik a kórházba és másnap hazaengedik, már üres a lakás. Egy időben az volt a "divat", hogy naponta törtek be öregekhez és mindig egy házzal mentek odébb az utcában.
És ahogy Confuser is írta, az idősek amúgy is jobban bíznak a készpénzben. Ezt szokták meg, azt hallják a tv-ben, szomszédtól, akárkitől, hogy le lehet követni, ha kártyával fizetsz, onnantól kezdve mondhatsz bármit, neki a kártya "rossz" lesz.[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
confuser
senior tag
válasz bigdady #35949 üzenetére
Idézet:
Én mindenképpen nyugodtabb vagyok, hogy nincsen nála annyi készpénz otthon. Nem egy olyan falu, ahol ha elutazol egy napra, akkor másnap is megtalálod a cuccaid.Idézet2:
az "éves költség" jó része is kp felvételből származikIdézet3:
éves szinten ~100.000 Ft-ba kerül
Heti 1 felvéttel nem jön ki a matek, több lesz az. Hetente 50k-t felvéve az általam írt 200Ft+0.75%-ért 29900 Ft lenne évente, hol van az még a 100000 Ft jó részétől? Vagy még ennél is 3x rosszabb feltételért vette fel, vagy jóval többet... -
confuser
senior tag
válasz bigdady #35931 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy havi hány db készpénzfelvételről van szó. Mert ha mondjuk 6+, akkor már a Gránit Bajnok Plusz is drága, mert az 5. alkalomtól már 200Ft + 0,75%, és gyorsan beéri pl. a Digitális csomag fix 0,6%-os díját. Én azzal a feltételezéssel élnék, hogy a minimum díjtól (készpénzfelvétel költsége esetén) mentes Digitális csomaggal jobban járnak, főleg hogy a havidíjnak sincs feltétele. A többi banknál meg ahogy írtam, idegen ATM-nél kedvezőtlenebb díjak vannak, úgyhogy itt szerintem csak az OTP és a Gránit játszik, utóbbi pedig csak a Digitális csomagjával.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #35723 üzenetére
Az MNB ajánlások szerint szvsz. mindenre is be kell vezetniük a Push értesítést.
A fenti cikk pont ezt erősíti meg, és azt is, hogy pl. a K&H Bank nem tudja, hogy a tranzakciókkal kapcsolatban is be kell már vezetniük a bankoknak a Push-t, nem csak a személyes adataink változása esetére vonatkozva.
Kb. 1 hét és kiderül kb. minden. -
RR-13
őstag
válasz bigdady #35697 üzenetére
Igen, de itt az a lényeg, hogy a Refund mikor érkezik be a számlára, ha havi zárás előtt, akkor persze, hogy az már visszafizetettként veszik figyelembe az adott hónapban történt vásárlási tranzakcióval összefüggésben, de ha csak zárást követően érkezik be az előző hónapban történt vásárlás Refund, akkor azt csak a következő zárásnál vehetik figyelembe, és a korábbi zárás teljes tartozás összegét vissza kell fizetni (elvileg, a kamatfizetési terhelést megelőzve).
Amennyiben nem terhelnek "sosem" kamatot az általad írt példák után sem, akkor meg az jó, mert elvileg terhelhetnének.
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #35695 üzenetére
"a kedvezmény jóváírást" erről én nem beszéltem.
"ha visszatérítés akkor az igénybevétel lett sztornózva hogyan lehetne rà kamat?"
Refund esetén az eredeti tranzakciót nem sztornózzák, nem törlik, mert azzal, hogy könyvelték a vásárlási tranzakciót a hitel használva lett.
Csak olyan vásárlást tudnak sztornózni, ami még nincs könyvelve, és kb. "azonnal" megtörténik a sztornózása.
Azt, hogy így csinálod nem is értem, de mi nem kockáztatunk, és mindig annyit utalunk rá, amekkora tartozással zárták a hónapot, és ami a kivonaton is van.
Sosem volt belőle gond, hogy pl. túlfizetett hk. keret terhére vásároltunk, és csak akkor nem kaptuk meg az 1%-os visszatérítést, ha az egész hk. keretet elhasználtuk, és még az azon felüli részt is, mert arra a részre nem járt az 1 %, illetve megadták a többi visszatérítéssel együtt, de később azt részt levonták külön.
Viszont, ha nincs/nem lett elhasználva az egész keret az adott hónapban, akkor hiába volt túlfizetett akármelyik vásárlási tranzakciónál, könyvelésnél az egyenleg, vagy előtte, mert arra megadták az 1 %-ot.
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #35637 üzenetére
Korábban még lehetett olyan QR kódot generálni amit, ha elküldünk valakinek, és beolvassa, akkor nekünk utalja a QR kódban lévő összeget, de sajnos most kivették valamiért az appból a funkciót.
A 9.93 appverzióban még benne van a lehetőség, de a QVIK utalások miatt kikerült, és a QVIK lett helyette a 9.96 verzióban.Az egyik telefonunkon nem frissítettük az appot, ezért ott még így benne van:
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #35426 üzenetére
Csak arról nem ír senki, hogy a hitelkártyás számlával történő fizetésnél mi lesz, hogy lesz.
Azért leírhatná végre valaki részletesen, hogy a Hk. számla mögötti fizetés esetén is fog-e működni.A Raiff-nál csak "ennyi" van jelenleg a QVIK-ról.
Pl. nekünk az MBH Banknál csakis Hk. van, és ez miatt nem is aktív a mobilappban jelenleg még a Fizetési Kérelem funkció, (talán kb. holnap jön frissítés) hiszen azzal kapcsolatos átutalások jelenleg, kötelezően csak fizetési számlára érvényes.
Viszont sokan nem tudják, hogy a Fizetési Kérelem kiugróan sikeres Magyarországon ezen, cikk szerint, és szerintem is.
-
addikt
válasz bigdady #35382 üzenetére
Miért döntene valaki a fentebb felsoroltak mellett úgy, hogy nem közvetlenül akarja intézni a MÁK-os ügyeit, hanem közbeiktatva egy bankot (akár ingyenes ugyanúgy az egész, akár nem)?
@pietrrr: Szerintem konkrét lista nincsen ilyenhitelkártyákról, de jellemzően a régebbiek még adnak rájuk visszatérítést (mondjuk amik AmEx időbeliek).
Nekem pár hónapos hitelkártyám van és vettem pár napja DKJ-t vele, de egyáltalán nem a visszatérítés miatt (úgyse kapok rá), hanem hogy legyen meg hónap végére a hitelkeret legalább 70%-os felhasználtsága. -
axioma
veterán
válasz bigdady #35381 üzenetére
1. mi az hogy kiutalas kartyaval is mehet? van a raiff-ban penzem, hogy lesz abbol granit allampapir milyen kartyaval ingyen? mak-ba csinaltam pont tegnap...
2. ja 900Ft PER HO, egy 7 eves papirnal mint bago, azert... beteszel 1M-t 6.75%-ra, az 6750Ft MINUSZ 10800Ft dij per ev, hat nem igy kepzelem el a nyereseget...
3. ingyenes _jelenleg_ az utalas, majd januartol nezd a hirdetmenyeket, a masfelszerezest addig nem ervenyesithetik[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bigdady #35381 üzenetére
Így van ott a pont, most akartam írni
Annyi előnye van talán a MÁK-nak, hogy ott fel tudsz tölteni bizonyos hitelkártyákról és akkor az alapján még kapsz 1%-ot.
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
janes1976
őstag
válasz bigdady #34957 üzenetére
Nem, a bajnok plusz az másik csomag, ez a digitális plusz. Itt nincs elvárt jövedelem se, nekem ez is fontos volt. Egyébként bankon belül én úgy tudom bármikor válthatsz csomagot.
2 dolog miatt választottam ezt: az egyik, hogy nincs elvárt jövedelem, a másik meg az utalás ingyenessége, hogy nincs összeghatár meg mennyiségi korlát.[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
addikt
válasz bigdady #34777 üzenetére
Az nem lehet, hogy Gránitéknál azért (is) lehet elintézni sokmindent VideóBank-on keresztül, mert egyedül csak Bp-en van, összesen két darab bankfiókjuk?
Azt tudom, hogy majd ha úgy gondolom, akkor az ingyenes készpénz felvételi nyilatkozatot is el fogom majd tudni intézni VideóBank-on keresztül, csak egyelőre nem kell sürgetnem a dolgot, mert mostanában úgy gyűlik a készpénz a háztartásunkban, hogy nincs szükség külön készpénz felvételre.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Autós topik
- Apple notebookok
- Gitáros topic
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kerékpársportok
- Steam Deck
- Robotporszívók
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest