Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS frissítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #135576 üzenetére
És itt egy teszt is méréssel : [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ismét egy kis Wiim finomság: [link]
-
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß #135572 üzenetére
biztatoan hangzik
mások is így látják ?
[douk-audio-a5] nem túl drága, nem ?
panel es táp külön sem lenne érdembn olcsóbb és akkor doboz, összedrótozás (macera vs. készítés öröme; kinek melyik mennyire)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #135572 üzenetére
vagy akkor mar inkabb egy Tonewinner AT-300 vagy egy Monolith HTP-1, es akkor van egy cavernezheto, kalibralhato fullos hazimozi processzorod. a Marantz aranak a toredekeert.
mondom ezt ugy, hogy Marantzom van itthon, igaz az AudysseyXT folott kellett neki meg egy kor finomhangolas egy umik-1el, hogy tenyleg jol -neutralisan- szoljon.
-
Dißnäëß
nagyúr
Annyira kicsi, annyira integrált, hogy valami nagy gebasz kell ahhoz, hogy kifingjanak. Az én kis modulomon is van pár szilárdtest kondi (soha nem folyik ki), bőven méretezve ahogy láttam. Még ha csájna is. Van 1 kis elko, ami rizikó lehet, de ennyi. A maradék mind kis ellenállás, kompakt smd tekercsek, meg maga a chip, mi makkanna meg ezeken ? Örökélet mód ON, pláne a tegnapi, aminek a bordája is szobahideg maradt, mert csak 9.5V körül kapott a Meanwell-ből, a minimum 12V sem volt meg, pláne nem a 24.
És vagy 2W körül hallgatóztunk, de az már majdnem hangos volt.
Szóval megbízhatóság miatt nem aggódnék, pont amiatt, mert faék az egész, annyira integrált, alig van körülötte egyéb alkatrész.
Ha nem diszkóra kell, márpedig nekem nem, el is döntöttem, hogy egy kicsi, 12V-os Meanwellt veszek hozzá, így hűtés miatt sem kell aggódnom, miután bedobozoltam. Minek 26-on hajtani (vagy 24-en).
Akiben van minimál DIY hajlam, annak helyében modult vennék. Akiben nincs, az nézzen Douk-ot stb, ott még gyakran Bluetooth-t is adnak a házikója mellé, ideális egy nem-forrasztgató ember számára.
Ha van DIY hajlam (még páka sem kell, csak lyukat fúrni dobozon és távtartók, potik, csavarok, RCA és hangfal csatik... akkor pedig csakis pucér modult vennék.
100 EUR körül-felett már lehet nem 3116D2-znék, amikor ez a modul 9 (!!!) dollárért kapható Amazonon, hanem inkább ez itt.
De továbbra is félelmetes, hogy egy marék említett kis szaros 3116-ossal hány igen jó hangú végfokocska összejön mozihoz. Nagyobb fejfájás az előfok, de ezt a kis vackot simán ráaggatnám többedmagával egy ilyenre, holott abszolút nem egy árkategória.
Biztos vagyok benne a tegnapiak után, hogy nem csalódnék.
-
denesdr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #135570 üzenetére
Nem kell, hogy drága legyen, elég, ha jól (vagy neked tetszően) szól.
Igazából ahogy én tapasztaltam eddig, ezek a mai D osztályú erősítők nem nagyon színeznek és lehet, hogy sokaknak épp emiatt nem tetszenek. Magyarán úgy szólnak, ahogy az előttük és utánuk lévő komponensek (beleértve a szobát is) megengedik.
Aztán lehet, hogy nincs igazam és tényleg van bennük valami torzítás, zaj stb, ami miatt nem szeretik őket egyesek. A mérési eredmények mindenesetre nem ez utóbbit mutatják. -
HELLAFLUSH
őstag
-
denesdr
addikt
Szerintem ha ezek a kína D osztályúak gyilkolnák a hangsugárzókat, arról már rég tudnánk. Csak érdekességként egy Hypex NCore 10+ Voltot megenged DC-ben, mielőtt a védelme aktiválódna, ez akár simán végzetes is lehet a hangszóróra nézve és azt hiszem volt már rá példa, hogy leégetett hangszórót.
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Tapasztalt hangfalépítőket kérdezném, hogy mi a véleményetek erről a diy subról? Laikusként elég komolynak tűnik ahhoz képest, hogy mennyiből lehet megépíteni. Rövidesen nagyobb helyiségbe költözök én is és a hangcuccaim is és bár a ház még épül, de a bogár már kapar, hogy végre lehetne 2 vagy 3.1-es rendszerem.
Jelenleg wiim pro,topping e50, swissonic V8-ak szólnak és a hypex porosodik... Ezek helyett gondoltam valami normálisabb AVR + álló doboz+ passzív sub kínai D osztály kombóra. Milyen irányban gondolkodnátok? -
avl
senior tag
válasz
denesdr #135559 üzenetére
hogyan gondolkodtok (mások is) az ilyen "szutyok kis kinai" erösitök kapcsan ? kezdve a csak panel, külön drottal tap, stb.-töl egy 50-100$-os Douk, Fosi, stb. esetleg kicsit felette 150-200 topping pa3s stb.
a megbizhatosag, gondmentes müködes, galiba esélye kapcsan
a hangsugarzoimat féltem, számomra érték, nem akarnám, hogy tönkremenjenek, de a sok pozitiv beszamolo miatt érdekelne kiprobalni valami ilyesmi (uj,occó, kici, D oszt.) erösitö
-
Gino20
őstag
válasz
denesdr #135556 üzenetére
Ha már ez a téma, akkor kérdeznék én is. ~1 hete "hifis" ismerősnél jártam, majd mentünk a szomszédhoz, ahol aztán demóztunk különböző múltszázadi elő és végfokokat, sztereó erősítőket, na de ha már ott voltam, akkor tulajnak a Lexicon MC10 HM vasán csináltam neki egy Dirac kalibrációt az 5.1 rendszerére és igen komoly furcsaságot láttam. ACR RP400 hangfalai vannak, amiben majd egy tucat hangszóró van. Dirac-on azt láttam, hogy mindkettő doboz esetén 100-300Hz között vagy 10-15dB-s völgy van. A szobában vannak "akusztikai panelnek" csúfolt falpanel emelek (pl Bauhaus, ami vékony filcrétegen vékony "fa" csíkok) plusz vannak 5-10cm-es akusztikai panelok is. Tudtommal ezek a panelok bőven kHz felett működnek, így meglepődve konstatáltam, hogy valami nem OK. Az, hogy mélyfrekin kisebb sávokban a helyiség okoz érdekességeket oké, de az elképzelhető, hogy az akusztika egy ~200Hz-es sávban csinál csúnyaságot? Elmondásuk szerint az RP400 frontján található 18cm-es sugárzók a mélyközép, ami talán pont ebben a 100-300Hz tartományban működik. A dobozban van 2db 30cm-es mélysugárzó, így az induló 100Hz még gondolom lehet reális, de a vég 300Hz talán furcsa. Nem tudom - nem kompetenciám a téma, de nem is ez a lényeg. A hangfalban pont a 2db 18cm-es mélyközép kapott új peremeket + a hangváltó lett felújítva. Ha akusztika ilyet nem okozhat és talán egy perem sem, akkor marad a hangváltó kókányolása?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #135534 üzenetére
#vol2
[link] (csak a hangulat kedvéért)Pazarul szólnak még passzívban is denesdr hangfalai, nekem tuti nem lesz ettől szignifikánsan eltérő konfigom az hótziher.
De röhej, amikor kipakoltunk, összekötöttünk mindent és a kis TPA "szutyok" megszólalt.. (most már csak idézőjelbe téve).. hát szerintem mindketten az állunkat kerestük, hogy 9 dollárért (ok, ház, táp, gombok, kijelző stb stb nélkül) milyen hangot kaptunk.
Ez valami hihetetlen, és egy 3255 csak jobb ennél, pláne a pffb-s, na de mi a péknek, ha ezzel is fel-fel röhögtünk, hogy milyen szépen tisztán hoz nüanszokat, mindent.. mélyek kontrolláltak, közepek kiegyensúlyozottak, magasak szépen csillognak, minden a helyén, van slam, van minden.. és gyönyörűen kihozza a felvételek közötti eltéréseket, gyenge masteringet, mindent.
Hihetetlen, hogy bagóért mit tud.
A dokinak köszönet a vizes Cola-ért és a jó kis hallgatózásért.
Nagy tanulság volt (újra és újra), hogy egy világ képes összedőlni (vagy talpon maradni), ha a hangsugárzók profik és az elhelyezésük, szoba, ülőpozi rendben vannak.
Lánc: PC Tidal -> miniDSP -> NAD DAC -> TPA3116D2 modul.
Ráadásul ez lehet hamis TPA, mert van amazonon piros nyákos is, az tuti igazi. Ki tudja.
(Legalábbis egy arc ezt állítja ASR-en).
Ez most nagyon fura, "hihetetlen" élmény volt. Ennek a töredékét sem néztem ki a kis szarosból.
Egy marék ilyennel igen komolyat lehet mozizni, pláne szatellitekhez, de frontnak is simán.
-
denesdr
addikt
válasz
nLali #135553 üzenetére
Kérdés, hogy az eredeti váltó milyen volt, illetve lettek-e módosítva a kondik kapacitás értékei. Mondjuk nem hiszem, hogy 1 kHz alá le tudnának menni érdemben ezek magassugárzók.
Egyébként hogyan mérted? A beszakadást simán okozhatja mondjuk az asztal is, ha arra van helyezve a hangfal. -
Joe123
senior tag
válasz
fererencz89 #135538 üzenetére
Hát nem könnyű már akkora állatságot kitalálni amit még nem csináltak meg hifi vonalon.
-
turho
addikt
Sziasztok. 100 ft-os kérdés. Ezt ismeri valaki? Mi lehet benne, milyen szoftver, stb? Szemét vagy üti ADAU1701-et?
Kínai? lap, amit nem tudok lefordíttatni, reggel találtam egy adatlapot, de már nem tudom visszaszerezni, nem mentettem el
és az előzményekben sincs meg. Mondjuk lefordítani se tudtam...
Ez az IC volt a fotón a kínai pdf-en:
[link]Tudom, ez nem sok infó, de még azt se találom, ami reggel megvolt. Egy kérdèst megér, hátha ismeritek. 2x3 csatornás DSP.
-
-
btraven
őstag
Van CD meg DVD lejátszóm is 35 éve, de azt még se tudtam hogy így kell lóbálni
[link]
-
Nekem nem kell mondani, fogalkozom ezzel már kis suttyó korom óta.
Csak összekevertem az LP/HP okozta tüskével, az meg leginkább algoritmustól is függ, hogy mennyi emel. Nem tudom jön ide ez a szoba geometria meg ilyenek, a "Q amplitúdó" alatt meg nem értem mire gondolsz. Az a gain? De mindegy, nem a Q-ra akartam ez kifuttatni.
A lényegi mondanivaló az lenne, hogy a szobaakusztika továbbra sem úgy szól bele, hogy sok mély lesz, hanem szar. Mert nagy meredekségűt EQ-zik bele, lásd a fent írt 20 dB / kis terc meredekségűt, ami konkrétan 80 dB / oktáv 35 és 40 Hz között, remélem így már érthető.
-
-
Ja, valóban, igen ebben abszolút igazad van, összekevertem a high / low pass filter esetén lévő Q-val, ott ugye az határozza meg a peakelést és a meredekséget, de sima EQ-nál nem.
A probléma a meredekség, azaz hogy kevés frekvencia változásával nagy a decibel változás. Esetben ezt a Q és a gain közösen határozza meg. Tehát nagy gain esetén a kis Q mellett is nagy a meredekség. Ebben a példaesetben ugye 4 félhang alatt 20 decibel hangerő esés/növekedés van.
Pl adott az itteni első linken lévő Rammstein szám, itt a basszus a fenti szobakusztikával kurva szar lesz. A hallható dallam C G# C F D# F. Ezek Hz-ben 35, 52, 35, 43, 39, 43; a vastaggal jelöltek le fogják bontani a szobát +20 dB kimeléssel a többihez képest. Ez szerintem nem sok mély, hanem egyszerűen csak szar.
-
A skála megtévesztő. Az ott 35 Hz-en nem Q=2, hanem sokkal több.
Ha leolvasod az ábrát, akkor látod, hogy 35 Hz-nél ~112 dB, míg 30 Hz-nél ~92 dB, azaz 20 dB (!) különbség van 35 Hz és 40 Hz között. Ez ugye nem Q=2, hanem legalább Q=10, vagy lehet még több. 35 és 40 Hz körül konkrétan négy félhang (egy kis terc) van (C# 35 Hz, D 37 Hz, D# 39 Hz, E 41 Hz), amelyek között az első és utolsó között van 20 dB. Ez iszonyat sok, félhangonként 5 decibel.
-
Dißnäëß
nagyúr
Cheapo hifi XH-M543-as TPA3116D2 modullal a tárolóból. Megnéztem, kukázzam-e, vagy jó még valamire..
Van még két HS-280-as, némi hígend tyúkbél (felhívnám a figyelmet a minőségi csatlakozásra és RCA kábelekre), egy Meanwell RSP-200-7.5 táp 9.6V ultra maxra tekerve, hátha elég a kis 12-26V specifikált modulnak.
És jeeeeeeee !!!!
Ami a megdöbbentő, hogy max gain-en minden és E30 DAC mód, telón (digi) hangerő, USB-OTG kábellel a telón a DAC, Tidal, és dead silent. 0.0 búgás, nulla zaj, nulla sziszegés.
Pofám leszakad.
Bekapcs pukk nincs, kikapcs van egy pici, de nem zavaró, nem áll fejre tőle az öreg cucc (sem).
Csak érdekességképp hoztam, nagyon hígendezünk itt, miközben hihetetlen, milyen piri pénzből lehet már belépni a hifi világába.
Köv. lépés a mellette levő, VPN-re használt Pi4-re kötni az E30-at és valami értelmes, tavolról vezérelhető lejátszót rátoszni + EQ.
Wooo hooo !!!
-
válasz
denesdr #135531 üzenetére
De mint írtam, ez nem sok mély, hanem egyszerűen csak szar, ha néhány hang döng. A sok mély az konkrét tartomány (legalább egy oktáv) konzisztens kiemelése, nem random (zenei fél)hangoké. S akkor a kioltásokról nem is volt szó. Nálam pl azért van egy konkrét sarokban a mélyláda, mert mindenhol máshol máshol kioltás van 20-25 Hz között.
-
FJC
senior tag
válasz
turho #135522 üzenetére
Sokszor, amikor az ember azt hiszi, hogy 20/25 Hz-t hall az adott hangdobozból, az csak a harmónikus torzítás (40/50 Hz)...
Az alsó orgona hangokat is azt hiszi az ember, hogy tökéletesen hallja egy fejhallgatóban, pedi leginkább csak illúzió.
Szerencse, hogy így működik a hallás! -
fererencz89
őstag
Valahogy én is így gondolom, tapasztalom. Ezek a dobozok a lineárishoz képest +/- kábé 3 dB-t térnek el, ez jelentéktelen a szoba +/- 10-20dB-es módosító hatásához képest. Legyen egy doboz 150-200Hz-től lineáris, alatta már szinte mind1. Úgy látom, hogy ez már kezd trend lenni, hogy a dobozok átvitele a mély tartománynál gyári hangolás szerint is huplis.
#135522turho
Én még mindig szívesebben választom a minél mélyebbre lemenő hangot (kompromisszumokkal is), mint a 40-50 Hz-ig lemenő, de 50-100 Hz körül túlzó, dagályos hangzással bírót.Na igen, részben ez is igaz, az előző felvetéssel nem zárja ki egymást a kettő (de a mértékük nem egyforma), lásd az előbb mellékelt kép.
#135519dgyuri0123
Ja, felöltözni sem volt ideje.#135510liszi70
Void leírta a lényeget. Trollkodásnak indult, azt olvastam. Először poénból vásárolták a dolgait, aztán páran komolyan vették, és Bumm, a felesége már nem tud annyi kavicsot festeni, ami lefedi az amerikai és a magyar piacot. Eszméletlen, mennyire nyilvánvaló pedig. De volt már ilyen ávéikszen is, hogy valaki megtollkodta az ezo topikot, aztán a poénja Long-sikersztori lett. Ha valaki kicsit is komolyan veszi az átverést, az meg akár meg is tud élni ebből.Meg akkor már egy random zaj: [link]
-
FJC
senior tag
-
turho
addikt
Én még mindig szívesebben választom a minél mélyebbre lemenő hangot (kompromisszumokkal is), mint a 40-50 Hz-ig lemenő, de 50-100 Hz körül túlzó, dagályos hangzással bírót. Lehet hogy az én hülyeségem. Valóban a zenék nagyobb részében nincs 30 Hz alatt szinte semmi. De amelyekben van, ott szeretek belőle hallani valamennyit. Akár PEQ áron is. Nem nagy hangerő, de menjen le, fel, mindenhová
ha valamikor is volt kicsi állódobozom, vagy kompakt polcdobozom, mindig éreztem erős kompromisszumot, hiányérzetem volt. Ez is az én hülyeségem.
Tudom, nagyon sokan szeretik a felsőbasszus túltengéssel járó, kisebb volumenű dobozokból érkező "telt, dögös" hangzást. A tábor egy része azt sem szereti, ezért rakosgat, elcsatolt, tologat egy csomót, és akkor 50-60 Hz-től fölfelé hallhat, mert ez tetszik a fülének. Nagyon hiányoznak az Acr rp400 mk2-eseim, amit 18 m2-en hallgattam, és anyagi okokból kellett eladom. (Azokban oldalanként 2x31 cm Fostex Bandpass mélynyomók dolgoztak a legalsó tartományban, nálam 25 Hz-től szólaltak meg kellően, egy 40 M2 helyiségben jól felállítva 20 Hz-től indultak meg).
Valahogy egy a 2 szatellit+szub (vagy 2 szub) nekem több problémát vet fel kis lakásban, mint amit hoz. Mindig ott lyukadok ki, hogy nagyméretű állódobozpár a számomra ideális. Lehet hogy maradi vagyok. De itt még rakosgatni sem nagyon tudnék egy sub-ot. -
-
FJC
senior tag
Úgy általában...
Beszéltek egy hangdobozról, kb 40 Hz a határfrekije, de azt mondjátok sok a mély...
Nagyon jó hangja van, csak sok a mély... - Ebben nincs valami logikai bukfenc?
A soknak vélt mély egyébbként nem a doboz hibája, hanem az elhelyezés/szoba problémája.
Az említett Linton valóban jó doboz...
Másik megjegyzés:
Valaki írja, hogy olyan doboz kell ami lemegy 25 Hz-ig....
Nem nagyon van olyan hangfal ami valóban képes 25 Hz érdemi megszólaltatásra.
A probléma meginta a dobozok elhelyezéséből ered. Hiába képes lenne a doboz a 25 Hz lesugárzására, de a szokásos szobai elhelyezés ezt meghiúsítja, mivel a sztereo kép kialakításához szükséges elhejezés általában, nem optimális a mély hangok lesugárzásához szükséges pozícióval. Ezen problémák tesztelésére remek programok vannak (pl. REW / szoba mód). Ezekkel meg lehet találni az ideális pozíciókat.
Sajnos, aki 20 - 25 Hz -ben gondolkodik annak elkerülhetetlen a sub/subok használat, ami szintén gondos elhelyezést/tervezést igényel... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fererencz89 #135504 üzenetére
Tudod, mennyi meló lefesteni a köveket, meg "füleket" ragasztani rájuk?
-
-
Tristis
őstag
válasz
Tibor77i #135514 üzenetére
Igen, valamit kell csinálni, mert egyébként rendben van a hangfal nagyon. Nekem sajnos mögötte két gyerkőc mellett nincs annyi helyem, hogy érdemben tudjam kezelni a problémát (25 cm stb.) szobaakusztikai eszközökkel. Megmérem, megnézem mekkora a baj, egy jó részét EQ-val megoldom, ha úgy se lesz jó, akkor meg bajban vagyok, mert fél áron vettem és nem akarok gyerekek mellé ennél sokkal többet költeni most.
-
Tristis
őstag
válasz
turho #135515 üzenetére
No problemo, a hifi szerelem. Ha meg szerelmes vagy, vedd meg, ami tetszik.
Nekem nagyon tetszenek a KEF koncentrikus hangszórók, én is bele akartam szeretni nagyon egybe, de sajnos a "kis" Polk ES20-asom pont azt tudja, amire munka közben szükségesm van és az elhelyezésével sincs sok gondom, szóval max. valami magasabb kategóriás lesz, de az meg nagyon-nagyon jelentős pénz.
-
Tibor77i
kezdő
válasz
Tristis #135499 üzenetére
Nekem is Lintonom van, nagyon jó hangfalnak tartom (Audiolab eszközök vannak hozzá illetve egy TMP Ant DAC.) Először nekem is soknak tűnt a basszus, játszani kell az elhelyezéssel, illetve én a mögötte lévő falat mérés alapján falburkoló panelekkel beburkoltam, alá pedig geotextilben kőzetgyapot került. Szép lett. Még a mennyezetre is kellene tennem, de az még odébb van. Viszont így már egyáltalán nem sok a mély, megszűnt a kiemelés.
-
válasz
fererencz89 #135506 üzenetére
Nem volt időm megnézni a videókat, csak belekukkantottam. Ez a kép, meg a csávó tudatosan elmebeteg videója azt mutatja, hogy csak iróniáról van szó, nem? Az a kacskaringós fecskefarok jó poén.
De mondom, nem láttam összefüggéseiben az egészet, valaki összefoglalná gyorsba, valójában mi történik itt???
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Hozok én is egy vidit.
Nem tudom, ebben mennyi a snake, van bőven, de azért az optikát nem vitatom el egyik rendszertől sem. Szóval művészet, meglocsolva rendesen a kígyóolajjal.
Viszont 4 milkó dolcsiért az ESD Dragon szettjében elég budiajtósan csukódik az a készülékház-ajtó ennyiért
3:22-nél .. Nem volt egy-egy kis filcdarabkájuk betompítani ?
De az analóg elektronikus váltó is elgondolkodtató. (Nem mintha lenne baj velük, csak tudunk jobbat, bár szerintük nem, mert akkor azt hozták volna).
-
Tristis
őstag
válasz
turho #135500 üzenetére
T110E volt.
Ha Kecskemét felé van, szívesen megmutatom a Linton-t, tényleg elképesztő mélyei vannak.
Minden másban egyetértünk, bár azért vannak szar dolgok, de igen, a hangfal a szűk keresztmetszet sok esetben.
Dubstep-ben, Dárrenbészben, vagy éppen Teddy Swims nagy slágerében is van mély rendesen. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Agyrém.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #135504 üzenetére
Az ilyenek miért szívják előlünk a levegőt ?
-
fererencz89
őstag
Random őrület:
Láttam egy hirdetést, aztán Google, hogy mi ez. Ismerős volt a Coconut-Audio név.
Pár videó, erős idegzetűeknek: [link] [link]
Talán "trollként" kezdte, de ezek szerint termékei mégis hatásosnak bizonyultak audiofil körökben. Agyam eldobom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bambano: Bambanő háza tája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest