Új hozzászólás Aktív témák

  • #03969024

    törölt tag

    Nos, "csakazértis" Annafürdő:
    Idén is kellemes, családias légkörben zajlott az Audioland találkozója. A péntek délutáni beköltözés után igazán finom vacsora mellett jutott idő az eszmecserére, némi sörözgetésre, borozgatásra. Szombaton jelentősen bővült a társaság, ilyenkor van az igazi "nagyüzem". Ebben az évben legfőképp az analóg forrásoké volt a főszerep, szép számban hoztak a fórumtársak orsós magnetofonokat, lemezjátszókat. Az erősítők (természetesen :) ) csövesek. Meglepetésként néhány pécsi egyetemista elhozta az első DIY csöves erősítőjét, igazán figyelemreméltó alkotások, bár még folyamatos "reszelgetés" alatt állnak.

    A "kis zenesarok". "Vega" DIY hangdobozok Peerless hangszórókkal. Kifejezetten jó a hangjuk, bár én nem igazán szeretem az ilyen 2,5 utas, reflex dobozokat. A forrás egy Nagra, csöves elektronikákkal. Mögötte egy "Lyrec editing tape deck" a nagy orsókkal csak a csévélést végzi, mivel a nagyobb orsók nem férnek a kis svájcira.

    A kis pöttöm közelebbről. A kínai csövinek csak a doboza eredeti... :)

    Triode csöves erősítő, (a szintén csöves CD-játszó épp nincs a képen) Icon Audio hangdobozok, Studer B67 (?) magnó, s talán Technics lemezjátszó? Nem igazán hallgattam... A Studer viszont gyönyörű!

    No, itt aztán volt minden, bár nem fotóztam, mert már tavaly is voltak. Monoblokkok 300B-vel, csöves DAC, épített RIAA korrektorok. Amiért fájt egy kicsit a szívem: Canton EL900 hangdobozok a hetvenes évekből. Állítólag szörnyen bonyolult a hangváltójuk, s még ebben a mostoha környezetben is élmény volt hallgatni. Azt már le sem merem írni, a tulajdonosuk milyen olcsón jutott hozzájuk, 300 db. LP-vel együtt. A lemezjátszó Lenco L 75, ezt szó szerint a kukából húzta ki, a törött háztól eltekintve kiváló állapotban. Természetesen a házat újjáépítette, ha jól emlékszem, rétegelt lemezből.

    Egy kis "néphifi", a már említett első csöves próbálkozásokkal. Később került rendesebb doboz is az erősítők kijáratára, s akkor már látszott, van bennük potenciál. Hiába, akit egyszer a csövek megfertőznek... :)

    Telefunken stúdiómagnó felnyitva, mögötte egy Mechlabor ML310-es, aztán egy TASCAM. A széken szerényen egy Revox.

    Érdekességképpen: Hölgynek készített erősítő, persze ez is csövekkel!

Új hozzászólás Aktív témák