Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz andorra #46335 üzenetére

    Ez logout-os cikk lesz? Kivancsian varom es aterzem a folyton ugyanazon kerdesek-valaszok unalmas olvasasat. Mas forumtemaban is elofordul.
    Addig, ha esetleg van valakinek otlete, velemenye az elottem allo feladatrol koszonettel olvasnam a topicban. Elegge raporogrem a temara.

    Mas: Jelenleg pc-rol 2 megoldassal hallgatok zenet. Tudom, erosen kompromisszumos mindegyik.
    1. Szamitogepes hangkartya latja el a D/A atalakito szerepet. Asztali gepnel az alaplapi es laptopnal szinten. Mindketto realtek, de ha lehet hinni a jelenlegi erosen amator rendszerem hangjaban es a botfulem sem csal erosen, akkor talan az asztali gep hangja egy picit jobb. Persze, lehet csak veletlenul eppen passzolobb modon szinez. Ezt az analog jelet viszem aztan az erositokhoz.

    2. Az asztali gepen az alaplapi, a laptopnal egy usb-s Xonar hangkartya optikai kimenetet hasznalva juttatom a forrast az erositohoz. Itt mar csak egyrol beszelek, mert csak a hazimozi erositom tudja fogadni. Egy regi Yamaha-rol van szo. Annyira regi, hogy meg hdmi csatlakozoja sincs, kizarolag composite es 3rca megoldasokkal kezeli a videojelet. Viszont szerintem az also szegmensben egesz turheto hangja van igy a nagy oregnek.

    Igazabol az erdekelne, szigoru szamokat es elmeletet kovetve melyik adhat esetleg jobb megoldast?

    Sajnos jelenleg hangdoboz tekinteteben is kompromisszumot vagyok kenytelen elviselni. Van itthon egy par felujitott Videoton zart 3utas doboz. Hat... szol... Illetve van egy igazan szep reszletekkel dolgozo es szerintem egesz turheto es persze nagyon oreg Electro-Voice Sentry 30 polcsugarzo paros. Ezzel annyi a problemam, h a melyebb hangok hianyoznak a palettarol. Egy Yamaha aktiv mellyel probalom visszafogottan megtamogatni, persze csak elektronikus zene mellett, mert hangszeres eseten inkabb kikapcsolom, annyira szetrombolja a hangkepet. Olyankor inkabb elturom a melyek hianyat. Nos ilyen korulmenyek orvoslasara szeretnek egy jobb hangdoboz parost majd.

    Igazabol csak azert reszleteztem a helyzetet, h aki kedvet erez hangdoboz ajanlasara ismerje azt a szintet amit at szeretnek lepni es feleslegesen koltsegbe se verjem magam azzal, hogy tullovok a celon. Azert annyit meg, hogy a muszaki reszeken is szandekozom a kesobbiekben fejleszteni, de szeretnem, ha a hangdoboz maradna egy biztos pont, mint szamomra talan a legfontosabb komponens.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák