Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Almosito

    tag

    válasz Spenc #3242 üzenetére

    Szia!

    Néhány tanács gyorsan:
    Vatera mellett mindenképp nézz szét a hificity, hifipiac, avforum, avx honlapján az apróhirdetések közt. Használt erősítőt mindenképpen érdemes megnézni, meghallgatni megvétel előtt, legyen szép hangja, ne recsegjenek a potik, ne legyen semmi baja, sem működés közben, se kinézetre lehetőleg. A legjobb talán az lenne, ha a meglévő hangfalhoz próbálnád kiválasztani, s többet meg tudnál halgatni a hangfaladon (esetleg a saját szobádban :) )
    Audiofil: az ilyen hirdetésekben csak annyit jelent, hogy a hirdető ezzel próbál arra célozni, hogy jó minőségű, "póri hifiutánzatoktól" komolyabb készüléket szeretne eladni, mellesleg össze-vissza dobálóznak az audiofil kifejezéssel, ilyen körülmények közt nem kell vele foglalkozni.
    Loudness: az erősítőbe hangszínszabályozó áramköröket építettek, én pl direkt lehetőleg olyan erősítőt kerestem amiben nincs, de ha van az sem nagy baj.
    Összekötés a számítógéppel: a hangkártya analóg kimenetét összekötheted az erősítővel Jack-RCA kábellal, ilyet találhattál a webshopban, de kapható mindenféle műszaki boltban.

    Szerintem semmilyen jelentősége nincs, hogy melyikre kötöd a CD és az AUX közül. Lehet félreértelek, de a számítógép vonalszintű bemenetére ne kösd, mert neked kimenet kell, a 2.1ed helyén működnie kell.
    Miért 3utas hangfalakat szeretnél? Főleg az ilyen olcsó hangfalak közt nem tartom jó választásnak, pl kétutast elméletileg egyszerűbb csinálni, olcsóbb is, így ugyanannyiért jobb minőségűt kaphatsz.
    Álló hangfalat, vagy polcsugárzót szeretnél? Pontosan mennyit tudnál rákölteni a hangfalra? Szétnézni mindig érdemes az aprók közt, ha másért nem csak tájékozódni egy kicsit. Én a helyedben hajlanék a használt felé a szűkös keret miatt. Csak győződj meg róla vásárlás előtt, hogy jó állapotban van, és mindenképpen hallgasd meg vásárlás előtt.
    Elsőre ennyi :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés