Új hozzászólás Aktív témák

 • nebulo5

  senior tag

  válasz migabi24 #190 üzenetére

  A legnagyobb probléma egy - egy kábel "kiválasztásakor", hogy egyik rendszerbe iktatva akár könnyen kihallható változást eredményez (hogy ki mit hall és az tetszik-e neki, az erősen egyéni ízlés dolga), míg egy másik rendszerben (legyen az akár hasonló qualitású) szinte észrevehetetlen ugyanannak a kábelnek a jelenléte. Esetemben egy ValhallA táp kábelről tudnék beszélni. A gyártójának topikját rendszeresen olvasgatom a mai napon is, de az árait megtudva, csak a kíváncsiság táplálta az érdeklődésemet. Aztán, sikerült egy teljesen véletlen folytán, igen kedvező áron hozzájutnom egy általa gyártott (újonnan akkoriban 40 - 45 ezer) tápkábelhez. (szándékosan nem írom a típusát, mert már nem emlékszem rá, most éppen melóban vagyok, nem tudom megnézni) Alig vártam, hogy a semmipláne sztereo erősítőm popsijába dugjam! Annyira jótékony volt a hatása, hogy első gondolatom az volt, talán a sok dicsérő post-ok hatására elkapott a placebo szindróma! De aztán, ahogy múltak a napok, egyre biztosabb voltam benne, semmi placebo nincs a dologban, mert ahányszor visszacseréltem a régebben használatos (Furutech) kábelre, mindig hiányérzetem támadt. Nagy örömmel dicsértem egyik fórumtársunknak is, akivel sikerült összehozni egy hallgatózást. Azután, néhány hónapra rá, meghívott hozzá, egy hallgatózásra! Akkor éppen volt nála tesztelésen néhány LessLoss tápkábel.
  A hallgatózást a LessLoss kábelekkel kezdtük, majd miután a fülünk hozzáállt a kellemes hangtérhez, bekötötte a ValhallA-t ! Jó lenne, ha most tudnám szó szerint idézni a véleményét, ami alig 1 - 2 perces hallgatózás után alakult ki nála, de valami hasonló volt: ..."erről meg nincs mit beszélni, egyértelműen jobb"...
  Hízott is a májam rendesen, ráadásul az akkori rendszere bőven jobb minőséget prezentált, mint az enyém.
  Alig egy hét után, nagy örömmel vittem el egy másik barátomhoz a tápkábelt, akivel a mai napig is szinte heti gyakorisággal járunk össze zenét hallgatni, vagy nálam, vagy őnála. Mondhatni, közös "munkánk" gyümölcse az én illetve az ö rendszere. És őnála igen nagy csalódás ért, a tápkábel nem hozta a várt hatását!
  Elnézést a bő lére eresztett szövegelésért, csupán annyi lényeget szerettem volna elmondani, hogy nagyon rendszerfüggő egy - egy kábel hatása. A ValhallA kábelt a mai napig használom, azóta volt már nálam több, jónak ítélt tápkábel is, de ár/érték arányát tekintve, egyik alkalommal sem fordult meg fejemben a csere gondolata.

  Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák