Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz Zanik #10255 üzenetére

    Akárhányszor olvastam itt a fórumon az 5.0 rendszer= azonos gyártótól (azonos modell) szükséges dobozokról, mindig felmerült bennem egy, az elméletnek ellentmondó tény:
    Még sosem találkoztam olyan HM rendszerrel, ahol (noha a dobozok azonos gyártótól/modellek voltak) az erősítőnél a beállítások menűben az összes doboz hangereje azonos szinten lett volna. Általában a háttér sugárzók teljesítményét mindig meg kell emelni néhány dB-el. Nemritkán, akár 4 - 5 dB! Eddigi tapasztalataim alapján, a surround dobozok szinte minden esetbe szerényebb érzékenységűek (azonos gyártó/modell) mint a frontok! Abban tökéletesen egyetértek, hogy az elleneállásuk azonosnak kell hogy legyen, de ha másik modell, vagy akár másik gyártótól beszerezhetünk a frontokkal azonos, de akár magasabb érzékenységű háttér dobozokat, azzal csak az erősítő végfokainak terhelését lehet/lehetne csökkenteni, de legalább egyenlíteni.
    Volt már rá "precedens" (nem egy alkalommal is), hogy a fent leírtak alapján összeállított (nem azonos gyártó/modell) 5.0 rendszer tökéletesen tette a dolgát. A végfokok kimeneti terhelése szinte azonos értéken üzemelt és a térhatás is nagyon rendben volt!
    Nem rendelkezek olyan szintű elektronikai szaktudással, hogy az "elméletem" helyességét ilyen szempontból is alátámasszam, de az eddigi tapasztalataim alapján, nem tartom hatalmas badarságnak a leírtakat.
    Hát csak ennyit szerettem volna "elmélkedni" a felhozott témában. Ha van megyőző ellenérve valakinek, szívesen olvasnám!

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák