Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szazbolha #32241 üzenetére
"a csillapítóanyag mégis hasznos lehet, mert csökkenti a szükséges csőhosszt. Ez is tévedés?"
Nem tévedés, megfelelő belsősúrlódású csillapító anyaggal (vatelin, üveggyapot...) teljesen kitömve a sűrűségtől függően - ahogy mondtad is - növeli a hang hullámhosszát (bónuszként ugye szűri a nemkívánt frekvenciákat), de kétélű fegyver. Nagyon el kell ezt is találni, hogy ne adjon mesterségesség érzetet, és jól megmaradjon a kívánt frekvencia hangnyomása. Ha csillapítóanyaggal akarunk pótolni valódi akusztikai hangolást, nagyon-nagyon el kell találni - ez igaz persze az akusztikai hangolásra is, de azon hallatszik, hogy valódibb, hogy nem pótszer. Ilyesmire mondtam az én leendő bass box példámat, amelybe egyáltalán nem kell majd csillapítóanyag."Pedig erre is van ajánlás, mérésékkel alátámasztva. (...) Ezt sem szabad elhinni?"
A hangszóró elhelyezése rengeteg mindenen módosít. És azt mind figyelembe kell venni. Az ezzel kapcsolatos okos konstrukciós megoldások persze általában vitathatóak, mert semmi sem csak előnnyel jár."belső helmholtz rezonátorokkal"
Azt aztán tényleg nagyon nehéz eltalálni, de nem lehetetlen.Érdemes figyelembevenned, hogy most "nagyságrenddel" kisebb hatású "részleteken" folyik a gondolkodás, mint amekkora hatása például az alkatrészminőségnek van, amelyre ellenben nem fordítasz ekkora figyelmet - tudom, ennek okait elmondtad már, megbeszéltük más konstrukcióknál, de azért csak-csak felelevenítem.
Új hozzászólás Aktív témák
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest