Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam hangfal csillapítóanyag használatáról, de sajnos nem sok infót találtam azzal kapcsolatban hogy mennyit és hogy is kéne használni. Ezért a segítségeteket kérném ebben a témában
Egy Jamo S506 hangfalat és egy épített centert "tuningolok". Az S506-ban gyárilag benne lévő csillapító anyag rettentő kevés, mutatóban van benne egy kevés, nagyon kis sűrűség akusztikus szivacs.
A frontok Jamo S506 gyári hangfalak, két légtérrel rendelkezik, a fenti kb 12 literes és ebben van az egyik mélyközép a magassal, a lenti 27 literes és ebben egy mélyközép van. Ahhogy kalkuláltam mindkettőnek 48~50Hz körüli a kiemelése, mert másmilyen bennük a reflexcső. Mindkettő reflex és a fala 12-es MDF. Úgy emlékszem ezek a paraméterek.
A centerem egy épített center. Szintén egy Jamo S 506 hangszóróit használtam fel a megépítéshez. Reflex lett ez is, két légtérrel, de itt korlátozottabbak a méretek ezért egy 12 és egy 17 literes légtérre futotta, de megpróbáltam a reflexcsüveket úgy hangolni hogy minél közelebb legyen az eredetihez. (Legalábbis progival szimuláltam és próbáltam a legközelebbire beállítani a görbéket)
A surroundok Jamo S604 hangfalak, S506 dobozokba átszerelve, úgy hogy a lenti légterét üresen hagytam az 506-nak, mert ennél csak 1 mélyközép van. Az 506-ban 2 van így a dobozában a lenti üresen maradt.
Kérlek segítsetek kitalálni mennyi csillapító anyag is kéne. Ha mérni kell hangfalat, azt is tudok mert van mérőmikrofonom. (A típusa nem ugrik be, de az a kis elektret amit ajánlani szoktak)
Új hozzászólás Aktív témák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest