Új hozzászólás Aktív témák

  • easy...rider

    őstag

    Sziasztok!

    Olvasgattam hangfal csillapítóanyag használatáról, de sajnos nem sok infót találtam azzal kapcsolatban hogy mennyit és hogy is kéne használni. Ezért a segítségeteket kérném ebben a témában :)

    Egy Jamo S506 hangfalat és egy épített centert "tuningolok". Az S506-ban gyárilag benne lévő csillapító anyag rettentő kevés, mutatóban van benne egy kevés, nagyon kis sűrűség akusztikus szivacs.

    A frontok Jamo S506 gyári hangfalak, két légtérrel rendelkezik, a fenti kb 12 literes és ebben van az egyik mélyközép a magassal, a lenti 27 literes és ebben egy mélyközép van. Ahhogy kalkuláltam mindkettőnek 48~50Hz körüli a kiemelése, mert másmilyen bennük a reflexcső. Mindkettő reflex és a fala 12-es MDF. Úgy emlékszem ezek a paraméterek. :)

    A centerem egy épített center. Szintén egy Jamo S 506 hangszóróit használtam fel a megépítéshez. Reflex lett ez is, két légtérrel, de itt korlátozottabbak a méretek ezért egy 12 és egy 17 literes légtérre futotta, de megpróbáltam a reflexcsüveket úgy hangolni hogy minél közelebb legyen az eredetihez. (Legalábbis progival szimuláltam és próbáltam a legközelebbire beállítani a görbéket)

    A surroundok Jamo S604 hangfalak, S506 dobozokba átszerelve, úgy hogy a lenti légterét üresen hagytam az 506-nak, mert ennél csak 1 mélyközép van. Az 506-ban 2 van így a dobozában a lenti üresen maradt.

    Kérlek segítsetek kitalálni mennyi csillapító anyag is kéne. Ha mérni kell hangfalat, azt is tudok mert van mérőmikrofonom. (A típusa nem ugrik be, de az a kis elektret amit ajánlani szoktak)

Új hozzászólás Aktív témák