Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    Uraim!
    Lépjünk túl a nyilvánvalón! (nem vagyok villanyszerelő, se kárfelmérő, a hibákat, béna szösszeneteket vállalom, természetesen az indokást elfogadom, hogy okuljak a tudatlanságomból, mert az, hogy hülyeségnek tartja valaki, még nem leszek oksoabb. :) )
    És azon is lépjünk túl, hogy nem csak villám okozhat elektronikus problémát egy háztartásban, viszont a biztosítást szeretném "bármilyen" elektronikus oknál fogva történt kárra kiterjeszteni. (lényegtelen mitől, de ha leég a TV, legyen minél olcsóbban új édesapámnak)

    Mivel negatív reklámnak minősül, nem nevezem meg azt a biztosítót, aki nem tudta megmondani, hogy földeletlen hálózatú háztartásunkra vonatkozik-e a biztosítás... Szerintem ez elég konkrét kérdés volt... (tudni kell kérdezni, ez is kedves hsz! :) )

    Lehet nektek értelmesebb bizt.kötő support volt a telefon másik végén, de nekem ez jutott. (kértem írásban tájékoztató doksit, amire hivatkozhatok, hogy mire is vonatkozik a bizti, de csak az általános szerződési feltételeket adta, amiben a jog nem tér ki a technikai szükségekre, feltételekre)

    A nyelvtannáciskodás is kellemes, de nem szinonimaként kezeltem a két szót, köszönöm!
    Elavult technika: már nem szabvány, "jobb" módszer alkalmazása a szükséges, ha új villanyóraszekrény épülne, de nem szükséges a régi lecserélése, ha nem indokolt (fa villanyóraszekrény, vs műanyag)
    Amortizálódott (érték csökkent, elhasználódotott) eszköz: Oxidált kismegszakító, egyéb vezetőrétegek megnőtt ellenállása, vagy a billenő mehanizmus öregésge (lassab oldás), műanyag ház öregedéséből fakadó műszaki bizonytalanság, stb...

    szerk: amúgy érdekes, hogy elég jó védelmi szintekkel ellátott háztartásos emberek mondják, hogy van a biztosításnak létjogosultsága, de nem tennétek tűzbe a kezetek, ha a mi házunkra kéne ilyen bátran megkötni ugyan azt a biztosítást... és ha nem fizet a biztosító, akkor a ti pénzetek maradna náluk. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák