-
IT café
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Barret001 #79998 üzenetére
Én nem is tudom mihez kezdjek, szeretnék felhúzni egy faházat, de ennyi pénzem most nincs, amennyit most elkérnek az építőanyagért és ahogy a dolgok haladnak minden egyre drágább lesz. Ide vezet az, ha szisztematikusan leépítik a magyar ipart, és külföldről hozunk be mindent, mert az olcsóbb. Magyar bútort már nem is látok évek óta, és az építőanyagunk is szinte csak német. Acél terén lassan be fog jönni az olcsó kínai, ha már nem eleve azt veszünk sokszoros áron.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz macilaci78 #80008 üzenetére
Lassan elkezdek járni méh telepre, hátha találok valami jót.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Barret001
addikt
válasz inf3rno #80012 üzenetére
Nem viccelek! Sírva jövök el a telepről mindig...Oda van kidobva az országunk. Jobb nem látni,mert minden kellene! Inkább minimalizálom a kísértést évi 2-3 alkalomra...Vittek ki olyan villástargoncát,hogy megtartotta a telep SAJÁT használatra! Ez csak 1 a 10 000 értékes cuccból,amit kivisznek oda.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
-
headhunter
addikt
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz headhunter #80015 üzenetére
Hát ez így sok volt estére....
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
félisten
Ez az ember veszélyes.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Pete55555
addikt
-
PROTRON
addikt
Persze égessünk olajat és papírt a családi házakban.
Sounds like a plan!Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
vmk
tag
válasz AxBattler #80022 üzenetére
Ja, a nézettség az általában mindent elmond a minőségről...
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Lábazati gyöngyvakolatról mivel tudom eltávolítani a rácsöpögött zománcfestéket? Lehetőleg úgy hogy a vakolat ne sérüljön.
Remélem tudtok segíteni .
https://ingatlan.com/33821564
-
Inhouse
őstag
Apósom bakja elmúlott...a tárolási módszere szerintem hagyott kívánnivalót maga után. Bár állítása szerint nem állt kint az esőn, ezt nehezen tudtam elképzelni... A laminált MDF munkafelületből ennyi maradt. Meg hiányoztak csavarok, el volt nyekkenve, festékes, hiányzik a lábáról a védőkupak, a tekerő fogantyúja is hiányos, de rendbe hoztam használhatóra, mert ki lett volna dobva.
Üdv Inhouse
-
félisten
Erről jut eszembe: LIDL-ben most 7.5k HUF az összecsukható barkácsállvány/bak. Ez ni.
Volt már ilyenje valakinek, megéri az árát?
Ahogy megemeltem a dobozát nem volt könnyű, van benne anyag."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
őstag
válasz AxBattler #80030 üzenetére
Nekem van egy ilyen, alapból tette a dolgát, de valóban nagyon könnyű. Ezt kompenzálandó fater egyszer betámasztott lábbal az alsó fekete kereszttartóra. Úgy elnyekkent a lemez, mintha sörösdobozra lépett volna.
Colos deszka segítségével visszakalapáltam, és bele is csavaroztam egy-egy méretre vágott deszkát, hogy máskor ne forduljon elő.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-
-igu-
addikt
Szerbusztok,
Azt szeretném megtudni, hogy a villanyszerelő szakzsargonban van-e annak valami jelentése, ha a konnektor mögötti doboz ki van fújva purhabbal.
Festjük a házat, találtam két, a falból kilógó vezetéket. Fazisceruza szerint van benne delej. Gyorsan pattintottam a kábelvégekre egy-egy wago-t, mielőtt a macska megnyalintja.
A fal gipszkarton, kicsit megbontottam, és bizony mögötte ott egy doboz, tele purhabbal, onnan lóg ki a két vezeték.
Igazából tudnék hasznosítani ott egy dupla konnektort, de motoszkál a fejemben, hogy a purhab akár azt is jelentheti, hogy "törött/szakadt/kontakthibás vezeték, ne használd".A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Dani_kp
addikt
válasz RandomName #80033 üzenetére
Köszönöm . Akkor gyors megoldás és hatékony megoldás nincs .
https://ingatlan.com/33821564
-
PROTRON
addikt
válasz BlackV #80037 üzenetére
Tehát arra gondolsz hogy nem kitömték a dobozt, hanem belefolyt a purhab amit a gipsz helyett akartak használni maga a doboz rögzítéséhez? Ehh...
Én inkább megkeresném a kezdőpontját és megszüntetném a dolgot, de legalább ott helyben megakadályoznám a veszélyt, jobb a biztonság.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
válasz PROTRON #80039 üzenetére
De írta, hogy tudna ott mit kezdeni egy konnektorral, akkor miért is vágja le? Takarítsa ki, rögzítse rendesen a dobozt oszt mehet rá a dupla konnektor.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
félisten
válasz Inhouse #80031 üzenetére
Köszi, akkor csak jó lesz.
Egyébként elírtam, 8k HUF.#80032 razorbenke92
Az nem arra van tervezve...#80035 Phülöp
Kíváncsi vagyok, én csak hétvégén tudok tesztelni...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
válasz Essejó #80040 üzenetére
Mert csak feltételezed hogy jó a nyomvonal, se Te se én nem mértem meg. Egészen addig én halottnak tekintem a rendszert, viszont a benne lévő fesz még ha nem is elég üzemeltetéshez, életveszélyhez elég lehet.
Nem tudjuk mire gondolhatott a költő annak idején, a másik kolléga is csak feltételezett amit kiegészítettem. Ettől még én inkább a rosszabb eshetőségre készülök, max pozitívan csalódik.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Inhouse
őstag
válasz PROTRON #80039 üzenetére
Nálunk a szigetelés után purhab ragasztóval lettek rögzítve az új szerelvény dobozok. Mivel 10cm a szigetelő és még van alatta ragasztó, meg még rá is ment + a nemesvakolat, ezért a vezetékek is rövidek lettek, ezért még Wagozva is vannak a szerelvények mögött.
Mivel kellett volna rögzíteni?Üdv Inhouse
-
PROTRON
addikt
válasz Inhouse #80043 üzenetére
Az oké hogy vannak kényszer megoldások(egyébként lehetne biztonságosabb gányt is csinálni, de ebbe a topicba belefér), de a Te esetedben pontosan tudod mi miért történt.
Ne hasonlítsuk össze azzal amikor semmi info nincs.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BlackV
őstag
E heti topikfeladvány: mi a különbség a grillbegyújtó folyadék és az elektromos hőlégfúvó között?
Megfejtés: az egyikkel be lehet gyújtani a faszenet a környék vegyifegyver támadása nélkül, meglepően hatékonyan, a másikkal pedig nem. Szívesen, add tovább..
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Google Pixel topik
- +363025648**
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ZALMAN GigaMax 80Plus Bronze 750W
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - INGYEN POSTA!
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest