Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz s3toraph #40638 üzenetére

    Először is grat a tervhez, nagyon tetszik úgy általában és elég részletes is, és az biztos, hogy egyedi lesz. Azért van egy pár dolog ami nem tetszik benne. Szigorúan magánvélemény természetesen. ;)

    Egyrészt baromira bonyolult (nehéz lesz szépre elkészíteni), és emiatt van ennyi ventire is szükséged mert túl sok a légkamra (szerintem hangos is lesz még jó minőségű ventikkel is, de ez ugye relatív, hogy kinek mi az ingerküszöbe). Másrészt minden oldalából ki fog lógni valami. Hátulról a tápkábel, jobb oldalából (szemből nézve) az alaplapba dugott kábelek, elölről az USB-be dugott cuccok és a fejhallgató, mikrofon stb., másik oldalról meg a kártyaolvasóba dugott cuccok. Persze ez is egyéni ízlés kérdése. :B

    Én jobb szeretem az egyszerűbb, letisztult házakat. Ha már fekvő tálcás gép, akkor praktikusabb egy egyszintes kivitel (bár ez egy nagyon régi terv, és az elejébe 3 ventit tennék most már vízszintesen).

    Vagy ha már két szintes, akkor se legyenek a szintek ennyire szétszabdalva "légkamrákra", mert nehéz lesz jó szellőzést kialakítanod, úgy hogy relatíve csendes is legyen. Itt van egy bench tervem, ha ehhez hozzáveszed a felső oldalfalakat (itt már megtettem), már készen is van egy kétszintes házikó (persze ezt át kell ültetni ATX méretre, mert nekem micro-ATX-hez van méretezve). Nincs benne sok kamra, kevés ventivel is nagyon jól szellőztethető.

    A mostani tervem is kétszintes, de négy darab ventivel teljesen átfújatom az egészet, nincs benne levegő szempontjából "álló-levegős" rész, a hátulja meg lehet valami ritka fémháló, vagy perforált lemez így könnyen távozik a meleg. Felülre ebben az esetben nem jó, mert oda megy a Pre-Amp rész.

    A fenti "kifogások" nem feltétlenül helytállóak, logikusan csak a saját szemszögemből és ízlésemből tudom vizsgálni a dolgokat, de építő jellegű próbált lenni. Ja és csak azért mertem ezt megtenni, mert te kérted. ;) :B

Új hozzászólás Aktív témák