Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Kombi octáviára (2015) keresek kizárólag téli gumit, de nem tudom mi most az ajánlott típus 35-40k/db ársávban.
A deltán kleber HP3-ak vannak, azzal egész jól elvagyok így 3 éves letükre is, de ha van valami ajánlottabb, azt szívesen fogadom -
z0d1@Ku$
senior tag
Na ismét eljöttem 4 évszakos témában. A szitu ugyanaz mint eddig, csak a kocsi változott.
Peugeot 308-ra keresünk 4 évszakost 205/55 R16 méretben. A korábbi talicskán Quatrac-ok voltak, de azokat eladtam már.
80%-ban csak autóút/autópályán lenne használva nagyon nyugdíjas vezetési stílus mellett.
Amikre gondoltam első körben:
Quatrac (gyártják ezt még?)
Hankook H750
Goodyear Vector 4Seasons (ebből nem tudom melyik generáció a jó)
Melyik az ami még vállalható kategória a 25-35ezres ársávban? -
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz [CS]Blade2 #55592 üzenetére
hol voltál gumisnál? Ha pest, akkor érdemes lenne egy olyan műhelybe elmenni, ahol normális gépek vannak (pátkai pl.). Én is inkább arra tippelnék, hogy a felnivel van valami gebasz, mert azért ez kicsit durván néz ki.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz [CS]Blade2 #55589 üzenetére
azzz igen
-
z0d1@Ku$
senior tag
Eleinte én is úgy gondolkoztam hogy a 4S szar, a szezongumi a király. Aztán ahogy meglett a lexus, azt mondtam hogy nem fogok két autóra 2 szett gumit tárolni, úgyhogy ment is rá egy 4S gumi, a másik szettet eladtam és még így is pluszba kerültem. Oké hogy nem csapatja vele a kisfeleség, de én szoktam vele tempósabban is menni és hiába a 1.5 tonnás súly, még sosem volt probléma sem vízen, sem szárazon.
Gondolom még a többségnek az a vélemény van a 4S-ről, amikor ezek megjelentek és tényleg nem voltak a legjobbak. -
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz TommyY2 #55361 üzenetére
Pár hónapja (talán éve is..) már megy ez a dolog, nem nagyon lehet velük mit csinálni. Általában külföldi álnéven megy az összes többnyire 1-2 hetes/hónapos fiókokkal. Az a lényege, hogy a jobbágy külföldre akarja vitetni a cuccot, ezért valami biztosítást kellene fizetni, amit az eladónak előre el kell utalnia, hogy majd "visszakapja" ha megérkezik a postás. Nyilván aki nem csak odáig jutott hogy " paradicsom piros, meg sárga..." az kitalálja, hogy kamu, a többiek meg buknak - jobb esetben - pár 10ezer forintot.
itt egy cikk róla gyorsan guglizva: [link]
-
z0d1@Ku$
senior tag
Szerintetek mit érhet használtan egy szett VREDESTEIN Quatrac 205/55 R 16 91 H ?
kb 2-3000 km lehet bennük, és fél évet sem voltak az autón, azóta meg száraz fagymentes helyen voltak tárolva. 10-15e darabja? Sosem adtam még el használt abroncsokat, azért kérdezem, hogy valamennyire képbe kerüljek? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz F_Zolee #54931 üzenetére
Nekem powerproof nyárinak a Deltán 18-as méretben. Második szezont futotta most nyáron, szépen tette a dolgát még a nyárközepi 2500 + 1200 km-es túrákat is.
Eddig még egyszer sem csúsztam meg vele, pedig bevallom őszintén néha tempósabban megyek a kelleténél és sajnos a kátyúkat se mindig sikerül elkerülni , de még javítani se kellett őket szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
225/60 R16 méretben mi a jelenleg legajánlottabb téligummer?
kb 160-170e forintig (40-45e/db) keresünk gumit évi kb 30-35e km futásig, ami főleg autópálya, autóút. 4 évszakos most nem játszik sajnos.A sajátomon Krisalp HP3 van, nem tudom ez mennyire ajánlott még. Esetleg melyik másik típust nézzük még?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz BrandonXXV #53530 üzenetére
Gumisnál soha ne vegyél semmit, csak ha az életed múlik rajta
-
z0d1@Ku$
senior tag
Szerintetek mennyit ér 4 db hibátlan gyári 16-os lexus felni 2017-es gumikkal? (fedett garázsban voltak tárolva és kirepedezve sincsenek).
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz repvez #51579 üzenetére
Kicsit ha visszaolvasol pár hsz-t, focvis írt pirellis tapasztalatairól.
Nekem a deltán 225/45 R18 méretben Nexen Powerproof van. még csak 1 szezont mentem vele, de mikor most visszakerültek a nyárik, sokkal de sokkal halkabb mint a téli Kleberek, nekem eddig tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
"Csak" egy fiat bravo, de amíg abból van minden utcasarkon, ebből nem és nálam ez volt az egyik fő szempont hogy nem Bravo lett
focvis: Nekem még nincs tapasztalat pirellivel, most is valami bridgestone van rajta, a nyárik is azok, de rendesen félrekopott az előző tulajnál , mindenesetre most megrendelésre került ez, majd meglássuk hogyan teljesít :)
-
z0d1@Ku$
senior tag
Pirelli Cinturato All Season SF2 négyévszakossal van valakinek tapasztalata? Nézelődés közben találtam rá és olcsóbb 1-2 ezressel helyenként mint a CC+, CC2 társai. A fogyasztási adata és a görsülési zaja is alacsonyabb az utóbbi kettőnél, így elgondkoztam rajta.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
Amúgy azt a genyót, amivel felragasztják a súlyokat, mivel lehet leszedni anélkül, hogy megsértsem a felnit?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz szabonagyur #51438 üzenetére
Jelenleg keveset fut, de ahogy írtam, változhat. De igen én is inkább jó gumit raknék fel, főleg mert ez nem egy 25 éves vasaló swift. Nem szokot racsézni vele az asszony, de azért jobb a békesség.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz svedmalac #51432 üzenetére
Mivel nem vagyok jövőbelátó sámán, ezért nem tudom, hogy az elkövetkező 1-2 évben hogyan fog változni a felhasználási módunk. Jelenleg még 2 autó van, de könnyen lehet, hogy ez egy éven belül változik, ezért nem raknék rá "bármit". A CC és CC+ szerintem bőven kiesik a keretből. De ahogy néztem, kb az összes ajánlott gumi 30 felett van:
Vredestein QuaTrac Pro 215/45 R17 ~35-40k
Michelin CrossClimate+ XL 215/45 R17 ~40k-tól
Michelin Crossclimate 2 215/45 R17 ~50k-tól
Goodyear Vector 4S is 30-tól indul.
Jól megdárgultak ezek az abroncsok egy évvel ezelőtthöz képest... -
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
ct200h-ra keresnék 4évszakos pacskerokat, jelenleg 16-os és 17-es alufelnik vannak (az egyik szett árából lesz az új gumi megvéve.
Kevés tapasztalat van 4évszakossal (~0).
90%-os városi használatban van az autó, éves szinten szerintem az 5ezret is nehezen fogja elérni futásban.
30k/db áron nem költenék többet, ha lehet, szóval melyik mostanság a lehető legjobb ár-érték arányú 4 évszakos? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz herdsman12 #49684 üzenetére
Köszi, engem a gyakorlati tapasztalat érdekel, nem pedig egy pár órás/napos veretés a tesztpályán
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
205/55 r16 méretben keresek téligummert saab 2.2tid-re. Négyévszakos lenne a tuti, de mivel kvázi új nyárik vannak rajta, ezért inkább télit vennék. Amit kinéztem az a kleber hp3 és a barum polaris5. Főleg alföldi részeken jár az autó autóúton és autópályán, megfontolt sofőrrel, aki nem száguldozik akkor sem, ha lehetne. Jó választás lehet ez a kettő a 20 ezer körüli kategóriában vagy van ezeknél ár-érték arányban jobb? -
z0d1@Ku$
senior tag
Na az 1000 km nem jött össze, csak 400 kb. A gumiról elmondhatom hogy pokoli jó cucc, jól tapad és a féktáv is érezhetően jobb mint a 6 éves Dunloppal. Egyetlen hátránya hogy annyira halk, hogy a szélzajt jobban hallom
És tudom, hogy az a másik topik fő témája, de fogyi vegyesen országút, autóbáhn és város: 6.8l/100 (Bp - Almádi - Bp) -
z0d1@Ku$
senior tag
Ez egyértelmű, amúgy se szoktam állat módjára vezetni, pedig fiatal vagyok . Főleg az autópályás viselkedésére leszek kíváncsi leginkább.
Szóba szokott itt jönni hogy mennyire néz ki jól a felnin a gumi, szvsz ez pont egy olyan példány ami tűrhető (előző autón (1.0 yaris) virágmintás hankook volt...) -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz logaritmus #46306 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt tőlem kérdezed-e, de ha igen, akkor a válasz: nem peremvédős
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
Valakinek van tapasztalata ezzel a gumival? Dunlop SP SPORT MAXX RT 2-t váltana idén. Kb 8-9 ezret megyek egy évben a nyári szettel tök vegyesen város-főút.
Vagy esetleg tudtok ajánlani hasonló felhasználásra 25-26k-ig 225/40/R18 méretben valamit? -
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata Barum Polaris 5 téli gumival? 225/45 R17-es méretben kellene egy szettet vennem, a mostani iCept evo 2-es pakk egyik darabja kipúposodott az oldalán. Lancia Delta 3-ra kellene, de ha tudtok ajánlani ebben az árkategóriában (max 25k/db) hasonlóan jó gumikat tapasztalat alapján, azt is megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest