-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
[link]
Ennek a guminak van forgásiránya?
Mert aszimmetrikus, az jelölve van hogy mi megy belülre, de forgásirány nincs jelölve.
A külső oldalon viszont van az a bevágás ami egy szélesebb és egy vékonyabb részből áll, és ez attól függően melyik oldalra van rakva változhat.Na megvan [link]
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Mégsem.
Most figyelem a videót és mind a két irányban be van mutatva
0:50-nél a vékonyabb résszel forog előre, 1:15-nél már a vastagabb vágással forog előre.
Nem igen értem mit magyaráz a videó, benne van esetleg mi a jó?Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz Magnum_ #15558 üzenetére
Ebbe szilikon témába én is belementem már máshol.
Mivel nálunk sok van belölle és könnyen hozzáférhető így sokan használják. Mindenki szerint jó, 1x éve fújkálják gumikra, bőrkabátra. Nem azt mondják hogy szárít hanem hogy puhítja és nem öregszik.
BERNER szilikon, kicsit drágább mint a többi.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Lekerültek a nyári gumik, a mintamélység 4,5mm, viszont a jobb elsőm belső oldala elégé megkopott. Ez még elmegy jövőre? Középen megvan ez is 4,5mm de a szélén lement. (majd figyelni fogom a télit és ha kell futóműállítás lesz) Jövőre helyet cserélne a hátsóval, aztán kuka mind a 4.
A télit meg muszáj lesz centíroztatnom (alufelni ez is), szedem le a tartóról és alatt vannak a súlyok. Leestek Visszanyomtam rá de a ragasztó elég gyenge már, rányomhatnám FBS-el de azt sem biztos hogy mind megvan. Jobb lesz megnézetni nehogy rázza a futóművet. Ezek még 7,5mm -es mintájúak.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz Richard! #16979 üzenetére
Errefelé ez a minimum. Ez egy új útszakasz néha 20cm-re besüllyedt csatornafedelekkel.
szabonagyur
Majd egy kamionnak is mond meg ha jön szembe ebben az elágazásban hogy Te is mehetsz, mert egyszerre kell elférnetek.Sátoraljaújhely
Aki nem ismeri: teherforgalomnak épült elkerülő út amin ha szabályosan akar menni egy kamion akkor nem tud rajta végigmenni! Át kell mennie a záróvonalakon mert annyira szűk fordulok vannak benne. De ki gondolta volna hogy a teherforgalmat elterelő úton teherautók fognak járni.
A cigánysoron meg 40-es tábla van de felesleges, vagy 30-al megyek annyira jó a fasza új út. Kinézetre aki látja azt mondaná 30 éve készült.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz szabonagyur #16985 üzenetére
Az is jó.
Sípálya, hóágyú. Pont jó azoknak akik itt jönnek hogy úgy sincs hó elindulok nyári gumival
Aztán belefutnak egy utat vastagon hóval borított szakaszba ami kb a szárazból 100m alatt megy át havasba.Szerk. Ja mindezt kilométerekre a hegytől, nem kel odamenni a hóért. Szépen átalakítja Széphalom időjárását, amikor máshol száraz minden itt lapátolják a havat. A szomszéd faluban meg otthon a hűtőben találsz havat.
Gondoltam is hogy felkéne venni a telefonnal ahogy hirtelen bemegy az ember a szárazból a hóba.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Tudtok róla hogy kötelező lenne a téli gumi?
Én nem hallottam sehol, szóval kizártnak tartom, de a barátnőm tesója még nem cserélt le (van neki) és a rendőr 40e-et rebesgetett mert nyári gumi van rajta.
Valószínűnek tartom hogy karácsony alkalmára a kinézett ajándékhoz még ez az összeg hiányzik neki és mindenki a munkahelyéből él meg hát ő is így gondolja.
Nem büntették meg , de legközelebbre készítse a pénzt.
Szóval van ilyen?Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz molnarpeter #22604 üzenetére
Van téli de még nincs fent.
(nagyon keveset használják, van mellette egy másik autó is)Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz gabor9991 #22606 üzenetére
Azt mondta a "jól informált" re "rendőr" (pénzbehajtó) hogy szerdán (nem ma hanem múlthét) volt a híradóban is!
Lehet megint összejött egy maffiacsapat mint akiket már leültettek pár éve a környéken pénzbegyűjtés miatt. Na ez valóban volt a híradóban
belaazallat
semennyire mivel észrevetted, csak arra figyelj hogy egy pár km-ert óvatosabban vezess amíg lekopik. A gáz az amikor menet közben hajtasz rá gyanútlanul, aztán utána jön egy kanyar.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Én is tudom, de a zsernyákok azzal fenyegetőztek amit írtam, talán mert a sofőr egyedül volt, kinéz vagy 15-nek, van vagy max 60kg, meg 160 magas. Most nem mer menni mert megfenyegették a disznók hogy 40 lesz.
-
do3om
addikt
Nálam tenyérnyi rész eltűnt az oldalfalból az már megfelel durrdefektnek
Az írónak:
Amikor olvastam hogy nem mentél "csak 110-120-al" ( ) csavarral a gumiban, meg ugye a előtte a durrdefekt szó, kb azt vártam hogy hányat pörögtél a szalagkorlátról visszacsapódva.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Nekem az ismerősöm használt defektjavítót, azt mondta 2 évig járt még vele aztán a minta miatt már cserés lett. Szerinte semmi baja nem lett a guminak a javító használata után. Azt viszont nem kérdeztem milyen volt a sérülés, konkrétan megtalálta e mi okozta és pl ha szög azt kihúzta, vagy felninél is engedhet.......
Annyi biztos hogy utána úgy ahogy van 2 évet ment.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz Atomgeszi #24330 üzenetére
A utolsó részed felénk is így volt, vidéken lakom, plusz fok volt egy jó hétig éjszaka is. Minden reggel lesózták az utat, de olyan szinten hogy az egészen már állt a só! Jött mindig menetrendszerűen reggel a sózó és telecsapatta a teljesen száraz utat, tetszett nekik mert az ilyen jó úton lehetett nyomni neki, ment mint a rakéta. Szóval könnyű dolga volt így nagyon szorgalmas is lett, na de ha van valami akkor azonnal eltűnnek.
-
do3om
addikt
Hi
Nyárigumira volna szükségem 205/55/16
Érdemes kivárni (tudok mert a téli lefuttatós lesz) vagy menjek rá én is a Ventus Prime 3-ra.
Írta valaki hogy nagyon gyorsan kopik, én kicsit szeretem úgy használni hogy ez rásegítsenHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Most nem is tudom mi lenne jó.
2014 első feléből valók a téli gumik, minta nagyjából 6mm még megvan. (michelin ha számít)Vajon kibírnak még egy telet végig vagy maradjanak fent és akkor a nyári gumivásárt halasszam el. Aztán télre és nyárra is egy új szett. Mindkettő felnin van, szóval cserélgetni amúgy sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
4db téli gumi kellesz nekem.
Van már valahol akciózva? Nem kell hogy idei legyen, úgy is lejárom. De jó árban érdekelhet talaji is. Úgy sem 5+évre veszem.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Téli gumiban élőrre láthatóan van valami amit érdemes figyelni hogy hátha lesz jó árban?
Tavalyit olvasgattam ott Goodyear UltraGrip 9+ ami különösen ajánlott volt. Ez peremvédős?205/55/16 kellene Golf 6-ra- alufelnire, peremvédős, hegyi utak, szóval TÉLRE. Futás évi 15-20e km
-
do3om
addikt
válasz MC Pite #47608 üzenetére
Most járom le a télit, mert hóban már használhatatlan volt. Komoly havak is vannak, olyan hogy járhatatlan 4 kerék meghajtással is néha.
Kellene görgőzni a felnit. Ezért akarom hogy amire kell már felrakásra készen legyen, természetesen addig megy a nyári szett fel. Nem most veszem, szeptemberben ráért, csak árakat akarom figyelni. 25e /db árban gondolkozok, esetleg jó árban ha ha van ajánlott akciósabban.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Csak kérdem, ezek a 4 évszakosak ha ennyire a km alapján ajánljátok akkor bírja havas utat is? Pl 10%os lejtő, 15-20cm-es hó az úton, egy nyom amin mehetsz ha jön valaki a friss hóba térsz le. Ez pedig nem 1-2 napot van évente. Vagy mindenki Budapesten lakik?
Esetleg itt nincs olyan ember aki reggel 4 körül indul dolgozni, ha pedig este havazott garantáltan nem lesz hótoló még az úton, ugyan ez hazafelé 11után. Ha minden ilyen alkalomra szabadság kellene elmenne vagy 10 nap így a semmire, mármint ha az autó az abroncs miatt alkalmatlan lenne az útra.
Nekem már kopott a téli szóval cserés (4mm), az asszonynak volt vagy 2 nap hogy vissza kellet fordulni, de vajon 4 évszakossal hogy menne ez? A másik autó új télivel elment ahol ez enyém ment le az útról.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz kenguru99 #47689 üzenetére
Persze nem is akarok. De rengetegen vannak akik itt azt vesznek, de akkor csak tisztában vannak vele hogy azért ha szar utakon járnak és nincs olyan hogy most akkor nem indulok el akkor em biztos hogy szerencsés megoldás. Városban valóban lehet jó, de ott is vannak komoly emelkedők néhol. Az utak tisztítása meg nem tudom másol hogy megy de felénk amikor nincs hó akkor a tiszta utat naponta 2x lesózzák!! nem vicc, aztán ha esik napokra eltűnnek.
-
do3om
addikt
Nincs még semmi hogy mire érdemes lecsapni majd télire?
[link] Ez volt ajánlott, itt a legolcsóbb, nem tudom milyen bolt lehet.
20-25 körül keresek télit (205/55/16, Golf 6, nem tudom hány lóerős, talán van lassan már 135 körül)
Olvasom tovább amíg akad valami nekem tetszőHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Ma megjött a téli gumi végül GY UG9+ lett.
Holnap leveszem a lefutott télit, feldobom a nyárit. Aztán mehet a felnire az új, kijavítom a hibákat amik lettek a télen, és ha itt az idő mehet fel a nyári helyett.
A mostani téliek azt hittem elfogynak nyáron de még egy szezonra simán kitartanak ahogy néztem. Majd valamikor visszamegy még egy nyarat.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz OPiiPO #48887 üzenetére
Aha és úgy érzitek hogy téli gumit nem használunk nyáron értem.
De ha ajánlani kell akor vegyél négyévszakost télre nyárra. Hmmm.
Biztos biztonságosabb lesz mint az hogy a télit 4 mm közelében már nem használom télen, gondolom a négyévszakost is kidobjátok most és nem mentek neki ilyennel a télnek.
2016 os M alpin 4 télik vannak most fent 4mm körül, alatt. Nem hiszem hogy annyira alul maradna nyáron egy nagyon ajnározott négyévszakossal szemben.
Télen is fent volt akkor ugye kicsit még több volt a minta rajta. Csúszott hóban, igaz csak pár napot de ha menni kell menni kell , ugyan itt a négy évszakos ezzel a mélységgel tuti megfekszik.
Szóval akkor a kérdésem meddig járjátok le a négy évszakost?
Most ha van 4-4.5mm minta milyen lesz a tesztben egy hasonló prémium télivel szemben.
Mi a biztonsággosabb? Nekimenni egy még jó mert nincs öregedve nem lefutott négyévszakossal télnek de a minta pl téli határ 4mm en van. De tudod hogy nyáron még simán fut majd tovább.
Vagy egy hasonló kopott prémium télit használni nyáron, mert le akarod futtatni. Ilyen mintával télre már kuka de nyáron a 6-7éves téli hogyan szerepelne egy nyári teszten? Azért ott már erősen nyárias lesz szerintem. Persze elmarad majd de nem úgy mint tesztben ahol ujj gumival vannak mérve. Szerintem egy ujj négyévszakost nyáron a mostani kopott (de nem elkopott!!!) otthagyna.
Így kellene vizsgálni az esetet.
Remélem érthető mit akartam kihozni.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz OPiiPO #48894 üzenetére
Olvastam, emlékszem rá.
Rám nem érvényes.
Nem autópályázok, hegyi utak vannak. Nincs olyan hogy télen lassabban mész ha szar a gumid vagy az 3km-es 10%os lejtőn a lelassulsz nem biztos hogy elindulsz.
Olyan teszt kéne hogy télre már nem használható téli (4mm) mit mutat egy pl téliesebb itt nagyon nyomott négyévszakossal szemben. Nem tudom én sem de biztos nem azt amit az új gumiknál mérnek, valamennyit biztosan keményedik mert lest benne 6 év is akár, amit télen kint töltött el. A minta mélység kevesebb mint fele lesz a gyárinak szóval kizárt hogy ugyan az a nyúllóssága legyen fékezéskor.Nem azt mondom hogy tökéletesen jó. De ahhoz képest ami itt megy biztosan negálja a helyét.Ki mennyire járja le a gumiját? Négy évszakossal szabad télen menni ha már lement vagy 4mm-re? Mert szerintem azt még nyomják simán tovább hiszen nyárra tökéletesen jó még, nem is egyre akár. Szóval ha kevés a futás több télnek is nekimegy a szar gumival.
Valószínűleg sokkal drasztikusabb lenne a különbség így a téli használt négyévszakos és egy jó téli között. Míg egy öregebb de lefutott téli és egy jó nyári között sokkal kevesebb.
De ezt csak észszerűség miatt mondom, hogy így gondolom, tesztelni kéne.Aki megteheti persze górja le a használt gumit, télit 4 körül, nyárit 2 felé közeledve, de akkor a négyévszakost is 4 felé kukázza.
-
do3om
addikt
Pótkerék a kocsiban, nem teljes hanem mankó.
A gumi oldalán szerepel hogy 60PSI ez mi lehet? Ennyire kell fújni? Nincs utána hogy max, vagy valami csak ennyi, de ez saccra 4, x bár. Nem sok ez? Én csak 2,5re fújtam. Néha ránézek most vizslattam hogy mi van rajta most tűnt fel.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...