- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiraly.andra
aktív tag
Pixel 8 Pro, Nova Launcher legfrissebb (nem béta): egyszer csak megbolondult, a csoportba szervezett ikonokat kétszeres méretben mutatja. Erre külön beállítás nincs, adattörlés nem segít. Látott már valaki ilyet? Ha látott: talált megoldást?
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
blackmoto #5454 üzenetére
Nálam már a legutóbbi frissítés előtt megjelent, de hiába reméltem, hogy az utána nem sokkal érkezett update majd megoldja. A magyar a telefonomon a másodlagos nyelv, és igen, ha eltávolítom, akkor újra minden angolul jelenik meg.
A magyarra azonban szükségem van például a hangalapú keresés miatt, így a nyelv eltávolítása nem megoldás. Most egyébként épp normális az állapot, és képtelen vagyok rájönni, mitől vált át időnként a kevert megjelenítésre.
-
kiraly.andra
aktív tag
Megmagyarázhatatlan okból a telefonomon megbolondult a "quick settings" terület: egyes csempék magyar nyelvűek lettek. Az eszközt angol nyelven használom, új alkalmazást mostanában nem telepítettem, rendszerfrissítés sem okozhatta, egyszerűen érthetetlen, mi váltotta ki ezt.
A változás nem állandó, időnként újra angolul van minden, ahogy újraindítás után is rendben vagyunk. Nem látok rendszert abban, hogy mikor vált nyelvet, bár természetesen nem nézem meg percenként. A csempék egy része a Quick Settings alkalmazásból származik, de a nyelvváltás nem csak azokat érinti, és hát az eddig is telepítve volt, frissítése nem történt mostanában, így ezt is kizárnám, mint okot.
Látott már valaki ilyesmit? Bár nem biztos, hogy jó kifejezéssel keresem a megoldást, eddig semmi nyomát nem látom a neten ennek a jelenségnek. A telefon egy Google Pixel 8 Pro, rajta a legfrissebb Android 15.
-
kiraly.andra
aktív tag
-
kiraly.andra
aktív tag
-
kiraly.andra
aktív tag
Itt van két képpár, az egyik 12MP, a másik 50MP, ami a JPG esetében igaz, a DNG fájloknál viszont mindkettőnél nagyjából a fele az oldalhosszúság. Én meg nem mondom, hogy a JPG nagyítással született-e, és szerintem ezt szemre senki nem tudja megállapítani. A furcsa az, hogy erről semmilyen hivatalos, megbízható információt nem találok, az ellenkezőjéről viszont igen. Az Android Police cikke szerint: "... you can shoot 50MP RAW macro photos from the Pixel 8 for greater flexibility in post-processing. Go into the Google Camera app settings, switch to the Pro tab, change the resolution to 50MP, and activate RAW capture.", és ha ez igaz a 8-ra, akkor bizonyára igaz a 8 Pro esetében is.
-
kiraly.andra
aktív tag
[8 Pro] Sziasztok! Nem találtam magyarázatot arra, makró módban miért kisebb a DNG fájlok felbontása, mint az ezzel egy időben születő JPG fájlé. Az utóbbi 3072x4080, míg a DNG csak 1490x1978. Ez csak makró esetén jelentkezik, egyébként (számomra logikusan) a két fájl felbontása megegyezik.[/8 Pro]
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
blendész #4249 üzenetére
A DND-nek nincs többféle módja, nem lehet beállítani, hogy néma legyen, de rezegjen. Ha ezt szeretnéd, akkor valamilyen automatizáló alkalmazást kell telepítened (pl.: Macrodroid).
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
slice14 #3721 üzenetére
Nem biztos, hogy ugyanarról beszélünk. Angolul ez "minimize", ami csak akkor jelenik meg, ha ki van választva a "silent" opció, és a leírás szerint (meg a gyakorlatban is) ez azt eredményezi, hogy az értesítés csak egy soros.
-
kiraly.andra
aktív tag
[Pixel 8 Pro] Ha a "Face Unlock" beállításainál az "Always require confirmation" ki van kapcsolva, miért jelenik meg mégis egyes alkalmazásoknál a jóváhagyási kérés? Nálatok ez hogy működik?
-
kiraly.andra
aktív tag
[Pixel 8 Pro] Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy az "Always show time and info" kapcsoló hatására aktivált felületen ne csak az értesítéseket küldő alkalmazások apró ikonja látszódjon, hanem maguk az értesítések? Én nem találtam erre opciót, megoldást, semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással