-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap megjött az új gityó.
Nehéz betelni vele.Teljesen el volt hangolva, úgyhogy kezdtem egy hangolással, majd erősítő be, vastag E húr strum, és az a hang, hát az valami egészen más dimenzió. Sokkal csilingelőbb, tónusosabb, olyan "tündéri" a hangja, szerintem Frodó ilyen hangokat hallott, miután elment dolgára a tündékkel.
Szóval, teljesen más hangzása van a gityónak. A sima crunch csatorna sokkal zúzósabb, mint a másik gitárral, az OD1-ről és OD2-ről nem is merek beszélni, az valami beszarás jól szól vele.
Még próbálgatom a hangzás különbséget, ha váltok a pick-upok között, szóval ismerkedünk, barátkozunk.
Egy dolog előtt értetlenül állok: az oktávnál eléggé csörög a húr. Ahogy lefogom, összerezeg az érintővel, és csörög, pláne, ha OD-csatornán vagyok. Ez azt jelenti, hogy nincs rendesen beállítva a gitár?
Kicsit zavarja a szemem, hogy pöttyök helyett pacák vannak, és mivel totál amatőr vagyok, szoknom kell azt is, hogy a bundok más méretűek, egyelőre könnyebben fogok félre.
De máris imádom. És nagyon örülök, hogy végül nem az arany változatot vettem, hanem ezt a matt feketét.
A lazább húrok nagyon bejönnek, egyből végig is toltam a váltott pengetős kétujjas kromatikus skálát párszor. :-D
Stay tuned for more..
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Amazon Alexa
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Autós topik
- HP notebook topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Illatozni fog az Infinix új készüléke
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch 10 - Slate Titanium - Használt, karcmentes
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest