Új hozzászólás Aktív témák

• Ctrl+Alt~Del

senior tag

Tegnap megjött az új gityó.

Nehéz betelni vele. :)

Teljesen el volt hangolva, úgyhogy kezdtem egy hangolással, majd erősítő be, vastag E húr strum, és az a hang, hát az valami egészen más dimenzió. Sokkal csilingelőbb, tónusosabb, olyan "tündéri" a hangja, szerintem Frodó ilyen hangokat hallott, miután elment dolgára a tündékkel. :)

Szóval, teljesen más hangzása van a gityónak. A sima crunch csatorna sokkal zúzósabb, mint a másik gitárral, az OD1-ről és OD2-ről nem is merek beszélni, az valami beszarás jól szól vele.

Még próbálgatom a hangzás különbséget, ha váltok a pick-upok között, szóval ismerkedünk, barátkozunk.

Egy dolog előtt értetlenül állok: az oktávnál eléggé csörög a húr. Ahogy lefogom, összerezeg az érintővel, és csörög, pláne, ha OD-csatornán vagyok. Ez azt jelenti, hogy nincs rendesen beállítva a gitár?

Kicsit zavarja a szemem, hogy pöttyök helyett pacák vannak, és mivel totál amatőr vagyok, szoknom kell azt is, hogy a bundok más méretűek, egyelőre könnyebben fogok félre.

De máris imádom. És nagyon örülök, hogy végül nem az arany változatot vettem, hanem ezt a matt feketét.

A lazább húrok nagyon bejönnek, egyből végig is toltam a váltott pengetős kétujjas kromatikus skálát párszor. :-D

Stay tuned for more..

Új hozzászólás Aktív témák