Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    Gedeonhoz annyit mondanék, hogy szerintem teljesen érthető ami vele történt. Egy boltnál dolgozva megtanulta kiértékelni a készülékeket és ha már megvan ez a képessége, akkor miért ne szélesebb körben tegye mindezt. Úgy is most ez a fajta videós kommunikáció a trend. Ehhez, hogy működjön tartani kell a kapcsolatot a nézőkkel. (akár facebook csoport szinten) Viszont ez melós dolog azért és nyilván sok olyan kérdést kap, hogy "te melyiket vennéd?". És akkor gyakorlatilag ő végzi az eladó munkáját ingyen, ha azt mondja, hogy "menj el ide és vedd meg ezt". Másrészről valahogy meg kell élni (és akkor általában az influence-erek patrionon kunyeralnak). Ebből a kettőből következik, hogy ha már úgy is ő végzi a marketinget, akkor, miért ne ő adja el? Teljesen logikus eljutni ide. És rendben is van szerintem.
    Nézzük meg más oldalról is. Kialakult az a gyakorlat, hogy a forgalmazó egy "független" tesztelő oldaltól tesztet kér és így, vagy úgy befolyásolja az eredményt. A tesztelő oldal, ki van szolgáltatva, mert ő nem ad el termékeket, csak reklámból és a "tesztelésért" kapott pénzből él. Ha valamit elhallgatnak, vagy szélesebb körben kiderül, hogy az a cucc szar, amire azt mondták, hogy jó, akkor a "nép" haragba a tesztelőre irányul, nem az "arctalan", "névtelen" forgalmazóra, így a forgalmazó "tiszta" marad és egy másik, jobb, terméket ugyanúgy tőle vesznek majd. Ezzel szemben itt Gedeon a nevét, arcát adja az általa jónak gondolt termékhez. Hosszú távon nem működhet a nézők, vásárlók megtévesztése, mert azzal elásná saját magát.
    Szerintem teljesen rendben van, hogy amiről azt gondolom, hogy jó, azt árulom is. És ez a rendszer, amiben ő működik, hogy a nézőkre, közösségre(amit ő alakított ki és fog is még ilyen, olyan rendezvényekkel) támaszkodik, nevét adja a véleményéhez, nagyban elősegíti a korrektséget, hiszen másképp nem tud működni.
    Hallottam olyan külföldi boltról, ahol árkategóriánként 1 terméket árult a kereskedő, mert ő abban hitt, hogy azért a pénzért az a jó választás. Aki hasonlóan gondolkozott a hifiről, mint a kereskedő, az megtalálta a helyét. Több ilyen kéne és akkor különböző hifi beállítottságú emberek is megtalálnák a boltjukat.
    Gedeon is valami ilyesmi, ha kb egyezik a véleményetek, megtaláltad a helyed.

Új hozzászólás Aktív témák