Új hozzászólás Aktív témák

  • stemplar07

    őstag

    válasz funkmester #65269 üzenetére

    Az LG V30 , 50 ohm alatti fej/fülhallgatókkal HighGainbe ( egyszerűen felkapcsolható) téve szerintem nagyon jó vétel és elég is ,ezt a véleményemet fenntartom továbbra is ,aki nem akar vagyont költeni és amúgy is egy telefon/dap/dac kell, annak ez egyedülálló vétel .
    (kb. egy Dragonfly árú DoP/MQA képes komoly kis DAC/AMP van beépítve (kivéve PC usb dac) ami a mostani 120 ezres árért , még egy jó okos telefon is, nagyon jó aksi idővel amoleddel stb.)

    A ,,lejtőn,, akkor indultam el, amikor a Sennheiser HD 660 S-t megvettem, mert bár azt is gyönyörűen szólaltatta meg a V30, FLAC szintig , mindenféle EQ és egyén trükkök nélkül ( LG saját lejátszó/UAPP bit perfect mód ) max 65-70 % hangerőn használva , ugye itt már 150 ohmról beszélünk .
    Tidal ,nos itt már a HD660s néhol a V30 esetén már kevésnek bizonyult , valamiért a Tidal alacsonyabb jelszinttel dolgozik, nagyobb erősítést kíván ( hangsúlyozom pl egy Audiotechnica ad900x (34ohm)-al a Tidal is gyönyörűen szólt elég is ). MQA-ban azonban még nagyobb power kell,(kb1,5x ) a kellő dinamikához .( u.e helyzet DSD/24 bitFlac esetén is ) Fiio Q5 ezeket a dolgokat nevetve átlépi a HD660s-el, ugye itt azonos erősítő modul van benne mint az alap FiioX7ii-ben az AM3a .(és ez építhető az AM5-ig ami már 600 ohmig jó,az Am3 balancedben 300 ohmig javasolt )

    Hang V30 Quad Sabre 9218p vs Fiio Q5 dual AKM AK4490EN /OPA1642 , a Sabre jellegzetes hangja nekem a V10/20 óta megszokott , kicsit hideg ,de nagyon pontos szépen csalódás mentesen szól, ezek után az AKM hangja tényleg ,,silk/warm,, nagyon szórakoztató , sokat hallgatom aQ5-öt csak erősítő módban , kicsit ,,melegít ,, hisz az OPA is más tónust ad a Sabrénak .. Hangszer szeparáció,dinamika kiváló, a mélyek nagyon-nagyon mélyek, rendkívül élvezetes készülék. Itt tartok 4 napja hallgatom, próbálgatom ..HD660s/Fiio F9Pro balanced módban használom a legtöbbet , egy HD6XX vétele van tervben , ez is egy indok amiért AMP kellett . ( a PC-s Foobar/Jriver dolgokat még csak most fogom tesztelni )
    Sokat agyaltam OppoHE2se/Mojo stb, de a modularitás (erősítő modulok,balanced out (!), BT Aptx ami szól úgy mint pl. az ES-100 (LDAC-al)hangra..erősítésben meg kb.3x úgy) 10/20óra üzemidő (DAC/AMP) szólt mellette . (mondjuk egy normális szoftveres céget alkalmazhatnának a Fiioék 2018-ban a Firmware Tools csak winfos 7-en megy ha megy ..egyenlőre csak a BT-t tudtam frissíteni, de a FiioX7/7ii –t a tulajok sem a szoftvere miatt kedvelik )

Új hozzászólás Aktív témák