-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
Itt egy remek hordozható erősítő és DAC páros (és EU-n belül)
-
kk831228
addikt
válasz HUNNIA1920 #1700 üzenetére
Dugd át másik kimenetre. Nekem extrme music van szerintem ua.kimenetek vannak rajta. A legfölső nekem flexi jack amin digitális jelet ad ki a kártya (spdif) Az alatta lévő a vonalszintű kimenet amin mindig analóg jel jön ki. De lehet hülyeséget írok és neked másképp van.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
riam
tag
válasz HUNNIA1920 #1700 üzenetére
Esetleg nem mozdulhatott ki egy kicsit a helyéről a hangkátya? Nálam már segített hasonló esetben hogy kivettem, majd újra visszaraktam a helyére.. Egy próbát megér szerintem...
-
brekkhun
tag
Update: Heed Canamp másolatnak megvannak az alkatrészei. Összesen 7400 forint volt opamp nélkül (ebből csak 3100Ft a trafó ), és még hátra van egy szebb ház vétele, pár hűtőborda és egy gomb a potméterre. Valószínűleg jövőhétre kész lesz, és torzítást is ellenőrizzük egy oszcilloszkóppal.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
kk831228
addikt
válasz brekkhun #1705 üzenetére
Na az jó kíváncsi vagyok mit hoztok ki belőle. Pm-be küld már el légyszi a listát megnézegetem. Beszélek a haverral majd és lehet összedobatok egyet én is. Potméter? Alps vagy sima?
Shufny: Mit jelent a levédés? Ha én veszek egy gyárit és fölrakom a képeket a belsejéről + összes alkatrész típusát akkor mit csinálnak? Minek adják olcsóbban ha akinek kell megveszi úgy is? Persze ha többen gyártanának hasonló dolgokat biztos nem annyi lenne az ára.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
HUNNIA1920
őstag
Jó helyre volt dugva és nem mozdult ki a hangkártya. Egyszerűen a Windows eltüntette az alapértelmezett Hangszóró beállítást, úgy ahogy van törölte. Helyette lett az a digitális kimenet.
Driver telepítés megoldotta (egyelőre). A Windows 7 csodájának egyike lehetne ez is."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Daneeka
senior tag
Akartam szerkeszteni de valami ilyen van, hogy funkciót nem befolyásoló alaktrész tulajdonságokat megváltoztatsz (mondjuk kondi feszültségtűrését meg ellenállás watt tűrését stb.) meg átrajzolod a nyákot (minden ugyanúgy marad de elforgatod 90 fokkal meg hasonlók) azt soha nem vesztesz el egy pert sem pedig a cucc ugyanúgy viselkedik mint amit koppintasz.
itt van pár angol link a témában
http://www.diyaudio.com/forums/musical-instruments/39879-using-circuits-copyright-issues.html
http://www.cnczone.com/forums/general_electronics_discussion/4754-electronic_circuit_copyright.html[ Szerkesztve ]
-
riam
tag
Szerintem akkor jelenthetne jogilag problémát, ha rá lenne írva a dobozára az is hogy Heed Canamp...
Ha nem így lenne, talán nem árulhatnának ennyi Ipod utánzatot sem, amiket ráadásul még Ipod klón-nak is hirdetnek. Pl.:[link] [link] Persze csak kívülről egyformák, és más a nevük is, de nem hiszem hogy felelőssége vonnák a gyártót a hasonlóság miatt... -
Shufny
őstag
Na de technológialag semmi közük egymáshoz, és még kinézetre se teljesen ugyanaz. Nehogy már nem hallottatok még licensz balhéról... senkinek nem érné meg fejleszteni, ha nem lehetne semmit levédeni. Nekem ebből csak az jött le, hogy annyira semmi pénz nincs a fejhallgató erősítőben, hogy még lemásolni se éri meg más cuccát.
-
kk831228
addikt
Én szerintem is hogy ha nem írod rá hogy canamp no problem. Ha te árulnád a cuccot szerintem nem sok olyan ember van aki értene hozzá és netán szétszedné. Vagy ha szét is szedi úgy se ugyan úgy néz ki. Na mindegy kár ezen filozofálni. Ha nem kereskedési szándékkal csinálja az ember, és nem legálisan árulja semmi probléma nem lesz abból ha összerak magának egy ilyet. Nem igen fogják lecsukni. Főleg meg ilyen egyszerű kapcsolásnál. Lehet a világon ezer fajta ilyen erősítő van aminek a kapcsolása hasonló. (nem csak fejhallgató erősítőben)
HUNNIA1920: Igen a windows 7 már csak ilyen sajnos. Ami az xp-ben 1 perc az a 7-nél 10 perc mire rájössz hogy hogy kell csinálni valamit. (Mindjárt jönnek az ellenérvek sorra a 7 fanoktól)
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Tisztában vagyok vele, de ezt önmagában nem tartottam bizonyítéknak, hogy nem lehet belőle jogi ügy. Csak azért szóltam, mert felajánlotta, hogy másoknak is csinál. Na most az itteni fórumozók kb kiteszik a teljes vásárlóközönségét a CanAmp -nek az országban. Lehet, hogy ez már zavarná a Heed -et.
szerk: benéztem valamit, bocsi. Nem tudom miből vontam le azt, hogy árulni is szeretné.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Szerintem hagyjuk a témát mert még feltűnik valaki heed-es munkatárs véletlenül.
Viszont az eredményre nagyon kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Nertpaelg
tag
válasz kk831228 #1723 üzenetére
És mit csinál? :-) Életben nem lesz rá papírja, hogy ő most bemegy a házadba, felnyitja a "DIY" ampod és megnézni mi van benne. Ha tényleg kijön a fenti összegből az amp, akkor nem kéne annyiért árulni, amennyiért, vagy nem kell csodálkozni, ha az emberek más utat választanak.
Egyébként a Heednél nagyobb cégek is képtelenek érvényesíteni a jogaikat e téren Kínával szemben, lásd például a nokla telefonokat.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Szerintem sem csinálhatnának semmit. Miért csinálhatnának?
Nem kereskedelmi célra csinál, hanem saját magának. Innentől kezdve szerintem nincs ezzel semmi gond.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
balazsbük
tag
Szia!végignéztem és esélytelennek tartom a dolgot mertangolul nem tudok igaz vannak ábrák is. Nincs ebből esetleg német vagy magyar? Gondolom nincs
Nagyon jónak tűnik,csak túl onyolult nekem sajna. Tényleg kezdő vagyok. Sajnos keresnem kell valami más segítséget. De azért köszi szépen!Dell Inspiron N5010-22 | Sennheiser HD 25-1 II | Audinst HUD MX-1 | Canon Ixus 310 HS | Navon N750 |Microsoft XBOX 360 Kontroller | Nokia 701 | Samsung Galaxy S4 |
-
bigmasterg
addikt
válasz balazsbük #1727 üzenetére
Nem jól van linkelve, be kell másolni a hivatkozást.
http://shanahan.atw.hu/Beallitas.pdf de itt van helyesen a fenti link. -
kk831228
addikt
válasz HUNNIA1920 #1713 üzenetére
Na milyen az erölködő?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Lévén, hogy egyszerű elemekből áll a heed, sokan megépítették már a másolatát, de az eredmény általában meg sem közelíti a heedet.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HUNNIA1920
őstag
Egyébként az mitől lehet, hogy az erősítővel használva a fülest magas az alapzaj?
Ezzel lehet valamit kezdeni?"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
guppy
őstag
válasz HUNNIA1920 #1735 üzenetére
windowsban fel van nyomva a hangerő maxra, vagy ott ahonnan kiküldöd a jelet az erősítőnek ? én úgy vettem észre ez a jelenség akkor jelentkezik amikor "halk" jelet erősítesz fel nagyon
-
titán
válasz HUNNIA1920 #1735 üzenetére
Milyen hangkártya, milyen füles, és milyen hangerőállással használod a hangkártyát?
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
Windows 90% - on, lejátszó 80%, erősítő olyan 30%.
X-Fi ás Superlux HD668B.Ahogy olvasgattam, másnál is volt/van ilyen gond. Valamit írtak, hogy a földeléssel nem stimmel valami.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
guppy
őstag
válasz HUNNIA1920 #1739 üzenetére
milyen erősítővel ?
-
titán
válasz HUNNIA1920 #1739 üzenetére
Hmm, milyen hosszú az összekötő kábel, és milyen minőségű? Mert most ez a leggyanúsabb.
(#1740) guppy
Ha jól emlékszem, P87es van neki.[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Challenge Accepted
PIMETA v2 helyett kipróbálom ezt.
Van itt egy tuning tápom amit anno egy Gainclonehoz építettem de igazából a cucc életveszélyes mert az erősítő chipje kivezeti a tápfeszt a bordáira ezért nem nagyon eröltetem a dolgot viszont ez jobb mint a gyári canamp táp. Már ha hihetek annak a kapcsolásnak amit egy magyar elektronikai oldalon találtam.
-
HUNNIA1920
őstag
Igen, p87 - es erősítő. 1m hosszú, aranyozott végekkel. Azt is ő csinálta.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
guppy
őstag
válasz HUNNIA1920 #1743 üzenetére
sztem próbáld ki h akkor ha hozzáérsz vagy ha áthelyezed odébb egy pár méterrel változik e vmi
-
titán
válasz HUNNIA1920 #1743 üzenetére
Hmm, akkor lehet, hogy valami nem sikerült az erősítővel. Tényleg hallgasd meg máshol, más forrásról is, és ha a hiba ott is fennáll, akkor gariztasd.
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
Az erősítővel minden rendben volt, én direkt letesztelem mindegyiket, külön figyelem, hogy alapzaj mentes-e, és járatom pár percig zenével is, egy erősítőnek sem volt semmi alapzaja.
HUNNIA1920:
Az erősítő biztos alapzaj mentes, a tiédet is leteszteltem a kábellal is amit csináltam.
Ott akkor valami alapzaj kijön a hangkártyából, ha hallasz valamit, szerintem a kábel se lesz a probléma forrása mert nagyon jó minőségű.
Nem tudom a X-fi milyen de általában ha nagy hangerőre állítod a hangkártyákat akkor egyre nagyobb alapzaj jön ki belőle, ezért se kell túl hangosra állítani, majd az erősítő dolgozik egy 40-50%-os szoftveres hangerő bőven jó.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
nah, úgy éreztem eljött annak az ideje h összehasonlítsam a Indeedet a HIFIMAN EF2A erősítőjével, u arról a forrásról. Szeretném leszögezni h ezek az én egyéni benyomásaim, és mivel nem vagyok túl tapasztalt még e téren nem árt fenntartással fogadni őket .
Fél óránál tovább nem tarthatott az egész ezért ezeket első benyomásoknak nevezném .
Tehát... az Indeednek úgy éreztem h kis seb a tere, laposabb a hangzása és nincs annyi magasa. A hifiman szemszögéből úgy tűnt h az EF2A sokkal nyíltabb, dinamikusabb(itt nem arra gondolok h több a basszusa elsősorban), tisztább a hangzása(most már nem vagyok benne annyira biztos mint első körben) és jobb a szeparáció...szerintem -
-
Daneeka
senior tag
válasz rauschie #1749 üzenetére
Én bele tudnék vágni még két cmoy-t a levesbe. Bár az egyik most nem működik, majd megnézem mi baja ha működik a multiméterem.
Amúgy úgy döntöttem, hogy nem Canampet építek mert mégis csak magyar cég, inkább építek egy jobbat.
Két szekunderes tekercs, asszem 150W-s, dupla graetz hidas táp lesz, két 12V-s regulátorral és akkor nem kell kissebb trafót vennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Overwatch 2
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok