- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
Felhívtam a tarhelyparkot és kiderült hogy valami probléma van a tárhely szolgáltatással ( legalább is nálam)
Mert mindent úgy csináltam ahoy kellett.
Most azt mondta az emberük, hogy elősször is megváltoztatja a gép által generált jelszavam, majd pedig utánanéz hogy mi lehet még a probléma. -
honda 1993
senior tag
Megint én.
Akármit csinálok, mindig ezeket a hibaüzeneteket kapom.
Hiba: Network error: Connection refused
Hiba: A kiszolgálóhoz nem sikerült a csatlakozásMegadtam a címet, a felhasználónevet, a jelszót, és a portot: 21.
Aztán a csatlakozás gombra nyomok, majd pedig jön a hibaüzenet annak ellenére hogy szerintem mindent jól csinálok.Mi lehet a probléma?
Megnéztem a passzív kapcsolatot ( filezilla) a szerkesztés-->beállítások-->passzív mód fülön, ahol az van bepipálva hogy "ehelyett, a kiszolgáló külső ip címének használata"
alatta csak az van hogy "áttérés aktív módra."
-
Csontikka
aktív tag
válasz
honda 1993 #492 üzenetére
-
honda 1993
senior tag
Valaki esetleg tudna mondani valamit?
sehogy sem lehet feltölteni a tárhelyre.Az sem derül ki sehonnan hogy milyen címet kell megadni az FTP kapcsolatnál, egyszerűen egy nagy össze visszaság az egész.
Bármit csinálok, csak hibaüzeneteket kapok.
Próbátam a filezillat és a totalCommandert is.
-
honda 1993
senior tag
Elméletileg csináltam egy FTP fiókot.
De nem tudom hogy innen hogyan tovább, mert nem ad lehetőséget arra hogy bejelentkezzek.
Szerintem egy kicsit átláthatatlan ez az egész... -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Van egy kész weboldalam és most szeretném feltölteni a tarhelypark-ra.
Az oldalukon regisztráltam és most van egy 10 napos próbaidőm.Letöltöttem a filezilla progit, de innen sehogy nem tudok továbbjutni.
Pedig van egy leírás is a tárhelypark oldalán, de semmire nem megyek vele.
Elősször is. Ha jól értem, akkor valahol létre kell hozni egy FTP fiókot. ( Nem tudom hogy hol)Aztán be kell állítani a dolgokat, amit szintén nem tudok megcsinálni, egyszóval a filezilla telepítése után elakadtam...
Innen hogyan tovább?
Előre is köszi.
-
-
Martin25
csendes tag
Sziasztok.
Tudna nekem valaki olyan programot ajánlani ami FTP-ről a képeket és videókat streamelve jeleníti meg?
A dolog úgy néz ki, hogy van egy otthoni Dlink NAS amit távolról, munkahelyről, külföldről FTP kapcsolaton érek el. Az otthoni NAS on tárolt képeket és videókat távolt otthonról szeretném PC-n streamelve megnézni.
Kerestem jó darabig de nem akadtam olyan programra ami működött volna. A legdühítőbb az egészben az, hogy Android készülékre majdnem az összes file kezelő tudja ezt, pl FX file manager.Segítségetek előre is köszönöm.
-
DrojDtroll
veterán
Most találtam rá erre a topikra szóval itt is feltenném a kérdést.
-
apaszka
veterán
Sziasztok!
Egy barátom kérdezett tőlem de nem értem! Én más klienst javasoltam,és a tűzfal átnézését!
Semmihez nem nyúlt !Idézem őt!
"Az a csúfság esett meg velem, hogy egy kis ideje nem tudok torrentről letölteni illetve ftp-n sem tudok kapcsolódni sehová. Ez így egyik napról a másikra történt miközben tudtommal nem csináltam semmit.
Valami ötlet esetleg...?
Köszi!"
[link]
[link] -
Kronk
őstag
Sziasztok, kérlek segítsetek.
Van egy windows 2003 szerver, beépített ftp-t használok.
20 távoli gép, windows xp, és 2003 kapcsolódik rá ftp-vel az alábbi kis scipttel:open szerver
user
pass
send filenév
byeviszont két gép az istenért sem tudja feltölteni a filet, sőt semmit, dob egy ilyen hibát, és nem tudom mit tegyek:
500 Invalid PORT Command.
hiába írom be, hogy quote pasv, meg binary, és nem send, hanem put, nem tölti fel.
Minden szerveren ki van kapcsolva a tűzfal, totalcommanderből működik a dolog, csak parancssorból nem...
Mit lehet a hiba?
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Van egy szerverem amire szoktam letöltögetni pl filmeket melóhelyen, idehazulról pedig FileZillával leszedem róla. Miért van az, hogy ha vannak könyvtárnevek amik tartalmaznak ékezeteket, akkor azokat nem tudom Zillával megnyitni, sem letölteni? TotalCommander ugyan megoldja, de egy 60GB-os file-t leszedni úgy, hogy ha megszakad, akkor ne tudjam folytatni az nagy merészség. Milyen ftp kliensel lehetne ezt megoldani, vagy leginkább hpgy tudnám rávenni a FileZillát, hogy szedje le nekem az ékezetes fileneveket tartalmazó dolgokat is?
-
boken
senior tag
Sziasztok,ha esetleg rossz helyen kérdezek nyugodtan szóljatok.
Én olyan tárhelyet keresek(akár normális áron)ahol ftp szerveren tudom tárolni a képeimet,doksikat stb,hogy bárhonnét egy ftp kliensel bármikor elérjem.
létezik egyáltalán ilyen,vagy csak domain névvel,weboldallal együtt?Előre is köszi mindenkinek.
Van egy TP LINK TL-WR1043ND routerem is,lehet hogy arra is meg lehet csinálni? -
Crowley
csendes tag
Sziasztok!
Van egy FileZilla server és ehhez szeretnék csatlakozni.
Localba működik is minden rendben.
Távolról TotalCommanderrel teljesen jól működik. Windows parancssorból is úgy tűnik minden rendben (kapcsolódás, listázás működik).
FileZilla kliensből (egyébként WinSCP-vel is) viszont csatlakozás után az alábbi üzenet jön:
Parancs: MLSD
Válasz: 425 Can't open data connection for transfer of "/"
Hiba: A könyvtár lista lekérdezése nem sikerültNem tudom merre induljak el. Egyáltalán kliens vagy szerver oldali hiba lehet ez? Vajon mi lehet a különbség a TotalCommander és a FileZilla között?
Egyébként mindkét programban csak a kiszolgálót, a felhasználónevet és a jelszót adom meg minden mást alapon hagyok.
Ötlet?
Köszönöm! -
Csontikka
aktív tag
válasz
HevonenKulli #476 üzenetére
pl torrent, ha már erre találták ki
pl felteszel egy utorrent-et,
egyszerűen belehúzod a megosztandó mappát a progiba, máris készít belőle egy torrent állományt.Ezután megnyomod a "link"-et, majd a kapott URL-t elküldöd az ismerősödnek és már töltheti is mint egy mezeti torrentet.
Te nyitvatartod az utorrentet és szépen "seedeled".
Ha egyszerre többjüknek küldöd, a protokoll még gyorsít is mert egymástól is szedik, de ezt a részét gondolom nem kell bemutatni ma már senkinek.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
válasz
BeyondAiden #477 üzenetére
-
BeyondAiden
újonc
Sziasztok!
A SolarWind TFTP serverét szeretném használni de nem indul el (WIN7/32bit). A start után azonnal visszavált stopra.
Valaki találkozott már ezzel a problémával?Eseménynapló:
A szolgáltatás nem indítható el. System.Net.Sockets.SocketException: Az összes szoftvercsatorna-cím használatának általában csak egy módja (protokoll/hálózat cím/port) engedélyezett
a következő helyen: System.Net.Sockets.Socket.DoBind(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress)
a következő helyen: System.Net.Sockets.Socket.Bind(EndPoint localEP)
a következő helyen: System.Net.Sockets.TcpListener.Start(Int32 backlog)
a következő helyen: System.Net.Sockets.TcpListener.Start()
a következő helyen: System.Runtime.Remoting.Channels.ExclusiveTcpListener.Start(Boolean exclusiveAddressUse)
a következő helyen: System.Runtime.Remoting.Channels.Tcp.TcpServerChannel.StartListening(Object data)
a következő helyen: System.Runtime.Remoting.Channels.Tcp.TcpServerChannel.SetupChannel()
a következő helyen: System.Runtime.Remoting.Channels.Tcp.TcpServerChannel..ctor(Int32 port)
a következő helyen: TFTPServer.Service.TFTPServer..ctor()
a következő helyen: TFTPServer.Service.TFTPServer.get_Current()
a köv... -
HevonenKulli
tag
Sziasztok.
Hogy a legegyszerűbb megosztani a neten 20-30 giga adatot? Nem akarom feltölteni mindet, csak hozzáférhető legyen.
Valami kezdő progi erre?
Válaszokat előre is köszönöm. -
atti1848
senior tag
sziasztok.
A cégnél ahol dolgozok bejött egy külsős emberke, aki a mi hálózatunkról szeretne FTP kapcsolatot elérni. FileZilla-val is próbálkoztam meg winSCP-vel is, de semmi.
A csatlakozási adati jók, mert én a saját gépemről, ami benti gép, tudok csatlakozni.
A csatlakozásnál még a Proxy-t is beállítom, de akkor sem engedi csatlakozni. Mi lehet a probléma?
-
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Feltöltök egy file-t és 0 kb-osként jelenik meg FTP-n. Pár napja tökéletesen ment minden, elvileg nem állítottam el semmit azóta, csak MYSQL adatbázist adtam hozzá. Ha valaki tudja a megoldás, ne tartsa magában!
Köszi!
-
orbanka
csendes tag
Sziasztok,
van egy TP-Link TL-WDR-4300 routerem, aminek az USB portjára rá van kötve egy külső USB-s HDD. A router USB Settings/Storage Sharing menüjében meg van osztva a HDD, ezért a belső hálózatról mindenki hozzáfér a HDD tartalmához (hálózati meghajtóként csatlakoztattam)
Ez a TP-Link router képes FTP szerverként is funkcionálni. A routerben az FTP szerver is be van állítva, 21 porttal, és el van indítva, működik.
Csináltam egy dinamikus DNS címet (******.noip.me), így kívülről, az interneten keresztül a FileZilla FTP kliens segítségével el tudom érni a HDD tartalmát, anélkül hogy tudnom kéne a folyamatosan változó IP címemet.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem tudom BELSŐ hálózatról a FileZilla FTP klienssel elérni az FTP szervert (a router mögé kötött HDD-t)?
Tehát kívülről megy, belső hálózatról pedig nem működik a *****.noip.me címmel, belülről csak úgy működik, ha a 192.168.0.1 IP címet adom meg, vagyis a router belső LAN IP címét! Mi lehet ennek az oka?
Tudom, hogy mondhatjátok, hogy ennek így semmi értelme nincs, mert belülről sima hálózati meghajtóként tudom csatlakoztatni a HDD-t, de valami miatt szeretném, hogy belülről is tudjam FTP-zni a *****.noip.me címmel. (Úgymond szeretném kipróbálni.)
Én azt gondoltam, hogy teljesen mindegy, hogy valahonnan felcsatalkozok az internetre, és kívülről úgy próbálom FTP-n keresztül elérni az FTP szervert, vagy a belső hálózatról „megyek ki és jövök vissza”, de mégsem. A dinamikus DNS jó, mert a FileZilla tudja konvertálni IP címmé a *****.noip.me címet, az aktuális IP címet kiírja a FileZilla, ezt ellenőriztem a routerben is és a http://whatismyipaddress.com/ weboldalon is.
Miért zavarja a csatlakozást az a „tény”, hogy a router mögötti notebookról (belső hálózatról) próbálok csatlakozni az FTP-szerverhez?
Miért csak kívülről működik? Van valami gond azzal, hogy a belső hálózatról kimegy a kérés, visszajön az IP cím alapján a routerig, a routerbe meg be van kötve a HDD?
Ezt írja ki:
Cím feloldása a következőhöz: *******.noip.me
Állapot: Csatlakozás a következő kiszolgálóhoz: 81.183.92.135:21...
Állapot: Az adatkapcsolat létrejött, várakozás az üdvözlő üzenetre...
Hiba: Időtúllépés a kapcsolatban
Hiba: A kiszolgálóhoz nem sikerült a csatlakozás
Tudtok ebben segíteni? Érdekelne a pontos magyarázat, mi a hiba, miért nem működik így? -
-
vimes
senior tag
Nem tudom, hogy milyen mértékben kapcsolódik a topichoz, de végül is FTP-vel kapcsolatos a kérdés...
Emelt szintű informatika érettségi 7.1 témakör FTP-re vonatokzó része:"Az FTP szolgáltatás jellemzői, problémái. Az FTP szerverhez való csatlakozás módjai (névvel és név nélkül). A fájlátviteli módok (kódolás). Egy FTP segédprogram használatának ismerete. Állományok le- és feltöltése az internetre. Az FTP tipikus hibaüzenetei, ezek oka és a problémák kezelése."
Ehhez hol találok értelmes anyagot? Leginkább a hibaüzenetes rész érdekelne. Vagy akik jártasak az FTP-ben, tudnának tipikus hibaüzeneteket felsorolni, illetve röviden, h mi lehet az okuk?
Köszönöm. -
Primary92
senior tag
Mivel lehetne hatékonyan tükrözni egy mappát időzítve egy ftp szeverre?
Van egy mappa és szeretném, hogy pontosan ugyanaz legyen a másik oldalon is, függetlenül attól, hogy hol változott. -
tomi0816
tag
Sziasztok!
Eddig még sose használtam ftp szervert most is csak azért szeretnék mert telóval jó lenne használni. Találtam egy programot meg egy leírást hogy kellene csinálnom ftp szerót. Cerberust telepítettem és ott az usernél megadtam egy felhasználónevet és jelszót, de total commanderrel amikor csatlakoznék azt írja hgy 521 Not logged in - Secure authentication required és ott kiadja hogy újra vagy hogy átírom a felhasználónevet. A cerberus ilyenkor jelzi a log fülön hogy próbáltam csatlakozni, de mi lehet a probléma? -
DanielK
addikt
Ez alapján win 8.1-en beállítottam az ftp-t. A kérdésem a következő:
Hogyan tudok megadni neki több könyvtárat/partíciót? Több merevlemezem van (E:, F:, G: ) és ezek teljes tartalmát szeretném látni. Hogyan lehetséges ezt beállítani? -
Csontikka
aktív tag
ez lenne ez? (12. pont)
-
elisha
tag
Sziasztok. Bocs ha rossz helyre írok
a tvn súgó szerint, a beállításokban van a tárhely és ftp beállítások. No hát én mindent átnéztem, de ezeket nem találtam meg. Tud valaki segíteni? Köszönöm előre is.
-
rali98
csendes tag
Lehet FTP-ről dolgozni? Úgy értem hogy ha ott van adatom mondjuk egy iso fájl azzaltudok úgy dolgozni, hogy ne kelljen letölteni saját gépre?
-
trunsel
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az , hogy Filezillán akarok cross kábelen a notebookomról fileokat átküldeni a ps3 ra és amikor egy filet átküld mondjuk 20Mib/sec sebességgel, és utána amikor továbblép a következőre visszaesik a sebesség 64kib/secre. Ilyenkor azt csinálom hogy kihúzom a kábelt majd visszadugom, akkor jó lesz megint de csak arra a filera, és minden folytatódik ugyanúgy.. Na ezzel az a baj, hogy nem normális és ha 100 filet küld át akkor elég unalmas 100 szor ki be húzni a kábelt.. VAlami megoldás esetleg erre?
-
sztanozs
veterán
válasz
Csontikka #458 üzenetére
iOS en VLC-t használok, ami tud network stream-et (pl ftp-n) is lejátszani. Letölteni nem akarom, ha egyszer streamelni is lehet. Ráadásul iOS alatt megy a szívás a letöltéssel, a kliens alól VLC alá mozgatással és végül pedig a törléssel.
És most hagyjuk azt, hogy miért apple-ön, meg miért telefonon, meg miért akarok streamelve filmezni...
-
-
sztanozs
veterán
Egy olyan problémám van, hogy egy nem-sztenderd porton futó ftp szervert szeretnék elérni olyan klienssel, ami csak 21-es portra tud csatlakozni. Hogy tudom beállítani a gépemen (vagy esetleg a routeren) a portforwardot? Az ftp-szerver nem az enyém, a neten van.
-
Drachoo
senior tag
Szia!
Bocsi hogy csak most válaszolok cirka félév eltelte után, de jobb később mint soha.
Igen, tisztába vagyok azzal mi a belsőhálózati ip cím, de ez most a probléma szempontjából lényegtelen volt. Mivel nem a csatlakozással volt a gond, hanem a belépéssel. Azóta már megoldódott, köszi!
-
madar1951
csendes tag
Hí! OS: windows 7 HUN 64 bit. Az ftp helyemet Total Commanderrel simán elérem, regisztrált CORE ftp programmal (alapbeállítással) nem. Ki tud segíteni? (Amatőr vagyok) Üdv birdy
-
domiromm
tag
Üdv.
Nemrég csináltam egy ftp servert guild ftpd programal és azt meg lehet e oldani hogy ne íp-címet keljen beírni total comanderbe hanem egy más fajta szöveget. -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Filezilla FTP szervert használok LAN-on, minden OK, másik gép tud csatlakozni a kliensével és TC-el is.
Egy dolgot nem tudok beállítani: ha megadok egy home directoryt, hogyan tudnék mappákat belelinkelni, azaz fizikailag másik partíción lévő mappákat úgy lássa aki bejelentkezik a szerverre, mintha a home mappában lenne, tehát ha beftpzek akkor a home tartalmát látom amiben egymás alatt vannak szépen az összeszedett mappák.
Nem akarnám ezért átmozgatni a tartalmakat...
(Serv-U-val annó ment %HOME%-al mikor megadtam az elérési utat (user mappáit amikor beállítom, milyen mappák legyenek milyen jogokkal, na ott, kitallózáskor), de itt nem lehet megadni/beírni semmit, mert kattingatva kell kiválasztani.)Üdv
-
krealon
veterán
válasz
< CyberBob > #444 üzenetére
A Jelszo a Privat kulcsodat hivatott vedeni.
Disallow plain --> tiltani a titkositatlan forgalmat
Force PROT P --> az adatcsatornanak is kotelezoen titkositottnak kell lenni, a kliens nem biralhatja felul a PROT C paranccsal. (Reszletesen angolul)
-
< CyberBob >
őstag
válasz
< CyberBob > #442 üzenetére
Erre #442 senki?
-
futár
senior tag
válasz
< CyberBob > #440 üzenetére
Ja bocs, igazad van!
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Gondoltam futok egy kört a FileZilla szerver programmal. A cél hogy titkosítva legyenek a felhasználói és küldött/fogadott adatok. SFTP-t akartam de végül jó lesz az FTPS is. Működik minden, de lenne pár kérdésem csak hogy egyértelműek legyenek a dolgok.Az ssl beállításoknál a "key password" a létrehozott tanúsítvány szerkeszthetőségét akadályozza meg pl. külső programmal?
A "disallow plain unencrypted ftp" beállítás nem engedi a nem titkosított ftp kapcsolódást?
A "force prot p to encrypt file transfers in ssl/tls mode" mit jelent és kell-e?h1ght3chzor: az ExpanDrive-ot próbáld meg.
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Milyen progival tudok fpt-ről azonnal megnyitni videót? Folyamatosan játsza le, és ne kelljen várnom, míg az egész át nem jön.
Üdv
-
futár
senior tag
válasz
< CyberBob > #438 üzenetére
FileZilla, próbáltad már?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
< CyberBob > #437 üzenetére
Közben próbáltam a Cerberus FTP Server-t de a kapcsolódás sikertelen: 521 Not logged in - Secure authentication required. Mi lehet a gond?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
SFTP-t tudó programot (client, server) keresek Windows-ra. Tudtok ajánlani párat amik jól működnek (az sem baj ha ingyenes de nem feltétel)? -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Csupán egy kérdés!
Filezillát használok pontosabban ezt a windowsos verziót és minden klappol viszont a win tűzfal bejövő és kimenő szabályain belül nem találtam a progit és így is a max le/feltöltési sebességgel jön/megy az adat.
Mig avg2013-as vírusírtó progit használtam ott a win tűzfalat kikellett kapcsolnom mert az avg tűzfala nem volt vele kompatibilis viszont ahhoz hogy max sávszélességgel tudjak adatokat fogadni küldeni tallóznom kellett a filezilla progit az avg tűzfal egyéni pontosabban speciális beállításaihoz.
A winnél miért nem kell végigzongorázni ugyan ezt a procedúrát mit az avg2013-nál?
-
Ha rendesen beállítod az átirányítást pl. router-en, akkor eljut a kliens a Filezilla Server-ig (értsd: nem csak helyi hálón, hanem bárki bárhonnan be tud rá jelentkezni).
Szerintem is nagyon jó program, mindent be lehet rajta állítani, pl. kliensek milyen ip tartományból csatlakozhatnak, port tartomány, felhasználók csoportba rendezése, sebesség határok, stb...
-
DroneZ
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom használta-e már valaki a Cerberus nevű programot házi ftp készítésére. Jelenleg ezzel bajlódom, ugyanis a 21-es port kivételével semmilyen egyéb más porton nem kíván kapcsolatot létesíteni a kliensgépekkel. Hiába állítok neki itt privát portot nem hajlandó elfogadni, továbbra is csak akkor elérhető ha routerben a 21-es nyitva van. Esetleg én vagyok birka és rossz helyen kutakodom?
Valakinek van ötlete milyen módon lehetne más portra irányítani a Cerberust? Ha ez nem megoldható akkor szívesen várok olyan segítőkész megoldásokat is ahol esetleg másféle program szerepel. Köszönet.
-
futár
senior tag
és honnan akarod elérni ezt a szervert?
Ugye nem azt akarod elérni az internetről? Mert az nem fog menni, ha ezeket az IP-ket adod meg. Ezek belső hálózati IP-k, amelyek a gépek azonosítására szolgálnak és több millióan használják ugyanezeket. Neked először is a gépedet ill. routeredet kell elérned az internetről (Public IP, vagy Dinamic DNS)
-
Drachoo
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Windows server 2008. Üzemeltetni szeretnék rajta egy ftp szervert. Eleinte IIS-el oldotaam meg, de a felhasználók kezelése miatt inkább váltanék filezilla felé.
Felraktam a filezilla szervert, de van vele némi problémám. Amikor csatlakozni szeretnék, sokszor lassú vagy létre sem jön a kapcsolat. Csatlakozás címére egy belső hálózati címet dob (ami a routeré, 192.168.1.1) és elutasítja az anonymous account csatlakozását, jelszó vagy név probléma miatt anélkül, hogy bármit be is tudtam volna beírni.
(000049)2013.03.26. 10:47:59 - (not logged in) (192.168.1.1)> USER anonymous
(000049)2013.03.26. 10:47:59 - (not logged in) (192.168.1.1)> 331 Password required for anonymous
(000049)2013.03.26. 10:48:05 - (not logged in) (192.168.1.1)> PASS ******************
(000049)2013.03.26. 10:48:05 - (not logged in) (192.168.1.1)> 530 Login or password incorrect!
(000049)2013.03.26. 10:48:23 - (not logged in) (192.168.1.1)> QUIT
(000049)2013.03.26. 10:48:23 - (not logged in) (192.168.1.1)> 221 GoodbyeÉs ezzel kapcsolatban egy másik kérdés: Használnám az autoban funkciót is, de pont a 192.168.1.1 címet akarja bannolni amin keresztül csatlakoznak. Nem lehet megoldani, hogy a külső ip cím alapján történjen?
Ha van ötletetek örömmel fogadnám. Remélem valamennyire érthető voltam.
-
futár
senior tag
ha megnézed, akkor az első
03/25/2013 17:54:54 11 FTP connection request accepted from 81.182.18.173 elfogadfja, de a használt port.
USER nyomda
.
.
.
03/25/2013 17:54:57 11 PORT 192,168,0,1,196,12
03/25/2013 17:54:57 11 Data request is not for client and server-to-server transfers are disabled
03/25/2013 17:54:57 11 500 Port command invalid
nem szokványos szerver - szerver, cagy client - szerver kapcsolaté. Egy helyi hálózati IP-jé.________________________________________________________________________________________
A másik kapcsolatnál:
03/25/2013 17:54:04 10 FTP connection request accepted from 78.47.143.141
03/25/2013 17:54:04 10 USER nyomda
.
.
.
03/25/2013 17:54:05 10 PORT 78,47,143,141,160,18
03/25/2013 17:54:05 10 200 Port command receivedSzerintem itt keresgélj! Config fájl, vagy valami hasonló.
-
Nite
őstag
sziasztok! cerberus ftp-t probalok bellitani, de a vilagert sem akar mukodni
03/25/2013 17:54:54 11 Incoming connection request on FTP interface 4 at 192.168.11.253
03/25/2013 17:54:54 11 FTP connection request accepted from 81.182.18.173
03/25/2013 17:54:56 11 USER nyomda
03/25/2013 17:54:56 11 331 User nyomda, password please
03/25/2013 17:54:57 11 PASS ***********
03/25/2013 17:54:57 11 Native user 'nyomda' authenticated
03/25/2013 17:54:57 11 230 Password Ok, User logged in - This is an UNLICENSED copy of Cerberus FTP Server Home edition
03/25/2013 17:54:57 11 SYST
03/25/2013 17:54:57 11 215 UNIX Type: L8
03/25/2013 17:54:57 11 FEAT
03/25/2013 17:54:57 11 211- Additional features supported include: MDTM MFCT MFMT SIZE REST STREAM AUTH TLS AUTH SSL PBSZ EPRT EPSV XCRC XSHA1 XSHA256 XSHA512 XMD5 HASH SHA-256;SHA-512;SHA-1*;MD5 PROT LANG EN* SITE PSWD SITE ZONE SITE UTIME MODE Z ZLIB(LEVEL) MLST Type*;Size*;Modify*;Create*; CLNT CSID RMDA UTF8 211 End
03/25/2013 17:54:57 11 CLNT Total Commander (UTF-8)
03/25/2013 17:54:57 11 200 Command okay
03/25/2013 17:54:57 11 OPTS UTF8 ON
03/25/2013 17:54:57 11 220 UTF8 support on
03/25/2013 17:54:57 11 PWD
03/25/2013 17:54:57 11 257 "/" is the current directory
03/25/2013 17:54:57 11 TYPE A
03/25/2013 17:54:57 11 200 Type ASCII
03/25/2013 17:54:57 11 MODE Z
03/25/2013 17:54:57 11 200 MODE Z ok
03/25/2013 17:54:57 11 PORT 192,168,0,1,196,12
03/25/2013 17:54:57 11 Data request is not for client and server-to-server transfers are disabled
03/25/2013 17:54:57 11 500 Port command invalid
03/25/2013 17:54:57 11 PASV
03/25/2013 17:54:57 11 227 Entering Passive Mode (46,107,232,12,43,19)
03/25/2013 17:54:58 11 PORT 192,168,0,1,196,14
03/25/2013 17:54:58 11 Data request is not for client and server-to-server transfers are disabled
03/25/2013 17:54:58 11 500 Port command invalidazonban, ha net2ftp-vel probalkozok sima es villamgyors
03/25/2013 17:54:04 10 Incoming connection request on FTP interface 4 at 192.168.11.253
03/25/2013 17:54:04 10 FTP connection request accepted from 78.47.143.141
03/25/2013 17:54:04 10 USER nyomda
03/25/2013 17:54:04 10 331 User nyomda, password please
03/25/2013 17:54:04 10 PASS ***********
03/25/2013 17:54:04 10 Native user 'nyomda' authenticated
03/25/2013 17:54:04 10 230 Password Ok, User logged in - This is an UNLICENSED copy of Cerberus FTP Server Home edition
03/25/2013 17:54:05 10 CWD
03/25/2013 17:54:05 10 250 Change directory ok
03/25/2013 17:54:05 10 PWD
03/25/2013 17:54:05 10 257 "/" is the current directory
03/25/2013 17:54:05 10 TYPE A
03/25/2013 17:54:05 10 200 Type ASCII
03/25/2013 17:54:05 10 PORT 78,47,143,141,160,18
03/25/2013 17:54:05 10 200 Port command received
03/25/2013 17:54:05 10 LIST -a
03/25/2013 17:54:05 10 150 Opening data connection
03/25/2013 17:54:05 10 226 Transfer complete
03/25/2013 17:54:05 10 QUIT
03/25/2013 17:54:05 10 Connection terminated -
futár
senior tag
Ha van FTP szerver, akkor ott létre kellene hoznod felhasználót és jelszót, ezt TC-vel ki tudod próbálni. Kiszolgálónak beírod a DNS-t, amit regisztráltál, valamint a felhasználónevet és a jelszót. Ha nem megy, akkor a routerben kell beállítani, a portforwardot, FTP és a NAS IP-je. és 21-es port.
-
spiky03
veterán
Igen van a NAS beállításaiban olyan, hogy FTP szerver.
És itt mit kellene beállítanom?
Ez nem úgy működne, hogy pl a Total Commanderben megtudom nyitni bárhol és akkor úgy látom a mappa szerkezetet, mintha itthon lennék?Bocsi, hogy ennyit meg ilyen okos dolgokat kérdezek, de nem csináltam még ilyet.
-
-
spiky03
veterán
Az kész, azt megcsináltuk ma.
Megvan a Domain név is, és beállítottuk a routerben is, így a telcsin található TM-el is elérem a NAS-t bárhonnan.
De mit kell beállítanom, hogy a winyón található mappákat is elérjem így?Amúgy ilyen routerem van: Tp-link TL-WR842ND
A DynDNS már nem ingyenes, így én a No-Ip-n regeltem be, amit a router is felkínál.
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy hogy tudom beállítani a NAS-hoz az FTP-t, hogy bárhonnan elérjem a benne lévő winyó tartalmát? Pl ha havernál vagyok akkor ott tudjak a NAs-ra másolni, vagy arról le.
Ilyen NAS-om vam: ZyXEL NSA-310
Thx
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Freddy TNT #410 üzenetére
Szia, ezt a progit használtam régen erre a célra.
Nem emlékszem már miért de sokkal jobbnak találtam a netrive-nál (azt hiszem talán távoli meghajtóról videólejátszás gyorsabb volt... talán...), egy próbát esetleg megérÜdv,
Csontikka -
futár
senior tag
válasz
Freddy TNT #408 üzenetére
Miért kell helyi meghajtó? Hálózati meghajtó nem felel meg erre a célra?
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Van arra valami mód, hogy egy FTP tárhelyet helyi meghajtóként lásson a gép ? Találtam egy programot ami elvileg erre hivatott [Netdrive] azonban valamiért nem működik megfelelően.
Az én esetemben megadtam a ddns címet, portot, nevet, jelszót, csatlakoztatja is a meghajtót, azonban az tök üres. Másolni vagy fáljt létrehozni nem lehet rá.
Az FTP egyébként az itthoni NAS lenne ami megfelelően van beállítva, mert pl: a total commander megfelelően csatlakozik rá. Illetve mégsem teljesen, mert ha egy nagyobb fájlt hazaküldök akkor 100%-nál megáll és nem csinál semmit. Haza meg nem érkezik meg a cucc.
A cél az lenne, hogy ha elindítok egy letöltést akkor (kitallózva a felcsatlakoztatott meghajtót) az az FTP-re érkezzen meg. Nem mellesleg az sem lenne hátrány ha tudnék rá másolni vagy törölni róla.
TC-t nem szeretem szóval ezt hanyagoljuk.
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Egy wifi kamerával szeretnék egy free ftp-re feltölteni képeket. Egy biztonsági kamaera lenne ami ide rögzit ha mozgást észlel.
Tudnátok ajánlani egy jó ftp lehetőséget erre? Free legyen és stabil, persze minél nagyobb tárhely.
Köszi -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest