- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
A 3018 CNC-vel nem tudtam megbarátkozni, panelmarásra/fúrásra szerettem volna használni.
Van avami alternatíva ami plug and play, és működik? (nem kell nagy terület, A4 lapméret bőven elég, de kisebb is) -
fecaga21
senior tag
Ismeri valaki az Ironicon,illetve Axicont kft-ét?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősöm keres Mach3 szoftverhez értő emberkét. Az ismerősöm rábapatyi. Van esetleg köztetek sárvári, szombathelyi vagy ezek környéki?
-
kavalkád
senior tag
van itt olyan tag aki tud fa rétegeltlemezbe egy 7x4cm-es logót belemarni észszerű összegért?
elsősorban Hatvan és Pest valamint környékei. -
-igu-
veterán
válasz
soldi3r #14003 üzenetére
kis erdekesseg - Salary guide 2025 by Reed
a lenyeg a 15.oldalon van
-
fecaga21
senior tag
Fusion programozásban tud segíteni valaki?Egy négyszög geometriájú munkadarab kontúrozását be lehet valahol úgy állítani,hogy sarok ponton álljon rá kontúron kívűl,és ugyanúgy kontúron kívűl túlfuttatva álljon le?Eddig csak így rágördülve csinálja,megtaláltam a ciklus utolsó oldalán a rá,illetve leállásokat ,de mind kontúrba kap bele
-
fecaga21
senior tag
válasz
zolikaDB #14033 üzenetére
Akkor nem ilyen multikhoz kell menni, ott úgyis csak egy szám az ember.
Kis céghez kell menni akkor ahol lehet villantani, ahol észreveszik a hiányodat.
Őszintén mit gondolnak ezek?A Fag-ba a betanított munkás megkap ennyit, hol élnek ezek?Lehet jobb lett volna amúgy villanyszerelőként dolgozni, vagy mondjuk klímázni -
zolikaDB
veterán
válasz
fecaga21 #14032 üzenetére
Félreértetted.
Én talán 1-1.5 éve voltam a BMW-nél interjún, ahol németül karattyoltam, de nem gépösszeszerelőnek kerestek, viszont a bér nevetséges volt akkoris. (16e HUF/nap kezdő, ezt mondták akkor)
A fotón lévő állás friss (2024 év végi körül), és annak az interjúján nem voltam.
De a közös ezekben, hogy a fizetés éhbér, és megalázó, az elvárás meg az egekben -
fecaga21
senior tag
válasz
Klaus Duran #14031 üzenetére
Álom meló láthatod,na meg az a -tól -ig bérsáv.besírsz rajta,ja és 3 körös interjú németül gépösszerakónak és izgulj,hogy megkapd ezt az àlommelót,és napi 10 órai munkával megkereshesd a bruttó 479-480-at . Kezd egy viccc lenni ez a szakma
-
-
fecaga21
senior tag
válasz
Klaus Duran #14029 üzenetére
Pedig de,itt a nagy álom meló
[link] -
-
fecaga21
senior tag
válasz
zolikaDB #14012 üzenetére
Eszembe jutott megint ez a Bmw amut írtál .Félre ne érts,nem téged akarlak piszkálni,csak ez a munka amilyen feltételek kellenek hozzá,egy kabaré,BMW-től meg pláne. Mintha kiváltságnak kellene érezniük az embereknek,megszenvedni 3 körös interjút németül beszélve egy gépösszeszerelői melóért napi 10 órában ráadásul 🤣Qrva anyjukat. Cigánykerekezni nem kell,vagy gátfutást,fekvő támaszt csinálni,meg japánul elszavalni Petőfi verseket?? Most komolyan nem vicc ez amit elvárnak egy ilyenért?Ráadásul egy 10 órás melóért beszélünk potom pénzért,de gondolom ha nem beszélsz németül ami hiányában még tudnak az emberek esztergálni,már nem felelsz meg,napi 10 órába 45 perc szünettel 🤣🤣qrva anyjukat
-
fecaga21
senior tag
.
-
zolikaDB
veterán
válasz
fecaga21 #14021 üzenetére
Hajjaj, csak az Isten mentsen meg téged és bárkit K.B.r.a vállalkozótól
Pláne, hogy az az az összeg, amiért a takarító Icát is, túlórába
De én ezennel befejeztem ezt az elméleti síkú kardoskodást, érvényes itt is: "el kell jönni, meg kell nézni"(és 2-3 hónap KB vállalkozónál eltöltött idő után, mint akit puskából lőttek ki - birka türelmű kollega legalábbis vissza sem nézett, csak rohant, ki a kapun)
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
fecaga21 #14016 üzenetére
Én mirol beszélek?
Ez egy CNC-s topik.
Te CNC-s állást keresel, én CNC-s vagyok, így ehhez kötődő, gépész és/vagy forgácsoló jellegű dolgokat, állásokat tudok csak mutatni, mondani, kontextusba helyezni.Nem kérdezted egy szóval sem, hogy Hajdú-Biharban hogy keresnek a raktárosok, zoldsegesek, lift-szerelok.
Mert annyira lett volna releváns, mint hogy traktoroskent mutogassak egy programozó matematikus fizujára.
A többit fölöttem leírtak a kollégák. -
aneda
senior tag
válasz
soldi3r #14017 üzenetére
Én a hegesztőkkel voltam így, ott is tele van az internet csillió fizetést ígérő álláshirdetésekkel. Amikor rákérdeztem azon a környéken lakatos üzemet vezető ismerősömnél, elmondta, hogy ők olcsóbban vesznek bérbe hegesztőket egy cégtől, mint ami a hirdetésekben szerepelt alkalmazotti órabérként!
Innentől kezdve valószínűleg nincs minden leírva a hirdetésben... -
fecaga21
senior tag
válasz
zolikaDB #14014 üzenetére
Az elvárások résznél nem nagyon kérnek tapasztalatot, meg milyen egy szakmunka lenne az ahol még mellette gépeket kellene szerelnie a szakinak?
Ez biztos, hogy nem az a szakmunka amiért elkezdik a szakmát, ez pont az ellentéte, semmi elvárás a szakma felé, ez inkább úgy hangzik mintha ilyen gépösszeszerelőt keresnének és ha néha napján kell valami egyszerűbb dolgot esztergálni, akkor majd ott megoldod valahogy, szerintem 100 % -
fecaga21
senior tag
válasz
zolikaDB #14012 üzenetére
Debrecenből való vagyok, dolgoztam ott sokáig, és egyre jobban agyalok hogy hazamenjek, mert itt az országban talán az osztrák határnál ha annyira kimagasló a fizetés, amiket Hajdú Biharban adnak azok már nincsenek annyira lemaradva amiket Pesten kínálnak, csak ott mire kifizeted a lakhatásodat, már minuszban vagy. Ez a bruttó 450 elég viccesen hangzik, FAG-ba ismerőseim akinek se szakmájuk se semmi azok hazavisznek 300 nettót kb, igaz műszakolnak ezt aláírom, de azt ne mond már nekem hogy bruttó 450.000-ért komoly szakmunkást keresnek, mert inkább mennék el egy építkezésre segéd munkásnak akkor.
Most is látok hírdetést hajdú biharban, nettó 450-600.000-ig írják a fizetést 2 műszakra, nettó 450.000-et még reálisnak tartom, de afelett szerintem már nem lehet valid az a hirdetés. Nem azt mondom, hogy hajdú bihar nem lett jobb hely, hanem hogy a többi nem lett annyira jó, hogy megérné elmenni annyival messzebb. -
zolikaDB
veterán
válasz
fecaga21 #14011 üzenetére
Én itt vagyok, kicsit többet látok rá az elmúlt 20 évem (+ sok-sok kollega) alapján, mint egy hirdetés. 23-ban szétnéztem 10+ helyen (hirdetés alapján).
400k nettót töredék helyen ajánlottak volna, de ott lehet a takarító Ica nénit is le kellett volna rendezni a nap végén ennyiért - és ebbe pl. beleszámít a BMW is, ahol a 3 körös interjú végén 2 órát pofáztattak németül 2 bajorral. (ez már nem is a büdöslábú melós kategória lett volna) Gondolom, az állj a gép mellé, gombot nyomd kategória az szerinted sem egyenlő azzal, hogy német mérnökökkel a saját anyanyelvükön a román határtól 50km-re magyar létedre egész nap kommunikálj és döntéseket hozz egy BMW méretű, kaliberű multinál. Sejtem, hogy nem erre gondolsz és nem ez a célmeló.
Egy jótanács: csakmert "azt mondták", attól még ne vedd a nyakadba Hajdú-Bihart, nem lett jobb hely.
A sok sok hozzáadott értéket NEM tartalmazó gyár, és a nagyszámú ukrán/ázsiai/indiai lakótárs nem nyomta fel a béreket.
Az, hogy vki 10 éve be van ágyazva egy cégnél és talán megbecsülik (=nem akarják kirúgni mihamarabb), az nem reprezentatív.
Pláne, hogy amúgy az ipar (és a forgácsoló biznisz) letérdelt keményen. -
zolikaDB
veterán
válasz
fecaga21 #14008 üzenetére
Röviden: nagyjából igen/és vagy meghal a tulaj, amikor állásinterjún azt mondod 350k nettó alapbér
Akkor meg back to 1. point, azaz igen
Pár napja hirdettek egy melót, OSZTRÁK cég keres a BMW-be (DEBRECENBE!!!!), olyan melóst, aki összeszerelő, marós/esztergályos, napi 10 óra és 450k BRUTTÓ.
Back to 1. point -
fecaga21
senior tag
Hogy érted, hogy milyen jellegű cégnél szeretnék dolgozni?Van tapasztalatom fröccsöntő szerszám gyártásban, most egyedi alkatrész gyártásban dolgozok, Heidenhain-en, Fanucon gépen programozok, Q illetve # paraméteres programozással, most meg Cam-ezni is fogok, szóval igyekszem minél több mindenből tapasztalatot szerezni, hogy több lehetőségem legyen munkahelyek között, de ahogy elnézem ez az iparág nagyon egy helyben toporog sajnos, pláne bérekben.
-
aneda
senior tag
válasz
fecaga21 #14005 üzenetére
Veszteni nem veszthetsz vele, ha megtanulod.
Szerintem akkor érdemes nekiállni, ha már "kisujjadban van a szakma", van legalább 5 év egyedi gyártásban szerzett tapasztalatod.
Nálunk a fiúk saját magunknak programoznak, de a másik véglet amikor a bemért szerszám, készülékezési terv és kész program alapján kell darabot gyártani.
Kérdés az, hogy hol, milyen jellegű cégnél szeretnél dolgozni? -
fecaga21
senior tag
Egyébként ti mit tapasztaltok, mennyire hasznos ha egy Cnc marós tud saját magának Cam-ezni is?Úgy értem nyilván egy hasznos tudás az is, ha egy marós ehez is ért, csak arra vagyok kíváncsi ezt mennyire nézik pluszba a cégek?Sok olyan helyen jártam ami komoly helynek túnt aztán még vezérlőn sem kellett programozni egyáltalán semmit, me voltak erre az emberek.
Pl Debrecenbe szerintetek van olyan hely, ahol hasznát vehetném annak ha tudok programozni Fusion 360-ban is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest