-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kérdés: a The Intouchables-hez készült angol szinkron? Néznénk vegyes társasággal, de a DVD-n (MM) csak francia és magyar szinkron van.
-
Met
nagyúr
Nincs valami weboldal vagy FB csoport ahol olyan játékok vannak gyűjtve amin a filmek premier előtti vetítésére lehet jegyet nyerni?
Régen elég sokat játszottam és nyertem is, de mostanában nem futok bele ilyenekbe."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
.LnB
titán
Passengers
Hát ez nekem nagyon tetszett. Kellemes csalódás. (scifis bakik azért vannak benne)
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
sixpak
nagyúr
Nemrég olvastam, eddig nem tudtam, hogy a Donnie Darko anyagilag veszteséges volt, nem hozta a mozikban még a forgatási költségeket sem.
Azért ez gyalázat, nagyon kevés olyan jó film készül....https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
spammer
veterán
válasz sixpak #97011 üzenetére
A rendező első komolyabb filmje volt (előtte csak két rövidfilmje volt), nem blockbuster volt (de legalább nem is csak valami "egyszerű"), nem voltak benne nagy nevek, és valószínűleg nem volt agyonreklámozva sem, ráadásul abban az időben került moziba, amikor még alig volt elterjedve az internet, szóval még ott sem tudták tolni a szekerét.
Kisebb filmekkel megesik még ma is, hogy buknak vagy alig keresnek. Ezekben nincsenek szuperhősök.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
gboszi
senior tag
Passengers
Alapvetően a filmmel szerintem sincs gond, jo kis moralis problémát boncolgatnak benne az elején, aztan van true love meg sci-fi is. A fő probléma ugye csak a
félrevezető trailer volt. Aki azt nem látta s nem volt semmi "előélete" a filmmel kapcsolatban az szerintem jól szorakozhatott. "If you're good at something, never do it for free!"
-
-
callmeakos
veterán
Most jön velem szembe a "hír", hogy holnap lesz az Oscar? Jó tudni
All→M8
-
gyuromoj
veterán
válasz callmeakos #97015 üzenetére
Én is most hallottam a Class FM-en.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
gyuromoj
veterán
válasz callmeakos #97017 üzenetére
Én most értem haza Münchenből pár órája, még nem nagyon találom a helyem.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
bagyulajuve
addikt
-
pohár
félisten
-
Realradical
őstag
Passengers 10/2
Olvastam a negatív értékeléseket előzőleg, de hát szegény ember vízzel főz alapon, mivel ezer éve nem láttam egy jó cselekménydús sci-fi-t, meg ugye a trailerben volt hőpajzs meg közeli képsor egy napról, adtam neki egy esélyt.
Az értékelésem amolyan Passenger trailer jellegű lesz, ha a teljes verzió érdekel valakit, nézze meg a rejtett, teljes verziót.Ez a film bámulatosan jó
. A látványos űrbéli részeka maga romatikus semmitmondó módján mivel a fordulat ami továbblendíti ateljes mértékben irrelevánsak, fő szálat, lehetett volnaromatikus az sem tett volna semmi különbséget a(z)akár feldühödött óriás csirkék támadása is, egyedi tartalomban és mondanivalóbanlegkevésbé sem .avagy inkább annak hiányában Remélem, hogy a készítőknek, 90 évig végtelenítve játsszák egy lezárt, ámde őket életbentartó kapszulában.
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
ígyvanferi
addikt
válasz Realradical #97024 üzenetére
És azt szűrted le a negatív értékelésekből, hogy ez egy jó cselekmény dús sci-fi?
Egyébként Andy Garcianak élete szerepe volt ez. Meg kéne kapja a legjobb mellékszereplő Oscart érte.
-
ben11
őstag
válasz ígyvanferi #97025 üzenetére
Most komolyan. Mi történt Andy Garciával?? Régen egész jó filmjei voltak.
-
proci985
MODERÁTOR
La La Land (2016)
Vannak filmek, amik egy egyszeru tortenetet meselnek el ugy, hogy kozben a filmmuveszet teljes audiovizualis eszkoztarat bevetik ugy, hogy a kulonbozo eszkozok hasznalata teljesen magatol ertetodo kozben. Nem lesz sok, nem lesz giccses. A La la land ez a film.
Ha szereted a filmeket (és ha ezt a topikot olvasod erre jó esély van), akkor nézd meg. Moziban, mert ahhoz, hogy kijöjjenek a technikák, a színek, a megoldások, ahhoz nagy vászon kell és megfelelően beállított hang. És nézd eredeti hanggal, mert tippre a fél film elveszik ha a szinkron masterjét csak a szokásos szinten szúrják el (és itt még nem beszéltünk a színészekről). Monitoron, főleg rossz minőségben nézve ez a film nem fog azon a szinten működni, ahogy tudna.
Akkor is nézd meg, ha nem szereted a színészeket és sose nézel drámát. Barátnőt / pasit nyugodtan vidd. Én anyámat vittem és ő is imádta (meg a többi 50 körüli akikkel tele volt a mozi, szóval ez nem csak arról szól, hogy anyám kb akkora filmgeek mint én).
Vannak filmek, amik miatt érdemes volt feltalálni a mozit, mert annyira szépen használják a technikákat. 9,5/10, a maradék fél pontot majd akkor kapja meg, amikor 5 év múlva újranézem, de új filmként eleve a saját szabályrendszerem szerint nem is kaphatna többet 9 pontnál. Menjetek moziba, nézzétek meg, ez egy filmtörténeti remek.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
callmeakos
veterán
MEGSZÓRTÁK ARANY MÁLNÁVAL A BATMAN SUPERMAN ELLENT
Azért olyan rossz nem vót' a BvS, hogy így meg kellett szórni "jelölésekkel", pláne "díjakkal". Batflack meg még a jelölést se érdemelte volna, de bezzeg Amy Adamset valahogy "lehagyták". És ilyen alapon hol a tökben vagy a Suicide Squad? Picit ezt lejárató kampánynak érzem, amit elsősorban Affleck nem érdemel meg.
All→M8
-
DaveNo1
veterán
válasz callmeakos #97028 üzenetére
SS 100* rosszabb volt, nehéz komolyan venni ezt az arany málnát.
You are not prepared.
-
spammer
veterán
Moana
Nagyon untam. A történet lapos, de legalább így is a szokásos klisék tömkelege (a karakterek is). Persze tudom, elsősorban a gyerekeknek készítik, azoknak meg úgyis mindegy, csak cuki legyen. Szerintem túl sok volt a dalolás, ráadásul csak egyre tudom azt mondani, hogy egész korrekt volt. Az animáció tényleg egész jó, a környezet és a víz többnyire szép, aprólékos, de a karakterek továbbra is rettenet ocsmányak. Tudom, szándékosan elnagyoltak, torz fejűek/alakúak és mekdonác-kompatibilisek, de akkor is, itt még inkább kirívó volt, mert sok volt a félmeztelen karakter. De pl. ez a fül, [link] [link] hogy a jó francba néz már ki? Meg a műanyag szemek. Főleg a haj kidolgozottságához képest. A bőr is, néhol full műanyag, néhol gumiszerű. Élettelen és a szépen kidolgozott tájképpel csúnya kontrasztot alkot. Nem vártam sokat, de még így is csalódás volt.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
bAtt001
addikt
Eisenberg-et nem értem, szerintem nagyon jól hozta a karaktert amit alápakoltak, nekem hiteles volt, az egyik legjobb pontja volt a filmnek szerintem.
-
k-adi
nagyúr
Doctor strange
Hát ez...... szar volt. Még Benedict Cumberbatch sem tudta megmenteni.
Hiába a mindenféle tekergő világ, animáció, stb. -
cyberkind
félisten
Szerintem ez annak tudható be, hogy ettől a filmtől várt mindenki mindent, aztán csak a tökönrúgás jött, amíg a SS-nál már lehetett sejteni, hogy akár kaka is lehet, de valóban érdekes ez, mert a BvS fényévekkel jobb mint a SS, és a SS az Oscar-ért megy, tökmindegy milyen kategóriában mert vicc az a film, hát még ha meg is nyeri.
-
proci985
MODERÁTOR
Green Inferno 2013
Azt hiszem ez minden idők leglassabb horrorja valaha, avagy 45 percig építkezik (tökfeleslegesen) amíg előjönnek az őslakosok. Próbál kreatív és nagyon véres lenni, de az olasz kannibálfilmeknek a nyomába se ér. Persze ettől még szigorúan és okkal 18+os.
4/10, műfaj rajongóknak egyszer érdekes lehet, mindenki más kerülje messziről. Homázs helyett pedig ajánlott az eredeti Cannibal Holocaust, ha már pár jelenetet egy az egyben vesz át onnan.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Lángoló Mississippi
Mississippi Burning7/10
Ez biza jó kis film volt, remek színészi gárdával. Akit érdekel a Ku-Klux-Klan, a szegregáció, az jó helyen jár.
5/10
A műfaján (limonádé) belül is átlagos, semmitmondó film. Aranyos, egyszer nézhető, de igazából semmit nem tud átadni.
- mozi bolondéria -
-
bigdady
nagyúr
válasz Realradical #97024 üzenetére
Csillagok közt
-
Viszlát
addikt
válasz proci985 #97027 üzenetére
Alapvetően teljesen egyetértek a véleményeddel a filmről, egy dolgot leszámítva és ez az éneklés. Egyszerűen nem értem az autotune használatát Ryan Gosling esetében, ő tud énekelni, nem is akárhogy. Azt nem sikerült eldönteni, hogy Emma Stone-nak kellett-e, mert ő meg nem énekel a filmben, csak valami suttogás szerű rekedtes elcsuklásba hajló dallamkövetést produkál. Viszont ha kellett neki, akkor felmerül a kérdés, hogy tényleg nem találtak egész hálivúdban olyan gülüszemű, szájon csapott görcsöcskét aki énekelni is tud? No mindegy, egyszerűen bosszantó volt, mert egyébként tényleg élmény minden tekintetben, de ez az elején engem nagyon kizökkentett.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
nagyúr
Fantastic Breasts and Where to Find Them
Szerintem jó volt, bár nekem borzasztó furcsa volt Eddie Redmayne játéka. Értem, hogy játszani kellett a bolondos tudóst aki erősen introvertált de legtöbbször csak annyi jött le, hogy néz a semmibe. A másik problémám meg, hogy ezek az állatok, hogy a fenében maradtak észrevétlenek eddig? Ezt asszem még a HP könyv se feszegette de mivel itt központi szerepük van így nagyon zavart végig ez a kérdés. Mindegy ha jól tudom lesz még 4 film? Jó lenne.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Viszlát #97037 üzenetére
engem nem zavart az autotune / fel se tűnt a dolog.
pl a végén Gosling utolsó zongorás jeleneténél el volt hangolva iszonyatosan a zongora. egy ideig gondolkodtam, hogy lehet így két óra után a moziteremben a hang megadta magát, de visszagondolva ennek is történetvezetési oka volt.
-
Viszlát
addikt
válasz proci985 #97042 üzenetére
Nyilván nem vagyunk egyformák, engem rettentően zavar az autotune műanyag, élettelen hangzása. Főleg egy ilyen filmben, ahol kifejezetten a zene a lényeg, fontos operatív eszköz.
A végén az elhangolt zongora egyértelműen tudatos volt (főleg, hogy az azt megelőző zeneszámban még tökéletesen szólt.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
callmeakos
veterán
Ejjmár
Nyugodjék békében.All→M8
-
Realradical
őstag
válasz ígyvanferi #97025 üzenetére
Láttam szórványosan jó értékeléseket is, így gondoltam adok neki egy esélyt
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
rii
nagyúr
sziasztok!
volna valami LOTR-hoz meg a hobbithoz hasonló fantasy film,, elviseloheto CGI-vel
fantasy karakterekkel
orkok, elfek, trollok, ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
devil-k
nagyúr
válasz callmeakos #97045 üzenetére
Isten veled! Szerettem! Remek színész volt. Élhetett volna még vagy 25 évet.
- mozi bolondéria -
-
Bad Pritt
félisten
válasz callmeakos #97045 üzenetére
Pont most volt az Apollo 13 a Paramounton, abban is remek volt, abszolút felért Hanks-hez, Sinise-hez meg Ed Harrishez. Remek karakterszínész volt mindig, nyugodjék békében.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest