Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Kojot

    Ez már vegyesebb, érzésem szerint kicsit több kívánt lenni (aktuális nagyeposz), mint amit ténylegesen fel tud mutatni.
    Túl hosszú, a tipikus magyar hanggondok (üvöltő film vs. sutyorgásmaraton - ezt leküzdhetnék már; érdekes, hogy a Kút e tekintetben "gyógyultnak" számít) is adottak, meg hullámzik amúgy is.
    Tök jó karakterek (is) vannak benne, de pl. a főhős a legrosszabban megírt mind közül. Kicsit sem szerethető, tök hülye (viszonyulásai, döntései miatt), és a film vége miatt ez csak aláhúzódik. Van hangulata (ennek meg a Kútnak a zenéje is tök jó, meg a táj is), de néha leül a film, meg feleslegesen klisés jeleneteket is belop néhol (itt jön, hogy túl hosszú).
    Volt egy pontja, ahol azt gondoltam: Na! Ez de jó! Amikor halljuk id. Sztojka érveit, hogy régen ez a családi nagybirtok volt, csak épp a történelem széthordta, és hogy visszaszerzi, meg tervei vannak vele. Nagyon jól megjátszott ezzel két dolgot: az elvileg főhős mellett a másik fél is érthetővé, elfogadhatóvá válik, vagyis kimozdítja a nézőt a kényelmes passzív helyzetéből. És ezzel együtt a filmből is kicsalogat, amikor gondolkodásra késztet: múltunk, lehetőségeink, állásfoglalásaink, stb. kapcsán. Ugyanakkor itt üt vissza, hogy egy barom a hős. Így ugyanis nehezebb szurkolni bárkinek is, vagyis eltávolít magától a film. :U
    Vegyesek az érzéseim, egyrészt nagyon erős pillanatai, jelenetei, beszólásai vannak, másrészt viszont nem tudom fenntartások nélkül kezelni a filmet. Valószínűleg újranézem majd egyszer, de pl. a Kút e tekintetben kevesebbet markolt és többet nyert (nálam).

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák