-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz adalbert1 #133900 üzenetére
Üdv újra itt! Olvasd át az Összefoglalót, hátha találsz számodra új információt.
A Mátrixhoz: igen, pont ezért hoztam fel, hogy az idő csúnyán elbánik ezekkel a maguk idejében korszakalkotó művekkel. Nincs ezzel baj különösebb baj.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Tibiajax
nagyúr
válasz adalbert1 #133900 üzenetére
Üdv újra itt! helló, szia.
tudom amúgy, hogy jártál meg jársz te erre, csak inkább rídonli, meg persze azt is csak néha.
Az usa psycho-hoz annyit, hogy nnna ez is egy darab, amit csak eredeti nyelven szabad megtekinteni.. tehát aki még esetleg nem látta - mivel ugye egyik kókler sztrímer-pénzszedőnélszolgáltatónál sincs csak défaudén, meg a tékákban, így fiatalabbaknak ezúton intézett megfogandó tanácsunk: csakis angolul! ezt a kiváló filmetsaját ide vonatkozó memoárom: még akkor, amikor megjelent az itthoni kiadású dvd, volt szerencsém rögtön megnézni Bateman-t, akkor kezdtem el dolgozni az annexban.. így mindjárt le is teszteltem vele az egyik legdrágább rendszert. emlékszem, annak idején jó pár napot ellógtam a 'filmekkel való rendszertesztekkel'. ez is akkor történt, meg az amadeus is, meg a clockwork orange is.. mindhárom filmmel 'megszívtam' úgymond, mert voltak annyira jó alkotások, hogy nem is tudtam igazából a cuccra figyelni, csak élveztem a filmeket.. szép idők voltak
-
gyuromoj
veterán
81 évesen elhunyt Brian Dennehy.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
gboszi
senior tag
válasz Viszlát #133901 üzenetére
Nekem is volt ilyen filmem, (nem mondom meg melyik "kultfilm", mert menne utána. a sav) hogy leültettem az asszonyt, hogy ezt biza látni kell, mert ez maga az izgalom és az akció, aztán nagyon nem olyan volt mint srác koromban. Inkább csak aranyos
Tudni kell a helyén kezelni szerintem a dolgokat. Nagyon számit a mikor (milyen korban) hol (mozi vagy otthon) kivel nézi az ember, hogy kapja el a dolog.
Emlékszem aviban dc++-ról letöltve néztük fiuk hárman a Kört. Aztán kisorsoltuk, hogy ki kapcsolja fel a villanyt a végén...eléggé be voltunk parázva"If you're good at something, never do it for free!"
-
paatrick
őstag
válasz gboszi #133908 üzenetére
"Emlékszem aviban dc++-ról letöltve néztük fiuk hárman a Kört. Aztán kisorsoltuk, hogy ki kapcsolja fel a villanyt a végén...eléggé be voltunk parázva "
Sztori ugyanez csak én 4 lánnyal néztem. Hát volt kapaszkodás, a random felvisításoktól meg még jobban kikészültem6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Bad Pritt
félisten
Fury-ból miért nem csináltak vajon bővített kiadást? Youtube-on fent van csomó deleted scene, de nem ilyen félig kész jelenetek, hanem rendesen kész vannak, csak nem kerültek be. Érdekesek, bekerülhettek volna.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Pitterix
őstag
Biztos velem van a baj, de nekem ez nem jött át. Egyszerre gagyi vígjáték és mélyreható dráma. A kis srác jópofa, Hitler idegesítő, a pufi srác szintén jópofa.
Rebel Wilsont amúgy sem bírom és ebben a filmben erre rárakott még két szívlapáttal.
A látvány, mikor van a támadás, jó.
Egynek nagyon nehezen ment el.5\10
#értékelés
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
válasz radi8tor #133916 üzenetére
Ha teljesen őszinte akarok lenni, nekem is végig az volt a fejembe, mikor lesz már vége. Jó párszor ránéztem a sávra, hogy mennyi van még hátra. Aztán csak 5 perc telt el.
Voltak jó pillanatai, de számomra kevés."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Miklós315
aktív tag
én végignéztem
"Szerintem."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igazi hősök vagytok!
⭐ Stella
-
törölt tag
-
törölt tag
Az ember gyermeke c. filmet néztem még múlthéten, és nagyon tetszett, nem tudom hogy maradhatott ki eddig! Van valami hasonló film, amit ajánlani tudtok?
Köszönöm!
-
törölt tag
IGN top 100-as listájával hogy álltok? A nagyját én láttam már de van még ami hiányzik.
-
Miklós315
aktív tag
Nagy titkok nincsenek a filmben, mert az alapszituáció elspoilerezi: a nagyi haldoklik, ezért összegyűlik a szétrebbent család, hogy egy ál-lagzi keretében utoljára együtt lehessenek vele.
A hangsúly tehát eleve nem is a történeti fordulatokra épít, hanem a modern világ különböző szemléleteit ütközteti, vizsgálja. Érvek, vágyak, mérlegelések kerülnek terítékre, és ebben nagyon jó a film.
Ugye onnan indulunk, hogy nem szabad elmondani magának a betegnek, hogy ő beteg, mert az elrontaná a közérzetét, és minek terhelni a fennmaradt rövid időre? Meg is indokolják, szép filozófiát körítve, azonban két fronton is kikezdi a gyakorlat az elméletet: egyrészt a családtagok is mind rosszul titkolják bánatukat, eléggé merev, erőltetett a viselkedésük. Másrészt, egy ponton elhangzik, hogy ez olyannyira bevett szokás, hogy , ami felveti a kérdést, hogy jó-e az, ha senki egyetlen állításában sem bízhatunk, hiszen mindenki hazudhat - a megkímélésre való hivatkozással -, és ráadásul így az együtt töltött idő is őszintétlenné válik, és végül távolságot teremt a felek közt. Márpedig szintén elhangzik, hogy nem az számít az életben, hogy mivel foglalkozva, hanem, hogy hogyan éled meg az életedet. Itt én a két elv közti feszültséget vélem kiérezni: a megkímélés kölcsönös őszintétlenségét és a nyílt, intim-őszinte együttlétet, boldogságot kellene egyeztetni.még a nagyi is ehhez tartotta magát korábban
Másik izgalmas tárgya a filmnek a gyászhoz való viszonyulás. Korábban már érintettem filmeket (Okuribito, The Fountain, Reign Over Me, The Messenger, Kreuzweg, I Want to Eat Your Pancreas), melyek témája érinti e tárgyat, és fura, de az I want to eat… anime áll talán legközelebb szellemiségében a filmhez. A kínaiak gyász-szertatásai és viselkedése igazán eklektikusak, érdemes rácsodálkozni a mű megtekintése által.
Viszont számomra nagyon tetszett, ahogy rátapint a mozzanatra, hogy az egyén legbelső (esetleges) vágya hogyan viszonyul a modern globális közösséghez. Ugyanis a karakterek szempontjaiból kirajzolódik egy tanult (praktikus) tradíció, egy választott (világnézeti) eszme, egy (propagált) világjelenség, valamint egy legbelső (személyes) vágy összefonódásából és elhatárolódásából eredő lelki küzdelem. Ez ott érhető tetten, amikor a megszokott, tartalom nélküli klisé elhangzik: „a hazalátogatók bárhol is éljenek egyébként, mind egyek vagyunk, egymással és még a Tejúttal is egyek”. Ez nagyon szép, de olyan tág, hogy elveszik benne az ember, amennyiben ezt belső ellentmondások szakadékai szakítják értelmezhetetlen pózzá. Az Amerikában élő unoka kifakadása, miszerint neki hiányzik a nagy család közössége, rámutat, hogy a generációk között spontán öröklődhetnek „értékek”, és végső soron itt tudatosult: a filmbeli gyász a legszorosabb gyökerek elszakadásától való félelemre világít rá. A család a világ különböző pontjaira települ, és éli mindennapjait azzal a vigasszal, hogy azért még összetartoznak. De igazából már csak egy tág „technikai” keret (a „gyorsan” beutazható Föld) adja az összetartozás látszólagos érzetét, hiszen szépen lassan elvesznek a közös pontok (az eredetet jelentő otthon, melyet már lebontottak, a közös felmenők, akiket már elvesztettek), és egy idő után már csak a távolban „tudva ismert" idegenek maradnak, beolvadva a világba, mely könnyen elérhető, megismerhető, mégis idegenek forgataga."Szerintem."
-
törölt tag
válasz volandy #133934 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat!
Az út c. filmet láttam, az nagyon jó film! A Hét nővért is láttam. A Vörös kutyát elkezdtem egyszer, de nem fejeztem be...IGN listája tényleg nagyon furcsa...
Ezeket a filmeket nagyon hiányolom arról a listáról:
-Senki többet (2013)
-A hullám (2008)
-Korcs szerelmek (2000)
-Bábel (2006)
-Fogságban (2013)
-Hajsza a győzelemért (2013)
-A leggyorsabb Indian (2005)
-Fegyvernepper (2005)
-A mások élete (2006)
-Lekapcsolódás (2012)
-Elcserélt életek (2008)[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz #42308056 #133937 üzenetére
Minél nagyobb egy lista, annál jobb eséllyel mutat olyat, amit még nem láttál, plusz beállíthatóság...
(magam részéről, amiket nem láttam, nem is terveztem megnézni. Illetve volt két film, amit félig megnéztem, de kilőttem, azokat pl. 0-nak vettem.
De 1. nagyon erőltetett lista - csomó jó (sokak által szeretett) film nincs rajta, néhány meg ilyen személyes kedvenc lehet, vagy nem is tudom..., 2. a szerzett élmények, gondolatok fontosabbak, mint, hogy szerepel-e valamely film valamely listán. Ötleteldének jók. )"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
-
törölt tag
válasz Miklós315 #133942 üzenetére
Persze, erre.
Egyébként ami nagyon elférne még ezen a listán az a 2010-es Felperzselt föld, vagy esetleg a Beasts of No Nation is helyet kaphatott volna. Vagy a kevésbé ismert Mandarinok, ez 2013-as Oscar-jelölt (idegennyelvű). Csak ez egy mainstream lista inkább ahogy látom. -
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az Artemis Fowl június 12-én érkezik Disney+ -ra.
Live-Die-Respawn
-
paatrick
őstag
válasz #62608320 #133947 üzenetére
Arra utaltam hogy ez semmivel sem hivatalosabb mint akármelyik imdb felhasználó által összeállított 100-as lista. Ha össznépi listát akarunk nézni akkor meg ott az imdb 250 legjobbra értékelt listája.
Én nem látom értelmét az ilyen 4-5 ember összerak valamit listáknak mert nem lehet objektíven értékelni úgysem. Mindenkinek más tetszik, vagy pont olyan időszakban nézte meg amikor neki örök élmény marad másnak meg semmit se jelentett. Ennél még az egyéni lista is jobb.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest