- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Végüls is milyen videókártyák ajánlottak most 4K-hoz?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mini VGA-ból van ami ajánlott?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Mi újság HTPC fronton? Még mindig az Rx videokártyás megoldás a legbiztosabb a 4K-hoz? Vagy mi a helyzet most az integrált videókártyákkal?- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #53092 üzenetére
Mondhat bárki bármit, de az Apple mindig értett a dizánjhoz. Számomra a Mini Mac külseje, alakja a "best of" HTPC. Fantasztikus.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #53088 üzenetére
15 tűs D-Sub
Ebből is látszik, hogy ez nem mozizásra (lesz) való. Bankba, irodába... stb. helyre ok...[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Apple Mac mini 2018 milyen lehet mozira?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
AMD vonalon milyen 4K gépben érdemes gondolkozni? Igazából csak 4K lejátszásra kell, semmi másra.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #52268 üzenetére
Valami nem okés. Nincs semmi csatlakoztatási "trükk". A TV-nél és minden más PC-nél is úgy működik, hogy bedugod és megy.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #51937 üzenetére
Egyelőre nincs, de úgy látom, hogy mindenki a biztosra játszik. A hamarosan megépítendő HTPC-be én is dedikált videokártyát rakatok Ryzen procival.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz 85EasyRider #51931 üzenetére
A tapasztalatok szerint a 4K-s lejátszásra a legjobb és kompromisszum mentes megoldás a dedikált 4K-s videokártya.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Baliga Tamás #51911 üzenetére
Az Inakustik kábelek jók! Mind a HDMI, mind a hangkábelei.
martinkeet
Miért ragaszkodsz a passzívhoz? Nekem az első HTPC-m passzív volt. Nem volt vele semmi baj, de ott azért vannak korlátok.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz martinkeet #51608 üzenetére
Az egyik legnehezebb feladat egy jó ház megtalálása, ami nem is túl drága, jó a szellőzése, nem ízlésficamos.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
S.O.S. !
Marha idegesítő problémába futottam bele, eddig ilyen nem volt...
Kodiban elindítom a filmet, átvált 24p-re, annak rendje módja szerint. Lestoppolom a filmet és nagyon sokáig gondolkozik, amíg visszavált a Win az alap képfrissítési frekvenciára. De olyan is volt, hogy nem váltott vissza, sötét volt a képernyő és ilyenkor ha a Kodit ablak módra raktam billentyű paranccsal, akkor tért magához. Mi a szösz baja van?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #51383 üzenetére
Én ott híreket szoktam olvasni, mást nem. Hát, ezt is hírnek szánták.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #51381 üzenetére
Direkt nem szúrtam be az eredeti cikket, amit a 24.hu-n olvastam, ahol ugyanis a főcím ez: Megtaláltuk a tökéletes mini PC-t. Mini PC-nek valóban remek, de komolyabb dolgokra bajos.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mozira? [link]Alfawise
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Ha videókártyával intézem a mozit AMD vonalon, akkor processzorban mi az ajánlott? Úgy értem, hogy mennyire kell izmos vasat összeszedni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a választ. A kérdésemet nem vitatindítónak szántam, de lassan el kell gondolkoznom egy új HTPC építésén és most igen nehéz irányt választani.
Szerintem sem érdemes belemenni a vitába, hiszen én is egy Audioquest Cinnamon 15 méteres kábellal nyomom a vetítőnél.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mi a jobb / mi lesz a jobb egyébként? + videókártya vagy majd integrált videókártya? AMD vonalon gondolkozok + egy videókártyán... Mennyivel jobb lehet ez? Pl. mennyivel van jobb hangja (HDMI) a videókártyának, mint az integrált HDMI csatinak? Pl. az asus b150m pro gaming alaplapom nagyon jó zenére is.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz martinkeet #51005 üzenetére
Azt ne hidd, hogy a HTPC-t nem kell mókolni... Azzal is kell ám dolgozni, szerintem még többet, mint az Amlogic-os mutatvánnyal. Ha nem adattárolásra használod, akkor miért nem SSD? Vagy SSD + HDD? 130-150k között szerintem nem lehet jelenleg olyan HTPC-t kihozni, amit te szeretnél, tekintve, hogy szükség lenne a kompromisszum mentes lejátszáshoz egy jó videókártyára, aminek most az ára az egekben van...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Ehhez mit szóltok?
[link]- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #50657 üzenetére
Csodálkozom.... Valaki néz még 3D-s filmeket?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Minden nem lehet tökéletes.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mit szóltok ehhez?
[Egész erős lett a Vorke V2 Pro mini PC]- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #50407 üzenetére
Nem azt mondom, hogy annyira nagyon de nagyon màs volt a kép, hanem inkább összetettebb, nyugodtabb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Tegnap kellemes meglepetés ért. Mivel jelenleg nincs dedikált HTPC-m (mert eladtam), így úgy gondoltam, hogy a mostani asztali PC-met fogom befogni erre a feladatra. Egy GIGABYTE GeForce GTX 660 OC 2GB típusú videókártya robotol a gépben. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sokkal szebb és mozisabb képet kapok, mint az előző HTPC-mnél, ahol intergált videókártya volt. Ennyit számítana egy videókártya?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Szerintetek járható út, hogy HDPLEX 400W HiFi DC-ATX tápot nem HDPLEX házba rakok?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Az RX550 Gaming kártyához milyen procik irányába illene elmenni? Egyik PH barátom szerint a "kávé tó" processzorokat szkippeljem és várjam meg a következő generációt.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Összehasonlítottam a jelenlegi HTPC-m és a kis Gyufásdobozt.
A HTPC-n OE fut
A Gyufásdobozon LE futAz OE-n van lehetőség korlátozott színtér nélkül filmezni, amíg az LE-n nincs ilyen funkció, ezáltal a kép sokkal fakóbb és élettelenebb. Van erre valami megoldás egyébként? 4K tekintetében a Gyufásdoboz ad jobb képet, de... nem jöttem nagyon izgalomba a dologtól eddig, mármint amit a 4K-t illeti.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Megjött a MECOOL M8S PRO YouTube 4K Netflix DDR4 3GB eMMC 32GB Amlogic S912 gyufásdobozom. Egyértelműen kell hozzá külső gigabit ethernet, enélkül hallott a 4K videó mondjuk NAS-ról. Van valami finombeállítás egyébként? A 4K-s videók elég fakók.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Borisz76 #49512 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz fausto #49415 üzenetére
Én inkább így adnám meg a sorozatneveket a helyedben:
Hozz létre egy
The Walking Dead mappát
Azon belül egyS08 mappát
Majd a fájlokat így nevezed el:The Walking Dead S08E01.mkv
A filmeket pedig így:
A Monster Calls (2016).mkv
vagySzólít a szörny (2016).mkv
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Celtis és Patice!
Köszönöm a segítséget! Hétvégén tudom megnézni hamarabb a dolgot. Van valami spéci program amivel a beállításaimat tudom exportálni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Celtis #49378 üzenetére
Semmi ilyet nem láttam. Úgy jelent meg a LE a pendrive-on, mintha az lett volna az "SSD".
Letöltöttem a LibreELEC USB készítőt. Kiválasztottam a Generic AMD/Intel verziót. Beraktam a pedrive-ot és ráírta. Benyomtam a pendit, bebootoltam róla és ment is az LE, nem volt semmilyen telepítés.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
LibreELEC-et nem lehet SSD-re telepíteni csak pendrive-ról, kártyáról futtatni? Erre a célra az OpenELEC a befutó?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a hozzászólásokat! A gépbe sajnos nem fér bele kártya (HDPlex H1.S).
Erre a boxra gondoltam, vetítőhöz:
ZIDOO X9S
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #49338 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos információt! Egyébként maximálisan egyetértek veled, hogy most egy olyan átmeneti időszak van, ami nem igazán a legjobb a HTPC-seknek.
(#49337) djnice
Pont most olvastam, hogy vetítőhöz nem igazán ajánlják ezt a márkát, típust. Akkor merre tovább?. Egy RX550 vagy 560 simán hozza madVR-rel szinte bármelyik asztali lejátszó szintjét, kivéve a prémium 200k-s lejátszóékat
Miért, ahhoz mi kell(ene)?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Ezekhez az UHD remuxokhoz milyen processzor és mennyi memória javallott? Lassacskán fejleszteni kellene a vasamat, ami már 3 éves... Sőt, inkább már natív vonalon mennék tovább, de félő, hogy ez még kicsit várat magára? 10 bit... HDR... stb.
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Crypto Trade
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek