Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maathe
senior tag
Rendeltem egy telefontokot, azonban a képen látható neonzöld helyett egy libafos zöld színűt kaptam. Írtam az eladónak, válaszul azt írta, hogy küldjek egy képet a tokról. Megtettem majd ezt írta vissza válasznak:
I have compared the photo you have sent to that of the listing and an struggling to see the difference. (The photos in the listing are taken by us with cases from our stock).
However, as customer satisfaction and feedback are important to us, I have issued a refund as a gesture of goodwill.
Ha jól értem, akkor refundolta a pénzt, viszont én ebből semmit nem látok se a PayPal-omon, se a számlámon. Mi a teendő ilyenkor?
-
maathe
senior tag
Megtudnátok mondani ki volt az itt, aki Amcsiba él és vállal postázást Mo-ra? Ha esetleg több ilyen ember van, akkor mindenki neve jöhet.
-
maathe
senior tag
Szeretnék eladni egy fülest eBay-en és ezzel kapcsolatban lenne egy kérésem, mégpedig az, hogy segítenétek beárazni a postázást?
A füles mindennel együtt belefér az 500 g-os (335 g + karton) határba és worldwide szeretném postázni. Milyen típusú postázást állítsak be és hány $-ra? Esetleg vannak olyan országok amiket inkább hagyjak ki a szórásból?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
válasz dvdbackuper #31769 üzenetére
Bocsi, siettem.
Nos, az első gondom az az, hogy nem rég kezdtem el eladóként ügyködni és ugye még vannak korlátozások mint pl. az, hogy egy kategóriába csak 30 naponként rakhatok ki egy eladó tárgyat, de elvileg ez a korlát 90 nap után megszűnik ha pozitív értékeléseket kapok. Ezért lenne fontos hogy a vevőim értékeljenek, de sajnos eddig csak egy embertől kaptam értékelést. Én persze már fizetés után megtettem mindezt.
A másik gondom az az, hogy az egyik eladásnál a vevő nyitott egy case-t. Írtam neki egy üzenetet és eBay-en kívül visszaírt, hogy minden rendben van, viszont a case nyitva maradt és csak annyi van státusznak, hogy 'várakozás a vevő válaszára'. Nincs dátum, hogy ezt meddig kell megtennie, szóval ha ő nem zárja be akkor semmi nem fog történni, a pénzem pedig zárolva marad.
Remélem így már érthető. Amúgy lehet, hogy én értelmeztem félre a dolgokat, és mondjuk a visszajelzések nem is kellenek ahhoz, hogy töröljék az eladási limiteket.
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Eladtam már jópár dolgot, de eddig egyik eladó sem feedbackelt. Ez fontos lenne nekem, mivel új eladóként korlátozva vannak a lehetőségeim. Mit lehet ilyenkor tenni? B*szogassam meg őket üzenetben?
A másik ami idegesít, az az, hogy az egyik vevő nyitott egy case-t, de megoldódott a dolog viszont nem válaszol a case-en belül és nem is zárja be, így a pénzem sem kapom meg. Ezzel mit tudok csinálni?
-
maathe
senior tag
Mennyire volt hiba eladni egy digitális terméket egy ma regisztrált usernek, aki úgy fizetett, hogy csak akkor kapom meg a pénzt, ha neki tetszik a dolog. Úgy érzem ebből gondok lesznek és csak leakar húzni. Ki lehet valahol kapcsolni ezt a fizetési lehetőséget?
-
maathe
senior tag
Milyen korlátozások vonatkoznak egy kezdő eladóra?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Szeretnék eladni pár dolgot eBay-en, de nem tudom kirakni a dolgaim mert ez a szöveg fogad a folyamat végén: Please contact customer care to help us confirm your identity
Már kaptam SMS-ben egy kódot amit be is írtam, de még mindig ezt dobja. Mi a teendő?
-
maathe
senior tag
Pár napja írtam, hogy le lettem húzva 15$-ral. A dolog nem eBay-en történt, igazából ennyi elég is a történetről. Ugye egyből ment a dispute de még nem tudtam claim-elni, ezt majd csak harmadikán tehetem meg. Van rá valamiféle esély, hogy visszakapjam a pénzt?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Lenne egy olyan gondom, hogy lehúzás áldozata lettem. 15$-ról lenne szó, nem eBay-en történt a dolog. Egyből indítottam egy dispute-ot, ér ez valamit ilyenkor?
-
maathe
senior tag
Angliából rendeltem 123 fontért ruhákat. Ugye itt nem kell semmiféle plusz költséggel számolnom? DHL-lel jön.
-
maathe
senior tag
Tesóm rendelt egy komplett házat a telefonjához Angliából ami ma meg is jött neki, de azt mondta, hogy az egész össze vissza van hajolva, meg van kopva stb.
Ilyenkor mi a teendő? Dispute? -
maathe
senior tag
Rendeltem pár dolgot Ultra-Case-ről és MP4nation-ről. Ezek mind Kínában vannak és a héten lettek feladva a csomagot. Ezek elhagyják az országot a kínai újév előtt?
-
maathe
senior tag
válasz kaliber #27121 üzenetére
Írtam, hogy nem kaptam meg és refundoljon. Erre azt írta vissza, hogy erősítsem meg a szállítási címet, hogy biztosan jó-e és küld egy újat, azóta semmi.
Ezt már megtettem eBay-en is még a dispute előtt, és ugyan ezt írta.
Már észrevettem, hogy december 29-ig kell válaszolnia, szóval akkor várok
-
maathe
senior tag
Még november elején rendeltem egy Angliából. Ez azóta sem jött meg, kb. a 40-ik nap körül indítottam egy dispute-ot, semmit nem történt, aztán 1-2 nap múlva ment a claim. Azóta sincs semmi. Mit kellene még tennem? Ez az első ilyen ügyem.
-
maathe
senior tag
Két napja sikerült eladnom valamit Vaterán. Az illető nem írt, hogy elkérje az utaláshoz szükséges adatokat, illetve egy üzenetemre sem reagál. Ilyenkor mi van?
Adatokat nézve:
Felhasználó: e2cgtn(0) regisztráció nélküli vásárló - ideiglenes név
Angol hangzású név yahoo.co.uk-es mail címmel.
Nem létező utca Miskolc-on belül.[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
válasz maathe #26836 üzenetére
Az USA-ból rendelt csomag pont ma jött meg, a másik esetében pedig írtam az eladónak a tracking miatt és ezt írta vissza:
Hi
Thank you for your email.
I have just checked our records and your item was dispatched on 6TH therefore we would have expected you to have received it by now. As its been over 10 days I will contact Royal Mail to start a claim for the lost items and in the meantime I can dispatch a replacement item to you or if you wish issue you with a refund. If you would like to receive a replacement please confirm your delivery address.
Az utolsó mondattal kapcsolatban, lenne kérdésem, mégpedig az, hogy hol kéne igazolnom a szállítási címet?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
November elején rendeltem Angliából és Amcsiból 1-1 dolgot, viszont ezek közül még egyik sem jött meg. Nálatok időben érkeznek a csomagok mostanság?
-
maathe
senior tag
Valaki vállalná azt, hogy elad nekem egy bizonyos tárgyat eBay-en? Valaki olyat keresek már régebb óta adogat el dolgokat. Természetesen nem ingyen kérném ezt a szolgáltatást
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Mivan mostanában? 6.-án rendeltem Angliából (Guisborough, United Kingdom) egy adatkábelt iPhone-hoz, de még mindig nem jött meg. Amcsiból is rendeltem dolgokat 2 hete, még azoknak sincs semmi nyomuk pedig ennyi idő alatt megszokott jönni. Az egyik csomagom legalább már az országban van, de lassan 3 hete a k*rva vámosok ülnek rajta, mit tudok ezzel tenni? Olvastam, hogy mailre nem válaszolnak és közvetlenül telefonon nem lehet b*szogatni őket.
-
maathe
senior tag
Ez a 3. eset, hogy bekérik, eddig simán kihozták mindig, persze ekkor is kellett fizetnem pluszba. Mindig küldenek egy levelet, hogy kérik a számlákat, ilyenkor elküldöm nekik a PayPal-osat illetve az oldalról (nem eBay) az Order details-t. Eddig kb 2-3 nap alatt megjött, most meg már 2 hete ott van. :S
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Ha a vámkezelés bekéri a számlákat, akkor kb. mennyi idő míg megkapom a csomagot?
-
maathe
senior tag
Melyik eladótól érdemes pendrive-ot venni? Olyan kellene ami tuti nem kamu.
-
maathe
senior tag
-
maathe
senior tag
167$ értékben rendeltem, viszont a vámérték 'csak' 140$. Hogy van ez?
-
maathe
senior tag
válasz zsoltl #21382 üzenetére
Van egy oldal ahonnan már jó párszor rendeltem ruhákat (USA). Ma kaptam egy ilyen vámos papírt, hogy küldjem el nekik a számlákat. Nem értem, hogy miért kérik, amikor a dobozban van számla + a dobozon van egy matrica, amin rajt van az összeg és a doboz tartalma.
Ennek ellenére miért kérték?
Ma elküldtem nekik a PayPal-os tranzakcióról készült screent, plusz a rendelésről is csináltam egyet. Mennyi idő míg megkapom?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
válasz creative24 #21376 üzenetére
Szerintem teljesen jó, kb. 2 hét alatt itt van a csomag.
-
maathe
senior tag
válasz Winner_hun #21356 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy mindenképp átmegy a vámon, de eléggé lehet növelni az esélyeket.
-
maathe
senior tag
Bár nem eBay, de nem találtam jobb helyet. Rendeltem cuccokat Amcsiból és kaptam hozzá trackinget CG*********US formátumban (USPS). Ez csak az USA-n belül fogja követni?
-
maathe
senior tag
Március elsején rendeltem Hong Kong-ból. Van még esély, hogy megjön?
-
maathe
senior tag
válasz Winner_hun #18486 üzenetére
Nem figyeltem eléggé, köszi
-
maathe
senior tag
A 60 napnál régebben vett cuccokat nem lehet visszakeresni? Kb. 1.5 éve rendeltem egy elég jó minőségű tokot amiből szeretnék még venni, de a purchase history-ba nem tudom megnézni.
-
maathe
senior tag
Sale date: 11/07/11
Sale date: 11/21/11Az egyik pénteken, a másik pedig ma jött meg. Mindegyiket Kínában adták fel. Azért annyira nem lassult le.
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Ilyenkor már elkezdődött "a karácsonyi szállítási idő"? Igaz nem eBay, de várok egy elég nagy értékű csomagot. Erről az oldalról már többször is rendeltem, 1-2 hét alatt megszokott jönni viszont ennél a rendelésnél pénteken lesz meg a 3 hét a feladástól követően. Mondjuk az oldal max 30 calendar day-t ígér szállításnak, de én eléggé parázok, hogy valami történt. Esetleg lenyúlták stb. Már csak abban bízok, hogy a karácsony miatt kicsit lassú a szállítás. Amúgy amcsiból jön USPS-sel, tracking numbert nem szoktak adni, de ennek ellenére nekik rendelkezésre áll vagy mindenképp anélkül adják fel? Egy elég nagy bolthálózatról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Ha Angliából vennék egy iPod Nano-t (~40k), akkor 100% hogy nem vámolnák meg?
-
maathe
senior tag
Már lényegtelen, sry
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Júl. 29-én rendeltem 2 pakk cable drop-ot, 31.-én adta fel a serác és ma megjött. HK postával jött. Azért nem gondoltam volna hogy ilyen hamar itt lesz.
-
maathe
senior tag
Amúgy az eladók többsége miért azzal a Hong Kong postával küldi? Még akkor is ha Kínában laknak.
-
maathe
senior tag
Lenne egy kérdésem: a shipping-et akkor kell kifizetnem amikor megkapom a csomagot vagy előre is ki tudom?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby rádiós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok