- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
francois8 #85949 üzenetére
Nem egészen értem. Ha az eBay-en keresztül vásároltad akkor az eladó simán visszaadhatja a pénzt refund-ként, neked semmit nem kell megadnod.
Meg azt sem hogy mit utalt vissza a csomagküldő, nem a csomagot küldték vissza?
Ezt nem tudom micsoda "black card" , de ha neked külön bankkártya számlád van, az nem tud fogadni banki utalást szóval azt sehol ne add meg hogy arra utaljanak.
Ha pénzforgalmi bankszámládhoz van kártya, nincs külön kártya számla akkor Németországból történő utaláshoz az IBAN szám kell, de ha ez forintos bankszámla akkor bejövő EUR- számlára könyvelésért kérhet pénz a bankod. -
francois8
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik Németországból érkező csomagom nem érkezett meg, de a csomagküldő visszautalta a pénzt az eladónak. Érdeklődöm, hogy a "black card" HU IBAN számomat érdemes megadni, hogy visszautalják a pénzt, amiről egyébként is szoktam utalni vásárláskor?
Köszönöm! -
Nézd az eBay tájékoztatta és folyamatosan írja hogy milyen feltételekkel küldhető EU-s vásárlóknak a megvett dolog. A futárcégek és a külföldi posták is biztosítják a megrendelési felületeiken hogy jelezve legyen az eBay IOSS vásárlás és kitölthető a megfelelő vám-árúnyilatkozat. Innentől az eladón múlik minden.
A Magyar Posta eljár a szabályok szerint és az eBay meg biztosítja hogy ne kétszer legyen befizetve mert visszaadják. Az eladó hozzáállását nem tudjuk változtatni. -
b-max
senior tag
Sziasztok,
futott már bele valaki olyanba, hogy az ebay , mint eladótól a banki adatok aktualizálást kérte? Mi ilyenkor a teendő? -
Igen, pont ilyenről volt szó az előző hozzászólásokban. És arról is hogy miért számolnak szállítási díjat a neked ingyenes szállításnál.
Hiába fizetted ki, ha az eladó a küldeménynél ezt nem jelezte a feladáskor, így a Posta a jogszabályok alapján kénytelen elkérni, mivel nem tudnak róla hogy te azt kifizetted.
Lerendezed velük, kifizeted, begyűjtőd az okmányokat és azután az Összefoglalóban leírtak szerint jársz el.
17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
Szóval fizessd ki online a megadott időpontig mert utána többet kell fizetni. -
válasz
jojoando #85936 üzenetére
Ma is dolgoznak a vámosok? Nem, a Magyar Posta által kezelt 150 €-ot el nem érő küldemények "vámolása" automatikusan, egy program segítségével történik, a küldeményhez tartozó elektronikus adatok és elektronikus vám-árúnyilatkozat feldolgozásával, ha be van kapcsolva a Posta informatikai rendszere akkor az dolgozik, ember nem kell hozzá.
Eredetileg honnan indult? Mert az számít, a tranzit országokban történő "feladás" nem releváns, ha a csomag szállítólevelén fel van tüntetve az indulási ország, akkor az az érvényes.
Az hogy a német DPD kézbesíti úgy hogy Angliából kértek nyomkövetési azonosítót rá az nem azt jelenti hogy Németországból lett importálva. -
jojoando
aktív tag
Ma is dolgoznak a vámosok? Az előbb jött meg egy csomira a kezelési díj, az ( Egyesült araboktól) befizettem jött egyből a számlája is, pár nap , aztán csak megjön.
2., Az hogy lehet, hogy egy terméket feladnak Németbe és vámot kell rá fizetni, ( a vámvizsgálat nem a feladó ország szerint, hanem a tartalom származási országa szerint történik ) mert a termék Angliai? Ez számomra rejtély.
-
válasz
Surci1 #85933 üzenetére
2004 óta szól úgy a szöveg ahogy idéztem és előtte is mikortól lett áfa Magyarországon a vámolásnál a szállítási költség áfa alap volt, persze volt 2004-től 2021 július 1-ig az a 22 € áfa és vámmentes határ, annál nem kellett figyelembe venni.
Nem volt ingyenes a szállítás, a jogszabály nem különbözteti meg hogy azt kifizeti ki.A terméhez van szállítási költség ha postai úton érketzik.
Utasként ha te hozod be akkor a repülőjegy ára nem számít, de az más vámolási szabályozás. -
Surci1
tag
Értem, hogy a posta adatbázisba bekerül a küldemény adatoknál mint kötelező adat, hogy pl. 25USD-ta feladó fizet a feladáskor. Értem, hogy így nem kalkulál a posta semmit.
Elnézést az értetlenkedésemért, de valami még mindig nem vlágos.
"Ha te nem írsz be díjat mert nem tudod, akkor rendelkezésre álló hivatalos adatokból fogják beírni...."
Értem és logikus is, hogy ha én nem adok meg díjat akkor a küldeményadatokból fogják beírni. De ez esetben én beírtam hogy ingyenes volt. Szóval ez a küldeményadatokban lévő szállítási költség díjának hozzáadasa dolog nem világos.
Akkor ezek szerint úgy működik, hogy ingyenes posta esetén a rendelkezésre álló küldemény adatokból mindenképp hozzáteszik a szállítási költséget? Ha pedig mondjuk fizettem 25USD-t a szállításért és ez szerepel az általam benyújtott számlán akkor már a küldeményadatokban lévő szállítási költséget nem teszik hozzá? Vagy akkor is hozzá teszik? -
válasz
Surci1 #85931 üzenetére
Hogy fogalmazzam már hogy egyértelmű legyen. A könyvelt postai küldeményeket a posták úgy küldik egymás közt hogy van egy elektronikus postai adatbázis abba a cím adatokon és a postai kezelési adatokon túl belekerül a feladó által megadott a küldemény érték (ez az alapja elvesztési kártérítésnek), bekerül a feladási díj (szállítási költség) amit a feladó megfizet a felvevő postának, amikor átadja nekik.
Mondjuk 25 USD, az hogy te ezt elküldted az eladónak hogy ennek fejében küldje el, vagy az eladó vállalta hogy neked ingyen küldi, a feladáskor az eladó mindenképp fizeti a 25 USD-t, ez egy kötelező adat a postai küldemény adatoknál, nem kalkulál az itteni posta semmit, hiszen a küldő posta adta meg a tényleges díjat. Ha te nem írsz be díjat mert nem tudod, akkor rendelkezésre álló hivatalos adatokból fogják beírni, amit a küldő posta adott meg.
És ezt a Vámhivatal számolja, a Magyar Postát megbízod a vámkezeléssel, ők csak benyújtják a vámosok felé az okmányokat az adatokkal, beszedik a vámosok által meghatározott összeget és a kezelési díjukat és átadják neked a csomagot. -
Surci1
tag
Értem amit írsz. Természetesen el is fogadom mint jogszabályt.
Nekem csak az elvi gondom az, hogyha pl.: 165USD+25USD(szállítási költséget) fizettem volna, akkor azt elfogadná a posta? De ha 190USD + ingyen posta akkor ehhez kalkulál egy szállítási költséget, mondván fizess paraszt, mert ingyen szállítás nincs. Ez nekem egy kicsit öntörvényűnek tűnik....
Egyébként ez a termék 220USD körül mozog, de sajna csak Japánban ill. USA-ban lehet kapni. tehát még azt sem lehet mondani, hogy irreálisan alacsony áron vettem volna. Na mindegy....
Köszi a felvilágosítást. -
válasz
Surci1 #85929 üzenetére
Nem önkényes, a Vámkódex határozza meg ezt, 70 és 71 cikk.
A küldeményadatok tartalmazzák a tényleges szállítási, feladási díjat mert ingyen senki sem szállít. Átszámolják az értéket a beérkezéskori árfolyammal forintra és azokat összeadva lesz meg az áfa alap. Gondolom ez már március lesz így a az USD az 353,63 Ft a szállítás díja meg a JPY 2,651 Ft értékkel.
A vámértéknek az ügyleti érték alapján történő megállapításakor az importált áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendő árhoz hozzá kell számítani:
A Közösség vámterületére történő beléptetés helyéig felmerülő
- az importált áru szállításának és biztosításának költségét, és
- az importált áru szállításával kapcsolatos rakodási és anyagmozgatási
költségeket; -
Surci1
tag
Köszi az infót.
Akkor ha jól értem, lehet hogy a posta megállapít egy szállítási költséget Japánból Magyarországra és az hozzácsapja a 190USD összeghez és ezekre számol áfát?
Mondjuk az elég öntörvényű lenne.... tekintve, hogy az ebayes "order confirmed" levélben a shipping résznél free van írva. Gondolom azért mert az eladó az árba belekalkulálta a szállítási költséget vagy azért küldte ingyen postvával mert azt átvállalta. Mondjuk szerintem ez adózás szempontjából mindegy is, a lényeg hogy az egészért 190 USD fizettem. -
válasz
Surci1 #85926 üzenetére
Igen kérni fogják, szerintem az eBay sem szedte be tőled az áfát, nem végezhetnek automatikus vámolást, amit megkapnak adatot éerték és szállítási költség azt összevetik azzal amit te beküldesz, így ne csodálkozz azon ha a tényleges szállítási költség áfa alap lesz.
Muszáj kitöltened, de beírtam az Összefoglalóba, 16. pont hogy mit kell csinálni. -
Surci1
tag
válasz
jojoando #85925 üzenetére
Sziasztok!
Múlt héten vettem ebay-ről egy terméket (190USD) ingyen postával.
Kérdésem az lenne, hogy a posta 150EUR feletti értéknél mindenképp bekéri tőlem az adatokat vagy ha az rendelkezésre áll akkor nélkülem is megállapíthatja a vám és áfa összegét?
Továbbá, ha bekéri tőlem a szűkséges dokumentumokat, akkor a paypal-os fizetési igazolás és az ebay-es rendelés mellé muszáj kitöltenem a postai "import vámkezelési megbízás magánszemély részére" doksit? -
válasz
imyourfriend #85923 üzenetére
Az UPAA az a logisztikai azonosítója amivel kezeli a Pitney Bowes, Angliából kijött az EU-s vámközpontban ragadt le, még nem került a DPD-hoz hogy ezzel a számmal 05168927063151 majd kézbesítsék.
Lényeg az hogy ténylegesen ez még úton van, nincs kézbesítve csak a Lichfield, Staffordshire, Egyesült Királyság, WS13 8UR logisztikai központba lett "kézbesítve" majd onnan elküldve.Küldtem egy PÜ-t is.
-
válasz
imyourfriend #85921 üzenetére
Tévesen értekeld a bejegyzést, ha nem hagytad volna le az azonosítók végét akkor pontos lett volna válaszom.
De az a lényeg hogy ott is úgy működnek mint USA esetében, hogy a kiküldési központnak kézbesítik a küldeményt, (delivered lesz az állapota) és mivel onnan általában egy új számmal jön tovább, azt meg "feladják" onnan. Ha a DPD Európai logisztikai központja átveszi onnantól fog élni az amit még szállítás megrendelésnek látsz most. Most a kettő állapot közt megy a szállítása. -
imyourfriend
őstag
válasz
imyourfriend #85920 üzenetére
DPD szerint a megrendelő kert szállítást, de a csomagot még nem adta fel, eBay szerint ki van szállítva így írtam gyorsan az eladónak ez így nem járja.
-
válasz
imyourfriend #85918 üzenetére
Mivel DPD hozza nem a Posta így onnan ne várj értesítést, a DPD oldalán nézd a nyomkövetést.
Az Egyesült Királyságból akár 10 nap is lehet mire kijut a vámon és még a DPD vámoltatása is csúszhat, mert nem Magyarországon végzik, hanem Franciaországban.
Telefonon semmit nem tudsz megsürgetni, intézni, a szállító cég vámoltat, arra neked semmi ráhatásod nincs ezért nem is keresnek a Vámhivataltól sem. A DPD-nél érdeklődhetsz. -
imyourfriend
őstag
Szia,
UPAAG0000000*** ez globális, 320480407000*** royal mail, illetve egy dpd parcel label number és egy shipment number. Furcsállom 2 hét alatt a vámosoknak nem sikerült kezdeni vele semmit sem, brexit ésatöbbi holnap fel kellene tárcsáznom a vámosokat bár sok jót nem remélek.. gondolom várjak türelemmel választ.
-
válasz
imyourfriend #85916 üzenetére
Milyen nyomkövetési azonosítója van, mert nem biztos hogy postás lesz.
Egyébként ha az eladó nem jelzi a küldemény adatoknál hogy kifizetted az áfát (IOSS fizetés) akkor itthon kérheti a szállító azt is. Ilyenkor az eBay-tól kéred vissza az ott beszedett áfát, bővebben az Összefoglalóban. -
imyourfriend
őstag
Üdv!
Vásároltam egy Carista OBD2-es adaptert VW autóhoz, melyre megfizettem ebayen az adót, összesen 35,54 fontot. A csomagot az eladó feladta, majd csomagkövetésnél az látszik 02.06.-a óta, hogy vámkezelés alatt áll, de se egy email semmilyen történés nem érkezik, se Postától, se Vámhivataltól, ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm a mielőbbi választ.
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Ma licitáltam erre-arra, és fura adatok jelennek meg, stb...
Ezek mik?
* Átváltva erről: U+20AC 12,00 (+U+20AC 16,00) -
válasz
-Gabesz- #85911 üzenetére
Hiába fizetted ki, ha az eladó a küldeménynél ezt nem jelezte a feladáskor így a Posta kénytelen elkérni, mivel nem tudnak róla hogy te azt kifizetted.
Lerendezed velük, kifizeted begújtőd az okmányokat és azután az Összefoglalóban leírtak szerint jársz el.
17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné. -
-Gabesz-
senior tag
Ebay-es rendelés érkezik, HÉA fizetésre került.
Posta most mégis be akarja hajtani az áfát kb. 19eFt értékű a küldemény.
Mit lehet tenni? -
ugri77
csendes tag
Licitet nem tudtam törölni , mert Ebay fordítással magyarul volt megjelenítve az oldal.
Szerencsére V javaslatával megoldódott a licit törlés.. Angol nyelvre állítva sikerült!
"Ha magyar nyelven van nálad az eBay, akkor lehet hogy ezek sem működnek, német vagy angol eBay-n kéne próbálni." -
rednifegnar
senior tag
nekem az appban total kaosz van, random fordit szavakat random nyelvre, van hogy lengyelul beszel. a legtobb dolog kevert nyelven van, az meg jobb hogy kepes cég és márkaneveket is forditgatni. neha csak lesek hogy mit is latok es probalom visszaforditani a logikajaval.
telon inkabb operabol hasznalom asztali modban. az se tokeletes mert pl a figyelo listat nem jol jeleniti meg, de amugy normalis mintha egy pc-rol hasznalnam. persze meg kell szokni hogy telorol is ugy kell kezelni mint egy pc-s bongeszot. -
válasz
laskr99 #85907 üzenetére
Sokat használom a német eBay-t és amikor valamiért az app-ot kell használom nálam a felület az magyar-angol-német nyelvű egyszerre.
Ezért inkább a böngészős verziót használom mert ott nekem mindig angol az eBay.com, az eBay.uk és német az eBay.de és még a mobil böngészőben is az a nyelv, így minek az eBay app? -
Robi BALBOA
őstag
Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
Megnyugtattál, 24mm-nél vastagabb a csomag, jobb is ha én megyek érte, hogy 399Ft vagy 799Ft lesz a kezelési költség az lényegtelen, mert nagyságrendekkel többe kerül a küldemény.
Ha megérkezett a csomag, akkor még írok, hogy mik történtek menetközben(reméljük semmi).
-
válasz
Robi BALBOA #85902 üzenetére
Ott úgy működik hogy kézbesítik a kiküldő logisztikai központnak és azt látod beírva. Ez így jó is. Legutóbb valaki Svájcon kersztül kapta meg és volt egy svájci postai azonosítója amit adtak a csomagnak és a Magyar Posta azzal kézbesítette neki. Szóval arra számolj hogy egy LS...CH küldeményazonosítóval kapni fogsz egy csomagot és ha valamilyen úton bekerült az küldemény elektronikus adatai közé az elektronikus elérhetőséged akkor értesítenek és 399 Ft kezelési díj lesz, ha nem lesz adat akkor 799 Ft.
A gond az hogy az eBay az e-mail címedet nem osztja meg az eladóval, a telefonszámot meg csak akkor ha az eladó bejelölte hogy kéri a vevők telefonszámát.
Ha ez 24 mm-nél vékonyabb akkor a postás viszi ki, egyébként meg kapsz egy értesítőt hogy átveheted a postán. -
Robi BALBOA
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kis problémám, nem tudom találkoztatok e hasonló esettel, jó lenne megvilágosodni.
A dolog a következő:
Van egy rendelésem Amerikából.
Az USPS és az összes csomag követő oldal azt mutatja, hogy megérkezett a csomag Amerikába, nyílván nem oda kellett volna érkeznie.
[kép]Viszont az Ebay pedig azt mutatja, hogy "Megérkezett a szállítási központba", ahonnan 3napja nem mozdult.
[kép]Találkozott valaki ilyennel, lehetséges, hogy az eladó egy hozzá közeleső helyet adott meg kiszállási helynek, aztán ő vagy ismerőse átvette a csomagot így nyerészkedve?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
jojoando #85900 üzenetére
Nincs visszamondási lehetőség, amíg nem adják fel addig lehet kérni a vásárlás törlését amit vagy elfogad az eladó vagy nem. Ami már úton van azzal nem tudsz mit kezdeni még ha késlekedik is a szállítás, amikor letelik a várható kézbestési idő végső időpontaj akkor lehet kezdeni reklamálni hogy nem érkezett meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest