- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tbalint3 #85699 üzenetére
Nagyon egyszerű, van nekik kalkulátor oldaluk ha ott elfogadja az adott országra akkor lehet. Pl Csehországba ez amit megadtál elsőbbségi Európa+ csomag Bruttó 25 400 Ft vagy EMS Pack Bruttó 35 000 Ft, ugyanez Kínába elsőbbségi Postacsomag Bruttó 62 300 Ft vagy EMS Pack Bruttó 64 400 Ft
-
tbalint3
tag
Nemzetközi viszonylatban fel lehet adni a postán kb. 15kg tömegű és pontosan 120x60x60 cm-es dobozt? Még sosem adtam fel ekkorát és nem igazán találom a weboldalukon.
-
válasz
Czmorek #85697 üzenetére
Az a korrekt ha felveszed a kapcsolatot a licitálás előtt, a hirdetésben az a szöveg hogy egyeztess a szállításról nem a vásárlás utánra vonatkozik. Nem kellene kész tények elé állítani, kényszeríteni hogy foglalkozzon olyan országba szállítással, amit eredetileg nem is akart. Minden büntetés nélkül törölheti a vásárlást ilyen esetben, hiszen nem kötelessége elküldeni.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
rednifegnar #85696 üzenetére
Még ilyennel nem szívattak meg, hogy extra magas árat lőttek volna be.
Viszont ha előre rákérdezel esélyes, hogy elviszik előled a cuccost (mert idő mire választ kapsz, ha kapsz...), vagy egyszerűen nemet mond, de ha megvetted volna szó nélkül lehet gond nélkül elküldte volna, legf. szidott volna magába.
Valami ritkaság esetén tuti kérdezés nélkül veszem. -
rednifegnar
senior tag
ha nem szallit ide akkor minden esetben kerdezd meg elore. meg akkor is ha be tudod rakni kosarba vagy meg tudod venni, fizetes nelkul.
egyreszt lehet nem fog ide szallitani, masreszt majd mond egy olyan arat ami neked nem fog tetszeni. minden ilyet vasarlas/licit elott kell tisztazni. -
Czmorek
aktív tag
Ez annyira nem támogatnám, mert nagy részük rávehető arra, hogy ide is postázzon, vagy nem is kell nagyon győzködni őket.
Azonnal megvehető termékeknél már a tiéd vásárlás után csak nem tudod kifizetni mivel Ő pl. csak pár országot állított be, vagy németeknél gyakori a csak belföldi.
Vásárlás után Request Total és pár napon belül szoktak reagálni.
Beállítanak valami összeget és ki is tudod fizetni és jön a csomag.
Ez gyakran még EU-n kívülről is működik. Alig volt 1-2 eset, hogy az eladó hajthatatlan volt és nem postázott.Nem tudok sajnos. Egyszeri alkalom volt.
-
jojoando
aktív tag
Én, ha szállításról van szó, az eladóra írok, hogy hajlandó-e küldeni Magyarországra csomagot. Amerikai, Angol, de éppen legutóbb a Német eladó is elküldte a laptopot számomra ami jelenleg 3x áron van. 700eFtba vettem a paypal butaságom miatt, most 2 milliót ér
, Mindez a személyes megbeszélés alapján megoldható, vagy sem, ezt az eladó dönti el. A kommunikációban hiszek.
Usa vásárlással nem mindig jó a bizalom, vettem olyan laptopot aminek a hűtése szét volt menve, aztán saját költségen vehettem rá használtat, de jobbat. Nem bízok bennük, messze vannak.
-
-
h1mpi
félisten
Köszi a részletes leírást. Nekem főleg USA vagy Japán eladó esetén van ilyen bajom (második kategória), a Német nagyrészt szállít Mo-ra. Főleg az a bajom ezzel, hogy nemtudok azonnal kalkulálni, hogy megéri-e, mert van, hogy napok mire válaszol. Jobb lenne nem is listázni.
"A második kategória az aki nem tiltotta le Magyarországot a célirányok közt, de nem adott meg szállítási költséget, ott az jelenik meg hogy fel kell venni vele a kapcsolatot a szállítási költség témában, ez nem azt jelenti hogy nem szállít, mert van aki a kapcsolatfelvétel után vállalja."
-
Az eleve úgy van hogy ha Magyarország (Ungarn) a célirány a Versand nach: opciónál
aki nem szállít ide az nem kerül a listába, eleve piros szöveggel jelenik meg hogy nem szállít, ha egyedileg nézed.
A második kategória az aki nem tiltotta le Magyarországot a célirányok közt, de nem adott meg szállítási költséget, ott az jelenik meg hogy fel kell venni vele a kapcsolatot a szállítási költség témában, ez nem azt jelenti hogy nem szállít, mert van aki a kapcsolatfelvétel után vállalja.
Versand: Ggf. kein Versand nach Ungarn. Lesen Sie die Artikelbeschreibung oder kontaktieren Sie den Verkäufer, um Informationen zu Versandoptionen zu erhalten.A harmadik kategória pedig az aki szállít és van is szállítási költség megadva.
Az bizonyos esetekben probléma hogy kimondottan erre hogy kihagyd a 2. kategóriát nem adtak opciót, de ránézve képernyőre aki szállít annál látsz szállítási költséget, aki meg a második kategória ott ez van kiírva: Keine Angaben zum Versandaus Deutschland akkor ezt kihagyod. Bár 10-ből 6 esetben bele szoktak egyezni és érdemes megpróbálni.
De pont a német eBay esetén nem igazán gond, mert van lehetőséged német címre szállítattni és onnan elküldik neked és a legtöbb esetben a Németországon belüli szállítási költség és a címről ide szállítás költségének összege kevesebb, mint egy direkt ide szállítás díja, főleg ha még több csomagot összevársz és egyben küldeted el magadnak. (Regisztráció a Mailboxde.com cégnél, a megoldás, ez egy telephelyes cég, nem postafiók)
A listázásnál előbb jönnek akik szállítanak, de van amikor az adott kategóriában egy választóvonal után (el van különítve) ad fel még találatokat a keresésre akiknél van ilyen termék, de azok nem biztos hogy szállítanak, a szállítási opció csak az elkülönítő vonalig értelmezendő, de ez inkább az eBay.com-on jellemző.
-
válasz
Wolfram #85687 üzenetére
Amit én írtam az is van az eBay.com-on, mert egységes a felület csak a nyelv változik, mindenhol van kiterjesztett keresés, advanced search.
Azért nem értem, ha német eladók kellenek, azt ne keresd az eBay.com vagy az eBay.uk felületen, mert úgy működnek a hirdetések hogy ha valaki meghirdet valamit az eBay.de oldalon és azt szeretné hogy megjelenjen az eBay.com találati listájában a hirdetése azért fizetni kell és sokan nem akarnak országon kívülre szállíttatni, így nem fizetnek, ráadásul ez nem áll rendelkezésre mindenkinek, pl. ha még kezdő hirdető, így értelemszerűen többet találsz ha az eBay.de oldalon lépsz be és ott nézelődsz. -
válasz
Wolfram #85684 üzenetére
Nagyon is van, onnan csináltam képet frissen!!!
Ez nem a német eBay, te azt kérdezted, ott minden németül van talán lépj be oda ebay.de és látni fogod.
Az eBay.com-on a területi lista az Advanced Search-nél állítható ott tudsz Germany-t választani, de kevesebb a német ekldó mert van aki nem hírdet azon az oldlon. -
-
Wolfram
aktív tag
Hogy lehet az ebay.de-n a találatokat szűrni csak EU-n belüli eladókra?
-
ssj4vegita
csendes tag
Update az ügyben:
A legutolsó írás óta semmi kommunikáció nem volt az ügyben egyik részről sem. De az ügy megnyitása miatt legalább a pénzt visszatartja az ebay Jan 24-ig... Ami a tényleges eladástól számítva 2 hónapnak felel már meg. Nem akartam megvárni, míg a vevő eszkalálja az ügyet, úgyhogy írtam egy hosszú 7000-8000 karakteres levelet az ebaynek, részletezve minden infot, gyanus dolgot, amiket itt átbeszéltünk, a képekkel is alátámasztva. A levél végén kértem tőlük, hogy zárják le az ügyet a fenti infokkal, mivel én magam eszkalálnám a case-t, de ezt csak a vevő tudja. És biztosan megteszi valamikor, kérdés mikor.Ma reggel azt láttam, hogy a levelem hatására az ebay fogta és eszkalálta az ügyet. "Customer Service was contacted and a case opened." A részletekben írja is "Ön esetet nyitott".
Kiváncsi vagyok mi lesz most a döntés ezek után. Remélem sikerül egy ilyen mocskos csalót megakadályozni a csalásban. -
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Wolfram #85675 üzenetére
Tavaly én is beleálltam egy eladóba kicsit.
Vettem tőle 2 féle tranzisztorokat és összeadta a postaköltségeket.
Még ezzel nincs is bajom, mert már megszoktam, hogy ez így megy évek óta.
Viszont egy csomagban jöttek a dolgok és a csomagon is látszódott, hogy pont annyi volt a posta amennyi 1tételre vonatkozott.
A válasza az volt, hogy nála nincs kombinált postázás... de akkor miért nem adta fel őket külön-külön... de visszautalta a pluszban nála hagyott pénzt. -
válasz
Wolfram #85673 üzenetére
Amit betettem képet annál még nem volt kifizetve és úgy kértem a számlát, mert az készül és azt kell kifizetni, ha kifizeted akkor csak refundként tudja viszaadni a különbözetet, ami nyilvánvalóan értelmetlen.
Az eBay még mindig ezt írja:
You will see the option on the right side of your just-ordered items to "Pay Now" or "Request total from seller". Select "Request total from seller" and enter a message to notify the seller that you would like to combine your orders to ship together.Az gond hogy ez a jóember azt állította be hogy azonnali fizetés kell, így nem működik a számla kérés. Ezt a képen látható Require immediate payment when buyer uses Buy It Now nem szoktuk jelölni mert ez a következménye:
Select this option if you want the buyer to pay immediately. Your item will remain available for others to buy until the payment is complete. Since the buyer must pay immediately, they won't be able to contact you with Request total price from seller. This means your listing must include the shipping costs to all locations where you do ship, and discount rules if you offer discounts. -
-
válasz
xcvbxcvb #85667 üzenetére
Mióta? Mert nem változott semmi az elmúlt 20 évben. A Magyar Posta oldaláról számoltam ki, aki neked ezt mondta az hazudott, vagy hülye volt, folyamatosan adunk fel levélküldeményeket külföldre akár EU, akár nem EU a célirány.
De akkor lásd, ha nem lehet feladni a postán, akkor miért lehet feladni elektronikusan?A friss díjszabás:
Az országlapokat megnézve sem látok változást, bár most megint kókányolják.
De a Terméklapok 4. oldalán láthatod hogy van levél külföldre, itt a linkje ennek a doksinak. -
Wolfram
aktív tag
Sziasztok,
Tudja valaki hogy lehet 'combined shipping'-et biztosító eladókra keresni?
-
válasz
xcvbxcvb #85665 üzenetére
De lehet levélként küldeni mert 90 cm max körméret és az egyik oldal maximum 60 cm a méret előírás, a tied meg 70 cm. Ez nem belföldi, önkényesen lecsökkentett méret, hanem a nemzetközi hivatalos, szabványos levél méret 2 kg súlyig.
Ez 10170 Ft a megfelelő módon feladva, de ha ePostakönyvet használsz a feladáshoz akkor 9955 Ft, ennél olcsóbban nem megy ki semmi.
Írtam az Összefoglalóban is. -
xcvbxcvb
aktív tag
Egy csomagot kellene elküldenem Angliába, nem ebayes.1 kg-s 30x25x15 cm. Tudtok esetleg valamilyen olcsó szállítási módot ?
Eddig Ups-t találtam 10800 ft-ért, pmp expressen. Posta 13300 lenne, ugye levélként nem lehet küldeni.
Jó lenne valami olcsóbb mód. -
jojoando
aktív tag
[link] https://www.geekbuying.com/item/Y1-Electric-Bike-350W-Motor-36V-10-4Ah-Battery-White-507078.html
Bár nem Ebay, de szeretném kérdezni, Lengyelországból vásárolva, vagy küldve, vagy a fene sem tudja, de kell erre valamit fizetni? Nem látni az oldalon azt az áfás költség tárgyalva volna. Aztán ez nem volna mindegy, Köszi előre is.Legutóbb utánanéztem, az eladó román volt a csomit meg törökben adták fel.
-
válasz
Czmorek #85660 üzenetére
Nem tudom mikorról írod, de tavaly július 1-től a 150 € alatti értékűek esetén nem igazán kérik, nem kell, ennél elfogadják a csomagtartalomnak megadott értéket, feltéve ha nem kirívóan alacsony. Ha az látszik az átvilágítón hogy egy mobiltelefon van benne akkor a feladó által megadott 1$-os értéket azért nem fogadják el és kérnek igazolást. Egyébként sem érdeke a feladónak kisebb értéket megadni, mert ha biztosított a postai küldemény akkor csak a megadott értékig érvényes a kártérítés ha elveszne.
-
válasz
Czmorek #85658 üzenetére
De 5 napon belül visszakapod azt amit az eBay-nek fizettél és ezen esetben a Magyar Postának nincs tudomása arról amikor hozzákerül a küldemény hogy ki lett fizetve az áfa, azt csak te tudod.
Az hogy az eladó nettó vagy bruttó árat ad meg küldeményértéknek a postai adatok közt, azt nem tudhatod, van amikor nem valós az érték, hanem kevesebb, ezért nem értelmezhető az amit írsz.
Arról nem is beszélve hogy a tényleges szállítási költség is áfa alap, akkor is ha az eladó fizeti, így a neked ingyenes szállítás esetén az bizony nincs benne az eladónak fizetett árban, az áfa nincs rászámolva.
Adja meg az eladó a jogszabály szerinti adatokat, mellékelje a vám-árúnyilatkozatot ahogy kellene és nincs ilyen probléma.
Ne kenjük már rá a Magyar Postára az eladó trehányságát.
A jogszabály leírja hogy a Magyar Postának mikor, hogyan kell a vámolást, az áfabeszedést elvégezni, ha nem ismernek minden információt mert akinek kötelessége nem adta meg, akkor miért ők lennének a hibásak ha a jogszabály szerint végzik el munkát?
Ezzel nem Postát védem, csak egyszerű tény.
Mind a postai szolgáltatók (itt konkrétan tudom hogy a Royal Mail és China Post a küldemény on-line felületen történő feladása esetén ad lehetőséget az IOSS információ jelzésére, kitölthető a vám-árúnyilatkozat is és a futár cégeknél is van lehetőség az IOSS (az eladó szedte be az áfát) információ megadására. -
válasz
deakzozo #85652 üzenetére
Nem tudom hogy mivel fizettél, milyen deviza árfolyammal számolt az a bank vagy mi, de a mai piaci árfolyamon amit kifizettél áfát az eBay-en az 3845 HUF, a posta mehóg kért 4984 Ft-ot. Ez 1139 Ft veszteség lenne.
Tényleg az eladónak kell jelezni az elektronikus adatok közt hogy ez IOSS vásárlás volt, tehát azt hogy az eBay beszedte az áfát, ha ez nem történt meg akkor a Posta az elektronikus küldemény adatok alapján fogja a vámolást, áfázást megcsinálni a tövényi szabályozás szerint.
Ők a feladó által megadott értéket és a szállítási költséget látják és ebből indul ki a feldolgozó programjuk, az hogy te ingyenes szállítással kaptad nem számít, mert volt a feladó által fizetett szállítási költség és az is áfa alap.
Ha az eladó nem adta meg az adatokat akkor jogszerű a posta eljárása, te nem igazolhatsz semmit az eladó helyett, te csak az eBay-en beszedett áfát kérheted vissza az eBay-től. -
deakzozo
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #85654 üzenetére
Köszönöm ✌️.... elnézést kérek ha értetlen voltam
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
deakzozo #85652 üzenetére
17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél
2 módszert írok le, az első az eBaytől történő visszakérést javaslom, mert a Magyar Posta 120-150 napokra reagál és néha csak mellé beszélnek.
17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
Az alább megadott ....Ez a 17.a kell neked.
-
deakzozo
csendes tag
üdv.mindenkinek!
elnézést,hogy nem böngésztem át az egész fórumot lehet volt már ilyen kérdés és ott a megoldás is..
A story :ebay vásárlás
megj.: (ha magamnak vettem volna leszarnám!) így viszont ciki/kellemetlen
lényeg:lett rendelve egy termék US$38 -ért erre számoltak eladásnál HÉA US$10,26 .szállítás ingyenes..
csomag megérkezett a postára ,erre jön az sms Vámkezelés fizessek online 5583Ft-ot vagy személyes átvételnél 5983Ft-ot....
ezt méltatva felhívom a posta vám részlegét ahol méltattam,hogy a HÉA fizetve volt vásárláskor!!!!
az ügyfélszolgálatos közölte ezt az "eladó"-nak előre közölnie kellett volna irányukba!így ennek hiányában fizesem be az összeget és az eladón hajtsam be!...mi vaaaan????..valaki hasonló eset?mi a jó megoldás?
az ügyfélszolgálatost nem érdekelte a tény hogy ezt vásárláskor már rendeztem és bizonyítani tudom...csak akkor megfelelő ha a csomag érkezése előtt jelzik feléjük...és ez nem történt meg!
kérdés?kinek a kötelesége ezt jelezni? eladó vagy ebay ?kitől kérjem az így már halmozottan számolt vám összeget vissza?
köszönöm a segítséget! ha valaki tud megoldást erre..(ne tartsa magában!)
szép napot!
ezt fizettem: -
válasz
érték_elek #85650 üzenetére
Több dologtól függ. Van-e visszaküldési lehetőség. A címkét azt meg kell venni és elküldeni a vevőnek. Olyan címkét kell megvenni az olasz eladónak amivel a nálunk lévő postai vagy futár szolgáltató el is viszi innen, no ez kevés lesz. Innentől borul az hogy az eladó ad neked előre kifizetett szállítási címkét. Legtöbb esetben utólag számoltok el ha köteles az eladó fizetni a visszaküldést, ami nem mindig az.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest